Suomen Yrittäjät

Yrittäjät esittää hallitukselle 130 purettavaa normia

Jaa

Suomen Yrittäjät esittää hallitukselle 130 normin purkamista. Yrittäjät luovutti listan purettavista normeista valtiovarainministeri Riikka Purralle tiistaina Suomen Yrittäjien valtuuston kokouksen yhteydessä.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jetro Stavén
Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jetro Stavén

– Haluamme auttaa hallitusta saavuttamaan hallitusohjelmaan kirjatun tavoitteen purkaa 300 yrityksiä ja kansalaisia haittaavaa normia, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Ehdotuksessa on listattu 130 käytännön toimenpidettä, jotka kohdistuvat kevyempään luvitukseen, pätevyysvaatimuksiin, viranomaistoimintaan, työmarkkinoihin ja yrittämisen esteisiin.

– Hallituksen tavoite normien purkamisesta on hyvä, ja Yrittäjät haluaa olla avuksi. Kannustamme hallitusta rohkeasti viemään eteenpäin ehdotuksia, jotta suomalaiset yritykset voivat toimia tehokkaammin ja ilman tarpeetonta byrokratiaa, Salminen sanoo.

Ehdotus sisältää yli 60 konkreettista normia, jotka on purettava paikallisen sopimisen tieltä. Paikallisen sopimisen mahdollisuuksien lisääminen on keskeistä, jotta yritykset voivat joustavasti sopeutua muuttuviin olosuhteisiin ja kilpailla maailmanlaajuisesti.

Yrittäjien listan 130 purettavasta normista voit lukea tästä.

Suomen Yrittäjät pyytää edelleen yrittäjiltä ehdotuksia purettavista normeista.

– Yrittäjä on tässä asiassa kokemusasiantuntija. Toivomme lisää ehdotuksia, jotta voimme välittää niitä eteenpäin hallituksen harkintaan, Salminen kannustaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin keskusjärjestö, joka ajaa yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäseniä Yrittäjien paikallisyhdistyksissä on lähes 70 000 ja toimialajärjestöissä noin 36 000. Ne työllistävät Tilastokeskuksen (2023) mukaan yrittäjät mukaan lukien noin 590 000 henkilöä ja yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 171 miljardia euroa. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 374 paikallisyhdistyksestä, 21 aluejärjestöstä ja 63 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye