Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Last Christmas jatkaa joulun kärkikappaleena

Jaa

Wham! -yhtyeen Last Christmas oli jälleen joulun 2022 soitetuin kappale kaupallisilla radiokanavilla. Gramexin joulutilasto listaa marras-joulukuun ajalta kaupallisten radioiden kymmenen soitetuinta joululaulua.

Monena vuotena listan kärjessä keikkunut Whamin Last Christmas jatkoi voittokulkuaan 735 soittokerralla. Soitetuin kappale kuultiin kaupallisilla radiokanavilla viime vuoden jouluaattona ja joulupäivänä yhteensä 52 kertaa.

Toiselle sijalle ylsi Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You 646 soittokerralla. Chris Rean Driving Home For Christmas nousi ensimmäistä kertaa sijalle kolme 628 soittokerralla. Neljäs oli Band Aidin Do They Know It's Christmas Time? (596 soittokertaa).

Kärkeen kiilasi kotimaista kappale enemmän

Kotimaisten kappaleiden kärkeen nousi sijalla viisi Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen (478 soittokertaa). Tiiviisti perässä tulivat listalla usein nähdyt Suvi Teräsniskan Hei Mummo (444 kertaa) ja Leevi & The Leavingsin Jossain on kai vielä joulu (438).

Uusia kymmenen joukkoon nousseita kotimaisia kappaleita olivat Kari Tapion Tahdon oikean joulun (sijoitus 9.) ja Haloo Helsingin Joulun kanssas jaan (10.).

Kymmenen kärkeen mahtui yhteensä viisi kotimaista kappaletta, mikä on yksi enemmän kuin vuotta aiemmin. Kahdenkymmenen soitetuimman joukossa kotimaisia oli yhdeksän.

Joululaulut soivat kanavilla kuukauden

Tilastojen mukaan joululaulujen soittaminen kestää kaupallisilla kanavilla noin kuukauden. Joululaulujen sesonki alkaa marraskuun loppupuolelta ja jatkuu tapaninpäivään.

Tilaston on tehnyt tekijänoikeusjärjestö Gramex radioilta saamiensa soittotietojen perusteella. Tekijänoikeusjärjestö Gramex edustaa äänitemusiikin esittäjiä ja tuottajia.

1.

Wham!

Last Christmas

735

2.

Mariah Carey

All I Want For Christmas Is You

646

3.

Chris Rea

Driving Home For Christmas

628

4.

Band Aid

Do They Know It's Christmas Time?

596

5.

Vesa-Matti Loiri

Sydämeeni joulun teen

478

6.

Suvi Teräsniska

Hei Mummo

444

7.

Leevi & The Leavings

Jossain on kai vielä joulu

438

8.

John Lennon & Yoko Ono

Happy X-mas (War Is Over)

409

9.

Kari Tapio

Tahdon oikean joulun

387

10.

Haloo Helsinki!

Joulun kanssas jaan

371

11.

José Feliciano

Feliz Navidad

371

12.

Katri Helena

Joulumaa

366

13.

Michael Bublé

It's Beginning To Look A Lot Like Christmas

358

14.

Antti Tuisku

Lämmin lumi peittää maan

348

15.

Britney Spears

My Only Wish (This Year)

317

16.

Samuli Edelmann

Avaruus

309

17.

Shakin' Stevens

Merry Christmas Everyone

298

18.

Ariana Grande

Santa Tell Me

296

19.

Queen

Thank God It's Christmas

257

20.

Juice Leskinen Slam

Sika

257

Tilasto: Kaupallisten radioiden soitetuimmat joululaulut 2022, Tekijänoikeusjärjestö Gramex/Kari Niemelä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Gramex on äänitemusiikin esittäjien ja tuottajien tekijänoikeusjärjestö. Teemme töitä, jotta äänitteillä esiintyvät muusikot ja tuottajat saisivat työstään korvauksen ja jotta yritykset ja organisaatiot voivat hyödyntää musiikkia helposti, arvoa tuottavasti ja vastuullisesti. Meillä on yli 60 000 asiakassopimusta musiikin esittäjien ja tuottajien kanssa sekä noin 32 000 korvauksia maksavaa asiakasta.

Tärkeintä meille on musiikki. Olemme kiitollisia, että saamme osaltamme auttaa musiikkia menestymään ja siten tuoda maailmaan lisää iloa, hyvinvointia ja elämyksiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye