Ammattiliitto JHL laajentaa lakkojaan, junaliikenne halvaantuu 14. joulukuuta vuorokaudeksi

Jaa

JHL:n työtaistelu käytännössä seisauttaa Suomen junaliikenteen miltei kokonaan vuorokaudeksi, sillä lakossa ovat mukana myös JHL:n raideliikenteessä työskentelevät jäsenet.

Lähijuna Helsingin rautatieasemalla talvelle 2023, hieman lunta maassa, aamunsininen taivas.
Lähijuna Helsingin rautatieasemalla. Antti Tuominen JHL

Järeään lakkoon ryhdyttiin perinpohjaisen harkinnan jälkeen. JHL:n on pakko toimia, koska hallitus ajaa edelleen rajuja heikennyksiä työntekijöiden asemaan ja sosiaaliturvaan, JHL:n va. puheenjohtaja Håkan Ekström painottaa.

– Emme ole nähneet hallitukselta mitään esitystä, joka poistaisi huolemme työehtojen tulevaisuudesta Suomessa. Meidän pitää jatkossakin pystyä hakemaan jäsenillemme reiluja työehtoja neuvotteluiden avulla, Ekström sanoo.

Ammattiliitto JHL on järjestänyt syksyn ja alkutalven aikana useita poliittisia lakkoja, jotka vastustavat hallituksen epäreilua politiikkaa. Suomen hallitus kaavailee rajuja heikennyksiä sosiaaliturvaan ja työntekijöiden perusoikeuksiin. JHL:n lakot ovat osa SAK:n Painava syy -kampanjaa.       

Lisätiedot: JHL:n va. puheenjohtaja Håkan Ekström 040 828 2865

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on hyvinvoinnin ammattilaisia ja opiskelijoita yhdistävä ammattiliitto kunnissa, valtiolla ja yksityisissä hyvinvointipalveluissa. Hyvinvointipalveluja tuottavia jäseniä meillä on noin 165 000. JHL on SAK:n jäsenjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

CORRECTION: JHL’s political strike is expanding around Finland: dramatic decrease in commuter traffic, train traffic will stop, power plants will be shut down, two-day strike within early childhood education and care9.2.2024 16:07:26 EET | Press release

Trade Union JHL is organising political strikes in several sectors during week 7. The length of the strikes varies. The biggest impacts will be faced by early childhood education and care, train tracks, and public transport in Helsinki, Turku and Tampere.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye