Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus esittää alueellisen opiskeluhuoltosuunnitelman 2023-2025 hyväksymistä

Jaa

Kaupunginhallitus kokoontui 27.11. ja päätti esittää valtuustolle Helsingin alueellisen opiskeluhuoltosuunnitelman 2023–2025 hyväksymistä. Kaupunginhallitus päätti myös sijoituksista Hekan ja Hason rahastoihin.

Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla.
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyisi Helsingin alueellisen opiskeluhuoltosuunnitelman 2023–2025.

Alueellisessa opiskeluhuoltosuunnitelmassa kuvataan alueellisen opiskeluhuollon yhteistyöryhmän toiminta sekä opiskeluhuoltopalveluiden järjestämisen alueellisen toteutumisen tavoitteet ja periaatteet Helsingissä. Ensisijaista on lasten ja nuorten etu. Suunnitelmassa huomioidaan lähipalveluperiaate ja kielelliset oikeudet. Keskeinen toimintaa ohjaava periaate on tiedolla johtaminen. Kaikki opiskeluhuollon toimijat ovat sitoutuneet hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (HYTE) tavoitteisiin, jotka pohjautuvat kaupunkistrategiaan.

Alueellinen opiskeluhuoltosuunnitelma perustuu kaikkien Helsingin alueella toimivien koulujen ja oppilaitosten opiskeluhuoltosuunnitelmiin, mukaan lukien yksityiset, valtion, yliopistojen ja sopimuskoulut ja -oppilaitokset.

Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Sijoitukset Hekan sekä Hason rahastoihin

Kaupunginhallitus hyväksyi 17 miljoonan euron sijoituksen Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon sekä 3 miljoonan euron sijoituksen Helsingin asumisoikeus Oy:n (Haso) sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Sijoituksista päätettiin äkillisen ja yllättävän vuokrien ja vastikkeiden nousun vaikutuksen loiventamiseksi.

Kaupunginhallitus päätti lisäksi esittää valtuustolle Helsingin Tennispalatsi -nimisen yhtiön koko osakekannan myymistä Niam Oy:lle 30 miljoonan euron kauppahinnalla. Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Suomen startup-yhteisö kumppaneineen esittää työperäisen maahanmuuton sujuvoittamista – yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus22.2.2024 10:00:00 EET | Kutsu

Miten edistää Suomen kilpailukykyä kansainvälisten osaajien houkuttelussa? Millainen maahantuloprosessi edesauttaisi osaavan työvoiman saamista? Suomen startup-yhteisö yhteistyössä pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry:n, Teknologiateollisuus ry:n, Suomen Ekonomit ry:n ja Helsingin kaupungin kanssa ehdottaa tuoreessa julkaisussaan toimenpiteitä, joiden avulla työperäisen maahanmuuton prosessia suoraviivaistettaisiin ja tehostettaisiin.

C21-kaupungit vaativat tuloksia normien purkamisen ohjelmasta22.2.2024 09:30:00 EET | Tiedote

Valtionvarainministeriön normien purkamisen ja keventämisen ohjelman puitteissa on viime syksystä lähtien kerätty ehdotuksia siitä, missä tehtävissä ja palveluissa kunnille voitaisiin antaa enemmän vapautta ja harkintavaltaa keventämällä yksityiskohtaista sääntelyä tai uudistamalla muuten kuntia koskevaa sääntelyä. Suomen 21 suurinta kaupunkia odottavat ohjelmalta konkreettisia tuloksia ja aitoa sääntelyn kevenemistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye