Suomen museoliitto

Vuoden museo valtaa Kaisaniemen Rosebud Sivullisen huomenna keskiviikkona 13.12.

Jaa

Riihisaari – Savonlinnan museo ja Museoliitto järjestävät yhteisen museopäivän Rosebud Sivullisessa Helsingissä. Riihisaari tuo samalla Kaisaniemeen uusimmat kirjansa, jotka avaavat mm. ainutlaatuisten Savonlinnan lintuhuviloiden maailmaa. Vuoden museon päivä tarjoaa kulttuurihistoriallisia helmiä, jotka takuulla virkistävät joulukiireiden keskellä.

Vuoden museon päivä on uusi tapahtuma, joka tuo hallitsevan Vuoden museon Riihisaaren sisällöt myös pääkaupunkiseudun museonystävien ulottuville. Tapahtumaa vietetään Kaisa-talon Rosebud Sivullisessa koko keskiviikkoiltapäivän ajan 13.12. klo 14–18. Luvassa on tasatunnein keskusteluja museosisällöistä ja Riihisaaren uusista julkaisuista. Keskustelut striimataan Youtubeen.

Riihisaari – Savonlinnan museo on aktiivinen paikallismuseo, joka esittelee Saimaan saariston ja saaristolaisuuden nykyisyyttä ja tulevaisuutta monipuolisissa näyttelyissään.

”Riihisaari haluaa olla jatkossa vielä enemmän lisäämässä museoalan vaikuttavuutta ja itäisen Suomen teemojen näkyvyyttä valtakunnallisesti”, sanoo museonjohtaja Nikke Kaartinen. ”Kurottaudumme koko ajan enemmän museomme ulkopuolelle isoilla teemoillamme, ja tässä uusi museopäivä Helsingissä on tärkeä avaus.”

Vuoden museo on Museoliiton ja ICOM Suomen komitean jakama tunnustus, jolla palkitaan kokoelmiin, näyttelyihin tai vaikkapa museopedagogiikkaan liittyvää innovatiivista museotyötä. Hallitseva Vuoden museo on Riihisaari – Savonlinnan museo, joka palkittiin Museopäivällä Helsingissä toukokuussa 2023.

”Riihisaari palkittiin hyvästä kehittämisotteesta ja vahvasta museon uudenlaisten roolien etsimisestä. On ilo nähdä, että tätä työtä jatketaan innolla. Riihisaari on tärkeä paikallinen vaikuttaja Savonlinnassa, ja nyt se luo kiehtovan kohtaamispaikan myös Helsinkiin”, sanoo Museoliitto-konsernin viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen, joka juontaa Vuoden museo -keskustelua. 

Vuoden museo -keskusteluun osallistuu myös edellinen voittaja, Poliisimuseo Tampereelta. 

Vuoden museon päivän ohjelma 13.12. 

Rosebud Sivullinen Kaisaniemenkatu 5, 00100 Helsinki


klo 14 Keskustelu: Vuoden museo
Nikke Kaartinen, museonjohtaja, Riihisaari – Savonlinnan museo (Vuoden museo 2023)
Lauri Haavisto, intendentti, Poliisimuseo (Vuoden museo 2022)
Miisa Pulkkinen, konsernin viestintäpäällikkö, Museoliitto

Klo 15 Museokeskustelu
Vieraana Unne Sormunen, toimitusjohtaja, tuottaja
ja Nikke Kaartinen, museonjohtaja

klo 16 Museokeskustelu
Vieraana Anna Hakkarainen, Itä-Suomi-aktiivi
ja Nikke Kaartinen, museonjohtaja

klo 17 Riihisaaren kirjat
Ville Vilén, tietokirjailija ja YLEn Luovien sisältöjen ja median johtaja
Nikke Kaartinen, museonjohtaja
ja Iia Simes

klo 20- Livemusiikkia
Pikkujoulujytää – Herringbones Roudaribaarissa
Roudaribaari IHME (Kaisaniemenkatu 2b)

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/3lXBGgRf3

Yhteistyössä:
Suomen museoliitto
Riihisaari – Savonlinnan museo
Rosebud Sivullinen

Yhteyshenkilöt

Linkit

Rakennamme yhdessä museoiden menestystä

Museoliitto ja sen tytäryhtiöt palvelevat suomalaista museoalaa: tarjoamme palveluja sekä museoalan ammattilaisille että museoille. Valvomme koko alan etua ja tarjoamme viimeisintä tietoa museotoiminnan kehityksestä.

museoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Museoliitto ja ICOM Suomen komitea palkitsevat Vuoden museon – kilpailun finaalin on valittu viisi vaikuttavaa museota12.2.2024 12:00:14 EET | Tiedote

Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOMin Suomen komitean järjestämän Vuoden museo 2024 -kilpailun finaaliin on valittu viisi museota. Voitosta kilpailevat Chappe, Luostarinmäen museokortteli, Suomen Metsämuseo Lusto, Saamelaismuseo ja luontokeskus SIIDA sekä Varkauden museokeskus Konsti. Vuoden museo -tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna kymmenettä kertaa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye