Suomen museoliitto

Miisa Pulkkinen Museoliiton viestintäjohtajaksi

Jaa

Museoliiton viestintäjohtajaksi on nimitetty Miisa Pulkkinen, 45.

Samuli Pulkkinen

Museoliiton hallitus on nimittänyt Miisa Pulkkisen viestintäjohtajaksi. Pulkkinen siirtyy tehtävään Museoliiton konsernin viestintäpäällikön tehtävästä, jossa hän toimi vuoden 2023 ajan. Pulkkinen on aiemmin kehittänyt Museoliitossa konserniviestintää ja vastannut mm. brändiuudistuksesta sekä 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmasta.

Viestintäjohtajan tehtävä on Museoliitossa uusi. Viestintäjohtaja vastaa konserniviestinnästä, konsernin viestintäyhteistyön johtamisesta ja mm. edunvalvontaviestinnästä. Hän toimii myös Museoliiton viestintätiimin vetäjänä. Viestintäjohtaja raportoi toimitusjohtajalle.

”Konsernin viestintäjohtajan tehtävä on uusi ja tarpeellinen, jotta konsernissa tuotettu viestintä tukee linjakkaasti yhteistä päämääräämme lisätä ymmärrystä museoiden moninaisesta ja ainutlaatuisesta merkityksestä yhteiskunnille. Museot ovat muistiorganisaatioita, joiden kokoelmat muodostuvat yhteiskunnan eri aloilta. Nämä kokoelmat ja niistä tehty tutkimus sekä näyttelyt rikastuttavat meidän kaikkien elämää ja auttavat meitä liikkumaan ajattelussamme menneisyyden ja tulevaisuuden välillä.”, sanoo Museoliiton toimitusjohtaja Petra Havu.

Pulkkinen on aloittanut tehtävässä tammikuun alussa.

”Museoliiton uusi strategia korostaa viestintää. Se on olennaista edunvalvonnassa, kun tuomme esiin museoiden yhteiskunnallista tärkeyttä. Konsernin viestintä ja markkinointi tavoittavat laajasti myös museokävijät. Yhdessä kehitämme viestinnästä entistä vaikuttavampaa”, sanoo Miisa Pulkkinen.

Pulkkinen on aiemmin työskennellyt toimittajana ja uutisankkurina mm. Nelosen uutisissa ja Helsingin Sanomissa. Hän on toiminut viestintäpäällikkönä Suomen Taiteilijaseurassa ja Ornamossa. Pulkkinen on toimittanut useita julkaisuja julkisen taiteen alalta. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden kandidaatti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Rakennamme yhdessä museoiden menestystä

Museoliitto ja sen tytäryhtiöt, Musekortti-yhtiö FMA Creations Oy sekä Digimuseota tuottava Yhteinen perintö Oy, palvelevat suomalaista museoalaa. Tarjoamme palveluja sekä museoalan ammattilaisille että museoille. Valvomme koko alan etua ja tarjoamme viimeisintä tietoa museotoiminnan kehityksestä.

museoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Museoliitto ja ICOM Suomen komitea palkitsevat Vuoden museon – kilpailun finaalin on valittu viisi vaikuttavaa museota12.2.2024 12:00:14 EET | Tiedote

Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOMin Suomen komitean järjestämän Vuoden museo 2024 -kilpailun finaaliin on valittu viisi museota. Voitosta kilpailevat Chappe, Luostarinmäen museokortteli, Suomen Metsämuseo Lusto, Saamelaismuseo ja luontokeskus SIIDA sekä Varkauden museokeskus Konsti. Vuoden museo -tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna kymmenettä kertaa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye