Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Hekan vuokranmääritys vuodelle 2024 tehdään uudelleen

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti 27.11.2023 Hekan ja Hason tukemisesta vuoden 2024 vuokrien ja käyttövastikkeiden korotusten hillitsemiseksi. Hekan osuus yhteensä 20 miljoonan euron pääomituksesta on 17 miljoonaa euroa. Pääomituksen vaikutus Hekan keskivuokraan on 0,45 €/m2/kk. Pääomitus jakautuu Hekan tavallisille asunnoille, senioriasunnoille ja erityisasunnoille neliöiden suhteessa.

Uuden laskelman mukaisesti Hekan tavallisten asuntojen keskivuokran korotus alennuksen jälkeen on 8,4 prosenttia (alkuperäinen korotus 12 prosenttia). Senioriasuntojen keskivuokran korotus alennuksen jälkeen on 5,6 prosenttia (alkuperäinen korotus 9,2 prosenttia). Tuen avulla kustannusten noususta johtuvaa vuokrankorotustarvetta saadaan osittain siirrettyä seuraaville vuosille.

Olemme käynnistäneet uuden vuokranmääritysprosessin ja pyrimme saamaan uudistetut vuokrat voimaan 1.1.2024 alkaen. Päivitetyt vuokrat lähetetään lausuntokierrokselle Hekan talotoimikunnille. Tavoitteena on, että Hekan hallitus hyväksyy uudet vuokrat ylimääräisessä kokouksessaan joulukuussa, minkä jälkeen lähetämme vuokralaskut ensi vuoden vuokranmaksuja varten.

Hekan asiakaspalvelu ei pysty tällä hetkellä antamaan lisätietoa asiasta. Asukkaamme saavat henkilökohtaisesti postitse tiedon uudesta vuokrastaan, kun vuokrat valmistuvat.

Vuokrilla katetaan toiminnan kustannukset 

Heka toimii omakustannusperiaatteella, eli kaikki toiminnan kulut katetaan vuokrilla. Vuokria on siis perittävä niin paljon kuin rakentaminen, korjaaminen, ylläpito ja hallinnointi yhteensä maksavat. 

Heka ei tavoittele voittoa tai maksa osinkoa omistajalleen Helsingin kaupungille.  

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin asunnot (Heka) on Suomen suurin asuntojen vuokranantaja. Noin 53 000 asunnossamme asuu lähes 100 000 helsinkiläistä eli noin joka seitsemäs helsinkiläinen. Tarjoamme asukkaillemme kohtuuhintaista, laadukasta ja turvallista arkea. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Hekan uusi, ainutlaatuinen vuokratalo tuottaa lähes kaiken käyttämänsä energian ja viilentää asuntoja kesällä ilman lisäpäästöjä29.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin energiapilottihankkeessa on haluttu rakentaa mahdollisimman vähän energiaa kuluttava rakennus. Näin on pyritty kehittämään monistettavia ratkaisuja tulevaisuuden kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon, jotta Hiilineutraali Helsinki 2030 -tavoite saavutettaisiin. Energiapilotti on ensimmäinen Hekan vuokratalo, johon on suunniteltu sekä tuloilman viilennys että lattiaviilennys.

Muistutus: Ilmoittaudu mediatilaisuuteen! Hekan uusi vuokratalo tuottaa lähes kaiken käyttämänsä energian ja viilentää asuntoja kesällä ilman lisäpäästöjä13.11.2023 08:49:47 EET | Kutsu

Helsingin kaupungin energiapilottihankkeessa on haluttu rakentaa mahdollisimman vähän energiaa kuluttava rakennus. Näin on pyritty kehittämään monistettavia ratkaisuja tulevaisuuden kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon, jotta Hiilineutraali Helsinki 2030-tavoite saavutettaisiin. Energiapilotti on ensimmäinen Hekan vuokratalo, johon on suunniteltu sekä tuloilman viilennys että lattiaviilennys.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye