Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry

Yliopistot rakentavat korkeaan osaamiseen perustuvaa tulevaisuutta, korostaa Unifin uusi puheenjohtaja Ilkka Niemelä

Jaa

Rehtori Ilkka Niemelä Aalto-yliopistosta on valittu Unifin hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2024-2025.

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry on valinnut uuden hallituksen kaudelle 2024-2025.

Rehtori Ilkka Niemelä valittiin Unifin uudeksi puheenjohtajaksi. Hallituksen jäseniksi valittiin rehtorit Ingmar Björkman Hankenilta, Minna Martikainen Vaasan yliopistosta, Jari Ojala Jyväskylän yliopistosta ja Juha-Matti Saksa LUT-yliopistosta.

– Kiitän lämpimästi luottamuksesta. Uutta osaamista, osaajia ja tutkimukseen perustuvaa tietoa tarvitaan enemmän kuin koskaan, ja Unifilla on tärkeä tehtävä edistää yliopistojen yhteistyötä ja tuoda yliopistojen yhteinen ääni yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon, toteaa rehtori Ilkka Niemelä.

Suomen kilpailukyky, tuottavuuden kasvu ja hyvinvointi perustuvat tutkimukselle, innovaatioille ja koulutukselle

Korkea osaaminen ja korkeatasoinen tutkimus ovat edellytys Suomen tuottavuuden kasvulle ja julkisen talouden kestävyydelle. Suomen tavoite nostaa T&K-menojen osuus neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä on tärkeä askel oikeaan suuntaan korkeaan osaamiseen perustuvaa yhteiskuntaa rakennettaessa. Pitkäjänteinen, ennustettava ja kasvava T&K-rahoitus nostaa suomalaisen tieteen tasoa, tutkimuksen vaikuttavuutta ja Suomen vetovoimaa. Yliopistot ovat sitoutuneet lisäämään panostuksiaan tutkimukseen ja innovointiin.

– Tohtorikoulutuksen laajentaminen ja kehittäminen seuraavien vuosien aikana on yksi yliopistojen kärkihankkeista, jota viemme eteenpäin tiiviissä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, sanoo Niemelä.

Yliopistot korostavat samalla, että tieteen ja tutkimuksen pitkäjänteinen rahoitus sekä johdonmukainen, tietoon perustuva tiedepolitiikka ovat aivan olennaisia Suomen kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Keskeistä on myös tutkimuksen vapaus. Se on korkeatasoisen, yhteiskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla hyödyttävän tutkimuksen edellytys. Se on myös yksi demokraattisen, sivistyneen yhteiskunnan perusarvoista, josta meidän on yhdessä pidettävä kiinni.

Lisätietoja:
Rehtori Ilkka Niemelä, puh. 050 452 4690 (assistentti Hely Kilpeläinen)
Heikki Holopainen, toiminnanjohtaja, Unifi, p. 0400 639 331

Avainsanat

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry

Tohtorikoulutuksen uudistaminen ja laajentaminen kasvattaa korkeasti koulutettujen osaajien määrää ja lisää TKI-toiminnan vaikuttavuutta28.11.2023 14:57:04 EET | Tiedote

Vuonna 2024 käynnistettävä tohtorikoulutuspilotti tähtää tohtorikoulutuksen uudistamiseen ja tohtorikoulutuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden vahvistamiseen. Pilotin keskiössä on koulutuksen laajentamisen ohella päätoimisen tutkimustyön lisääminen sekä koulutuksen läpäisyn ja sen ohjauksen vahvistaminen. Näin lisätään myös korkeaa osaamistasoa vaativien työtehtävien määrää Suomessa ja rakennetaan edellytyksiä vaikuttavalle ja pitkäjänteiselle TKI-toiminnalle.

Unifi jakaa huolen opiskelijoiden toimeentulosta26.9.2023 12:18:43 EEST | Tiedote

Valtakunnalliseksi laajentunut opiskelijoiden kampusvaltausliike osoittaa mieltään useiden yliopistojen kampuksilla. Opiskelijat ovat vaatineet muun muassa toimeentulonsa turvaamista ja osoittavat mieltä hallituksen leikkaustoimia vastaan. Yliopistot ymmärtävät opiskelijoiden huolen ja tarpeen mielenilmauksille. Useilla yliopistojen kampuksilla on mahdollistettu rauhanomainen mielenosoittaminen ja valtaajien kanssa on käyty asiallista vuoropuhelua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye