Helsingin seudun kauppakamari

Muistutuskutsu medialle: Miten metropolialue menestyy?

Jaa

Helsingin seudun kauppakamari kutsuu toimittajat MetropoliAreena-tapahtumaan, jossa keskustellaan Helsingin seudun tulevaisuudesta.

Torstaina 30.11. kello 15.00–18.00

Paikka: Pikku-Finlandia, Honka-sali, Karamzininranta 4, Helsinki

Millainen on hyvinvointia edistävä kaupunki? Miten Helsingin seutu saadaan kukoistamaan? Osaako tekoäly kaupunkisuunnittelua?  

MetropoliAreena-tapahtumassa Aalto-yliopiston maankäytön suunnittelun professori Marketta Kyttä kertoo, millainen on hyvinvointia edistävä, kukoistava kaupunki ja tutkija Immo Salo luo tekoälyn avulla tulevaisuuden kaupunkiympäristön.

Paneelissa puhutaan siitä, miten Helsingin seutu ja alueen yritykset saadaan kukoistamaan. Keskustelemassa ovat OP Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Markku Mäkiaho, Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki ja Vantaan kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Tilaisuuden avaa Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen ja sen juontaa toimittaja Shahin Doagu. Tilaisuuden annin tiivistää lopuksi Helsingin seudun kauppakamarin vaikuttamistyön johtaja Markku Lahtinen.

MetropoliAreena-tapahtuma on osa Metropolipolitiikka-kokonaisuutta, jota Helsingin seudun kauppakamari teki yhdessä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien sekä Uudenmaan liiton kanssa osana hallitusohjelmavaikuttamista. Tavoitteena on tehdä Helsingin seudusta Itämeren alueen kilpailukykyisin ja kiinnostavin metropolialue. MetropoliAreena-tapahtuma järjestetään tänä vuonna kolmannen kerran.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Median ilmoittautumiset torstaihin 30.11. kello 13.00 mennessä:

Viestintäjohtaja Heini Larros, Helsingin seudun kauppakamari, heini.larros@helsinki.chamber.fi, +358 40 526 97 28

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamari arvioi: Pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä – ”Kaupan alan yritysten määrän väheneminen huolestuttavaa”21.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudulla lopetti toimintansa 9 450 yritystä vuonna 2023, arvioi Helsingin seudun kauppakamari Tilastokeskuksen alkuvuoden lukuihin perustuen. Lopettaneita yrityksiä olisi arvion mukaan 17 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Luvuissa ei ole huomioitu alkutuotantoa ja kiinteistöalan yrityksiä. Kaupan alalla lopettaneiden yritysten määrä on ollut suuri kahtena edellisvuonna. Lopettaneiden kaupan alan yritysten määrä pääkaupunkiseudulla oli suurempi kuin aloittaneiden tammikuusta 2022 syyskuuhun 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye