Vaasan kaupunki - Vasa stad

Suomalaista musiikkia ja kansainvälisiä vivahteita –Vaasan ja Seinäjoen Kaupunginorkesterit juhlivat suomalaisen musiikin päivää

Jaa

Vaasan Seinäjoen kaupunginorkesterit yhdistävät voimansa kahden ainutlaatuisen konsertin merkeissä. Torstaina 7. joulukuuta 2023 klo 18.00 Seinäjoki-salissa ja perjantaina 8. joulukuuta 2023 klo 19.00 Vaasan kaupungintalossa orkesterit, kapellimestarinaan Jascha von der Goltz ja solistinaan lahjakas pianisti Ossi Tanner, tarjoavat unohtumattoman musiikkielämyksen.

Konsertin ohjelma kunnioittaa Suomalaisen musiikin päivää ja esittelee kotimaisen musiikin loistoa kansainvälisellä twistillä. Ohjelmassa kuullaan Jean Sibeliuksen klassikot Karelia-sarja, Op. 11, sekä Sinfonia nro 6 D-molli, Op. 104. Konsertin ensimmäisessä osassa solistina loistaa nuoren polven lyyrinen virtuoosi Ossi Tanner, joka esittää harvoin kuullun Ann-Elise Hannikaisen pianokonserton. Hannikaisen teos on täynnä Iberian niemimaan sähäköitä rytmejä ja vuolaita melodioita, tuoden kansainvälistä vivahtelua illan musiikilliseen matkaan.

Jean Sibeliuksen Karelia-sarja kuljettaa yleisön kalevalaisromanttiseen Karjalaan, kun taas kuudes sinfonia tarjoaa ensilumen tuoksuisen matkan suomalaisen säveltäjämestarin mielenmaisemaan – tämä mestariteos täyttää tasan sata vuotta.

Konsertin taiteellinen johtaja, saksalaiskapellimestari Jascha van der Goltz, on voittanut viimeisimmässä Panula-kilpailussa ensimmäisen palkinnon, ja hänen lahjakkuutensa johdattaa orkesterit unohtumattoman musiikillisen seikkailun äärelle.

Tule kokemaan musiikin maailma, jossa kohtaavat perinne ja kansainvälisyys, kun Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterit luovat lumoavan illan täynnä musiikin taikaa.

Konserttitiedot:

  • Seinäjoki-sali, Torstai 7. joulukuuta 2023 klo 18.00
  • Vaasan kaupungintalo, Perjantai 8. joulukuuta 2023 klo 19.00

**

Liput

30 € Peruslippu
25 € Eläkeläiset, työttömät, Vaasan kaupungin työntekijät
10 € Opiskelijat, lapset

**

Lue lisää konsertissa esitettävistä teoksista, kapellimestarista sekä solistista liitteenä olevasta tiedostosta. 

**

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt 

Viestintä- ja orkesteripäällikkö Kukka-Maaria Kallio, puh. 040 086 0745, kukka-maaria.kallio@vaasa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia Huhta
Intendentti
+35840 524 8877
mia.huhta@vaasa.fi

Kukka-Maaria Kallio
Viestintä- ja orkesteripäällikkö
+35840 086 0745
kukka-maaria.kallio@vaasa.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Vaasan kaupunginorkesteri on 31 muusikon korkeatasoinen sinfoniaorkesteri, joka profiloituu klassisten instrumenttien sointivärin kautta. Orkesteri soittaa klassista ohjelmistoa, kamarimusiikkia, viihdettä, lastenkonsertteja ja oopperamusiikkia. Orkesterin koti on Vaasan kaupungintalossa.
https://www.vaasa.fi/koe-ja-nae/kulttuuria-vaasassa-ja-seudulla/vaasan-kaupunginorkesteri/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye