Herea Oy

Veslatec osti nostolaitepioneerin – tähtäimessä vahva kansainvälistyminen

Jaa

Veslatec Oy on ostanut nostolaitteita valmistavan Nordlift Oy:n joulukuussa. Yritysostolla Veslatec kasvattaa asemaansa kansainvälisillä markkinoilla ja laajentaa omien tuotteidensa valikoimaa.

Aki Norrbacka, Jani Poikkimäki ja Tom Bergström seisovat rinnakkain Veslatecin tehtaalla.
– Nordliftin nostolaitteet tekevät Veslatecin liiketoiminnasta entistä kansainvälisempää, sillä laitteiden vienti suuntautuu voimakkaasti Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan, kertoo Veslatecin johto eli kehitysjohtaja Aki Norrbacka (vas.), myyntijohtaja Jani Poikkimäki (keskellä) sekä toimitusjohtaja Tom Bergström. KUVA: Markus Loppi/Herea

Vaasalainen Veslatec Oy on ostanut nostolaitteita valmistavan Nordlift Oy:n Sodankylästä 11.12.2023. Kaupan myötä Nordlifistä tulee Veslatecin tytäryhtiö.

Nordlift Oy on nostolaitteiden pioneeriyritys, joka tunnetaan maailmalla erityisesti erikoisnostimistaan sekä siitä, että sen nostimilla voidaan nostaa jopa kokonaisia junia. Yritysostolla Veslatec kasvattaa asemaansa kansainvälisillä markkinoilla ja laajentaa omien tuotteidensa valikoimaa.

– Nordlift on kansainvälisillä markkinoilla entistä kilpailukykyisempi, kun sen koko tuotanto voidaan hoitaa omissa tehtaissa. Nordliftillä on osaamista nostolaitteiden suunnitteluun, hitsaukseen, kokoonpanoon ja testaukseen, kun taas Veslatec hallitsee lasertyöstön ja jatkojalostuksen, tiivistää Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström.

Veslatec vahvistaa yritysostolla kansainvälistä liiketoimintaansa. Nordliftin liikevaihto oli viime vuonna 2,3 miljoonaa euroa, ja sen liiketoiminnasta yli puolet tuli viennistä. Veslatecin vastaava osuus oli noin 17 prosenttia 7,5 miljoonan liikevaihdolla.

– Nordlift on veturimme maailmalle. Saksassa oma myyntikonttorimme hoitaa Euroopan ja Kansainvälisen kaupan. Loppuasiakkaita löytyy Aasiaa myöten, Bergström kertoo.

Nordliftin toimitusjohtajana toiminut Matti Ranttila jatkaa Nordliftin pienosakkaana ja neuvonantajana vielä kaksi vuotta. Veslatec valikoitui ostajaehdokkaista laajan osaamisensa ja tuotantokapasiteettinsa takia.

– Uskon vahvasti Veslatecin kykyyn valmistaa ja viedä Nordliftin korkealuokkaisia tuotteita maailmanlaajuisille markkinoille. Tuotekehitystä on tehty jo vuosikymmenet, ja tuotteet ovat vakiinnuttaneet asemansa maailmalla. Voin luovuttaa elämäntyöni hyvillä mielin eteenpäin nuoremmilleni, Ranttila kertoo.

– Olemme sitoutuneet kehittämään omaa tuoteliiketoimintaamme asiakkaiden toiveet edellä. Tavoitteenamme on räätälöidä myös nostolaitteita yhä enemmän projektikohtaisesti, Bergström päättää.

Veslatec Oy on perustettu vuonna 1989, ja sillä on työntekijöitä noin 40. Veslatecin viime vuoden liikevaihto oli noin 7,5 miljoonaa euroa. Yhtiön päätoimialat ovat metallituotteiden valmistus, metallituotteiden työstö sekä laserleikkaus. Veslatecin kotipaikka on Vaasa, ja sen toinen tehdas sijaitsee Porissa sekä suunnittelu- ja myyntitoimisto Asikkalassa.

Nordlift Oy on valmistanut nostolaitteita jo vuodesta 1977 asti. Nordliftin vuoden 2022 liikevaihto oli noin 2,3 miljoonaa euroa. Sen päätoimialat ovat nosto- ja siirtolaitteet. Nordliftin asiakkaina on valtiollisia toimijoita ja raskaan teollisuuden toimijoita Suomessa ja Kansainvälisesti. Yhtiön kotipaikka on Sodankylä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aki Norrbacka, Jani Poikkimäki ja Tom Bergström seisovat rinnakkain Veslatecin tehtaalla.
– Nordliftin nostolaitteet tekevät Veslatecin liiketoiminnasta entistä kansainvälisempää, sillä laitteiden vienti suuntautuu voimakkaasti Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan, kertoo Veslatecin johto eli kehitysjohtaja Aki Norrbacka (vas.), myyntijohtaja Jani Poikkimäki (keskellä) sekä toimitusjohtaja Tom Bergström.
Lataa

Veslatec Oy

Veslatec Oy on perustettu vuonna 1989, ja sillä on työntekijöitä noin 40. Veslatecin viime vuoden liikevaihto oli noin 7,5 miljoonaa euroa. Yhtiön päätoimialat ovat metallituotteiden valmistus, metallituotteiden työstö sekä laserleikkaus. Veslatecin kotipaikka on Vaasa, ja sen toinen tehdas sijaitsee Porissa sekä suunnittelu- ja myyntitoimisto Asikkalassa.

Veslatec-logo

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Herea Oy

Genombrott för Vasaföretaget Adiabatix: betydande leverans för kärnkraftverk till ett av världens största energibolag5.12.2023 06:00:00 EET | Tiedote

Vasaföretaget Adiabatix har med sin franska partner Altrad ingått avtal gällande en betydande leverans till franska EDF, ett av världens största energibolag. Leveransen omfattar av Adiabatix utvecklade RMI-isoleringslösningar (Reflective Metallic Insulation), som är planerade för att förbättra kärnkraftverkens säkerhet. Adiabatix kommer att leverera RMI-isoleringslösningar till 20 kärnreaktorer i Frankrike. De första leveranserna sker år 2025 och projektet är klart i slutet av år 2030.

Vaasalaiselle Adiabatixille läpimurto: merkittävä ydinvoima-alan toimitus yhdelle maailman suurimmista energiayhtiöistä5.12.2023 06:00:00 EET | Tiedote

Vaasalainen Adiabatix on sopinut yhdessä ranskalaisen partnerinsa Altradin kanssa merkittävästä toimituksesta yhdelle maailman suurimmista energiayhtiöistä, ranskalaiselle EDF:lle. Toimituksessa on kyse Adiabatixin kehittämästä RMI (Reflective Metallic Insulation) -eristeratkaisusta, joka on suunniteltu parantamaan ydinvoimaloiden turvallisuutta. Adiabatix toimittaa EDF:lle RMI-eristeratkaisut 20:een Ranskassa sijaitsevaan ydinreaktoriin. Ensimmäiset toimitukset tehdään vuonna 2025, ja projekti valmistuu vuoden 2030 loppuun mennessä.

Forskare har upptäckt en helt ny bakterieordning som kan vara avgörande för att förbättra produktionen av biogas4.10.2023 06:30:00 EEST | Tiedote

Darwinibacteriales, som precis fått sitt namn, är en av de vanligast förekommande grupperna av mikroorganismer som ingår i den anaeroba nedbrytningen, dvs. den nedbrytning av organiskt material som skapar biogas. Upptäckten gjordes av forskare från det EU-finansierade projektet Micro4Biogas, inom vilket man analyserade 80 prover från 45 biogasanläggningar över hela Europa för att studera och förbättra produktionen av detta förnybara bränsle. Upptäckten har offentliggjorts för vetenskapssamfundet i två artiklar som publicerats på förpubliceringsarkivet bioRxiv i väntan på peer review-granskning.

Tutkijat löytäneet uuden bakteerilahkon – mahdollinen avain biokaasutuotannon kehittämiseen4.10.2023 06:30:00 EEST | Tiedote

Vastikään Darwinbacterialeksi nimetty lahko on yksi runsaimmin esiintyvistä biokaasua synnyttävässä mädätysprosessissa osallisena olevista mikro-organismien taksonomisista ryhmistä. Löydön tekivät EU:n rahoittaman Micro4Biogas-projektin tutkijat. Tutkijat analysoivat 80 näytettä 45 biokaasulaitoksesta ympäri Eurooppaa. Analysoinnin tarkoituksena oli tutkia ja kehittää kyseisen uusiutuvan polttoaineen tuotantoa. Löydöstä on tiedotettu tiedeyhteisölle kahdessa tutkimuksessa, jotka julkaistiin biologian alan ennakkojulkaisuarkisto bioRxiv:ssa. Tutkimukset odottavat vertaisarviointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye