Tampereen yliopisto

Tampereen yliopistossa vietetään Lapset mukaan töihin -päivää 24.11.

Jaa

Moni lapsi ei välttämättä tiedä, mitä aikuiset tekevät työkseen, missä töitä tehdään tai millaisia erilaisia ammatteja on olemassa. Valtakunnallista Lapset mukaan töihin -päivää vietetään jälleen perjantaina 24.11.2023, ja Tampereen yliopisto on mukana päivän vietossa. Päivä on osa valtakunnallista Lapsen oikeuksien viikkoa.

Aikuinen ja kaksi lasta askartelevat hymyillen pöydän ääressä.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Päivän aikana Tampereen yliopiston henkilökunta ja lapset tutustuvat yliopistoon. Vapaamuotoisen tutustumisen ohella kampuksilla järjestetään monipuolista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa tiedettä, pelejä, rakentelua, piirtelyä ja liikunnan riemua.   

Esimerkiksi Hervannan kampuksella Tampereen yliopiston lasten ja nuorten oman yliopiston eli Juniversityn tiedeluokassa on avoinna lasten työpaja, ja kirjastossa lapset pääsevät testaamaan pelaamista VR-laseilla. Nokia Arenalla korkeakouluyhteisön tutkimus- ja toimintatila Paidiassa on luvassa piirtelyä, Lego-palikoilla rakentelua sekä tilasuunnitteluun liittyvää pelitoimintaa. Opiskelijalähettiläiden järjestämillä kampuskierroksilla pääsee tutustumaan keskustan ja Hervannan kampuksiin, ja SportUni liikuttaa lapsia kaikilla kampuksilla.  

– On hienoa, että muutaman koronapandemiavuoden jälkeen voimme taas olla mukana päivässä. Yliopisto on todella jännittävä ja monipuolinen työpaikka, ja päivän aikana lapset pääsevät tutustumaan siihen oman vanhemman tai läheisen aikuisen kanssa. Henkilökunnallekin on varmasti kiinnostavaa päästä kurkistamaan muun muassa Juniversityn luokkaan Hervannassa ja nähdä, millaista tiedekasvatustyötä me yliopistossa teemme, sanoo rehtori Keijo Hämäläinen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Tuuli Laukkanen
tuuli.laukkanen@tuni.fi
0408490506

Kuvat

Aikuinen ja kaksi lasta askartelevat hymyillen pöydän ääressä.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Lataa

Linkit

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 22 000 opiskelijaa ja henkilöstöä yli 4 000. Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme