Svenska handelshögskolan

Kulttuurinen älykkyys on olennainen menestystekijä interkulttuurisessa johtamisvalmennuksessa

Jaa

Organisaatioiden kasvava kulttuurinen monimuotoisuus, johtajuuden kehittämiseen tähtäävän valmennuksen nopea yleistyminen maailmanlaajuisesti sekä virtuaalivalmennuksen edistysaskeleet synnyttävät merkittävää kulttuurista monimuotoisuutta valmentajien ja valmennettavien parissa. Kulttuurinen monimuotoisuus valmennuspareissa ja siihen liittyvä kulttuuristen näkökulmien moninaisuus merkitsevät mahdollisuutta saada parempia valmennustuloksia. Tiettyjä edellytyksiä kuitenkin vaaditaan, jotta ihmisten luontainen taipumus muodostaa suhteita samankaltaisten ihmisten kanssa voidaan voittaa.

Väitöskirjassaan Advancing coaching for leadership development: Coaching as an enabler of learning and well-being in local and global organizations Natalia Fey on tutkinut interkulttuurista johtajuusvalmennusta, joka on saamassa jalansijaa niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin. Tässä uudessa ja innovatiivisessa valmennusmuodossa valmentaja ja valmennettava tulevat erilaisista kulttuuritaustoista.

”Väitöskirjassani olen tutkinut valmennuspareja kansainvälisissä kansalaisjärjestöissä ja kehitysyhteistyöorganisaatioissa. Näistä ei ole juurikaan aiempaa tutkimusta, joten siinäkin mielessä tutkimuksestani on hyötyä valmennuskentälle,” Fey toteaa. Feyn tutkimukseen, jossa tarkasteltiin interkulttuurisen johtajuusvalmennuksen keskeisiä onnistumistekijöitä, otti osaa 107 johtaja-valmentajaparia YK:n alaisista järjestöistä sekä kansainvälisistä kansalaisjärjestöistä. Valmennusparit edustivat yhteensä 74:ää eri kansallisuutta.

”Havaitsin, että kulttuurinen älykkyys, joka tarkoittaa kykyä toimia tehokkaasti erilaisissa kulttuuriympäristöissä, on tärkeä tekijä valmennettavan oppimisen kannalta, kun valmentaja ja valmennettava tulevat eri kulttuuritaustoista. Erityisesti valmentajan korkea motivaatio ja kyky työskennellä erilaisista kulttuuritaustoista tulevien valmennettavien kanssa sekä valmentajan tietoisuus omista kulttuurisista oletuksistaan ovat olennaisia interkulttuurisessa valmennusvuorovaikutuksessa,” Fey painottaa.

Koko väitöskirja on luettavissa täällä: Coaching as an enabler of learning and well-being in local and global organizations

Natalia Fey puolustaa väitöskirjaansa tiistaina 14.11. klo 12 Kauppakorkeakoulu Hankenilla, Arkadiankatu 22, Helsinki. Tilaisuuteen voi osallistua myös Teamsin välityksellä tämän linkin kautta.

Vastaväittäjä: Professori Konstantin Korotov, ESMT

Kustos: Professori Denise Salin, Kauppakorkeakoulu Hanken

Lisätietoja:
Natalia Fey, p. 0456 416 899, sähköposti: natalia.fey@hanken.fi

Tietoja julkaisijasta

Kauppakorkeakoulu Hanken on Suomen vanhin kauppakorkeakoulu, joka toimii
Helsingissä ja Vaasassa. Se on johtava, kansainvälisesti akkreditoitu yliopisto, jolla on yli
sadan vuoden kokemus koulutuksesta ja tutkimuksesta talouden ja kauppatieteiden aloilta.
Kaikki Hankenin opetus perustuu sen korkeatasoiseen tutkimukseen. Hankenilla on läheiset
suhteet yritysmaailmaan ja yli 14 000 alumnin verkosto yli 70 maassa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svenska handelshögskolan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye