Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Helsinki juhlistaa uusia Suomen kansalaisuuden saaneita asukkaitaan

Jaa

Helsingin kaupunki on kutsunut Suomen kansalaisuuden vuonna 2022 saaneet täysi-ikäiset helsinkiläiset kansalaisuusjuhlaan. Useita satoja vieraita paikalle kokoava juhla järjestetään kaupungintalolla perjantaina 8. joulukuuta. Kansalaisuusjuhlien perinne käynnistettiin Suomi 100 -juhlavuonna 2017.

Tilaisuuden isäntä ja avauspuhuja on pormestari Juhana Vartiainen.  

”Uudet kansalaiset ovat Helsingille ja koko Suomelle tärkeitä. Kansalaisuusjuhla on yksi hieno tapa vahvistaa osallisuutta ja samalla juhlistaa yhdessä tärkeää henkilökohtaista merkkipaalua sekä yhteisöämme ja yhteiskuntaamme laajemminkin”, pormestari Vartiainen painottaa.  

Tilaisuuden ohjelmassa on juhlamaljan lisäksi Maamme-laulu yhteislauluna, pormestarin puhe sekä Stadin juhlaorkesterin ja folkduo Ciennan musiikkia.

Kansalaisuusjuhlan ilmoittautumisaika päättyi 30. marraskuuta. Kutsuja lähetettiin 1 602 ja ilmoittautuneita on noin 400. Kutsua ei ole voitu lähettää niille, joilla on suoramarkkinointikielto.   

Median ilmoittautuminen 

Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan tilaisuuteen torstaihin 7. joulukuuta kello 14 mennessä osoitteeseen: minna.roine@hel.fi

Aikataulu, saapuminen ja haastattelut 

Tilaisuus järjestetään kaupungintalon juhlasalissa 8. joulukuuta kello 18 alkaen. Juhla päättyy kello 20. Pormestari Juhana Vartiaisen puhe kuullaan noin kello 18.10. 

Median edustajia pyydetään saapumaan viimeistään kello 17.45 kaupungintalon pääovien kautta (osoite: Pohjoisesplanadi 11–13).  

Tilaisuudessa on mahdollisuus haastatella pormestaria sekä myös kutsuvieraita heidän suostumuksellaan. 

Yhteyshenkilöt

Pormestarin erityisavustaja Teresa Salminen, puh. 040 865 6961, s-posti: teresa.salminen@hel.fi

Viestintäasiantuntija Minna Roine, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, puh. 09 310 88802, s-posti: minna.roine@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kasvuyrityskenttä ajaa osaavan työvoiman maahantuloprosessin sujuvoittamista – yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus27.2.2024 11:00:00 EET | Tiedote

Suomen startup-yhteisö yhteistyössä pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry:n, Teknologiateollisuus ry:n, Suomen Ekonomit ry:n ja Helsingin kaupungin kanssa ehdottaa toimenpiteitä, joiden avulla työperäisen maahanmuuton prosessia suoraviivaistettaisiin ja tehostettaisiin. Toimenpide-ehdotuksia ja niiden vaikutuksia esitellään tänään julkistetussa ”Työperäisen maahanmuuton sujuvoittaminen – Yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus” -julkaisussa, jonka tarkoituksena on tarjota päättäjille työkaluja Suomen kilpailukyvyn edistämiseen ja kansainvälisen työvoiman houkutteluun.

MEDIAKUTSU: Suomen startup-yhteisö kumppaneineen esittää työperäisen maahanmuuton sujuvoittamista – yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus22.2.2024 10:00:00 EET | Kutsu

Miten edistää Suomen kilpailukykyä kansainvälisten osaajien houkuttelussa? Millainen maahantuloprosessi edesauttaisi osaavan työvoiman saamista? Suomen startup-yhteisö yhteistyössä pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry:n, Teknologiateollisuus ry:n, Suomen Ekonomit ry:n ja Helsingin kaupungin kanssa ehdottaa tuoreessa julkaisussaan toimenpiteitä, joiden avulla työperäisen maahanmuuton prosessia suoraviivaistettaisiin ja tehostettaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye