Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Ilotulitteiden käytön kielto Helsingin kaupungin alueella

Jaa

Helsingissä ilotulitteiden käyttö on kielletty tietyillä alueilla uutena vuotena.

Palomies sammuttaa autopaloa.
Ilotulitteiden käyttö ei ole sallittua tietyillä alueilla uutena vuotena. Helsingin pelastuslaitos

Yksityisille kuluttajille tarkoitettujen ilotulitteiden käyttö on sallittu 31.12. kello 18 – 1.1. kello 02 välisenä aikana. Helsingissä ilotulitteiden käyttö on kuitenkin kielletty uutena vuotena 31.12. kello 18 – 1.1. kello 02 välisenä aikana seuraavilla alueilla:

  1. Ydinkeskustan alue, joka sisältää seuraavat katualueet: Yliopistonkatu – Mikonkatu – Rautatientori – Asema-aukio – Elielinaukio – Töölönlahdenkatu – Töölönlahden puisto ¬– Makasiinipuisto – Kansalaistori – Mannerheiminaukio – Paasikivenaukio – Salomonkatu – Narinkkatori – Simonkatu – Mannerheimintie – Erottaja – Eteläesplanadi – Kauppatori – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori
  2. Oulunkylän ostoskeskus
  3. Ylä-Malmin tori
  4. Pihlajamäen ostoskeskus
  5. Ala-Malmin tori
  6. Töölöntori
  7. Vanha kirkkopuisto (nk. Ruttopuisto)
  8. Maatullinaukio
  9. Kontulan ostoskeskus
  10. Itäkeskuksen kauppakeskus ja Tallinnan aukio
  11. Helsingin Kauppahallin tausta-alue pysäköintialueineen
  12. Sinebrychoffin puistoalue
  13. Kaisaniemen ja Kaivopuiston puistoalueet
  14. Kannelmäen Sitratorin, Nuorisotalon ja Kannelmäen asema-alueet
  15. Malminkartanon aukio ja Malminkartanon asema-alueet
  16. Vaasan aukion alue
  17. Hakaniemen tori ja Ympyrätalon alue

Kielto perustuu pelastusjohtajan päätökseen (liite). Löydät kieltoalueet myös kartalta (liite). Kieltoalueet ovat voimassa toistaiseksi. 

Ilotulitteiden käytön kieltämisellä määritellyillä alueilla pyritään parantamaan alueelle kokoontuvien ihmisten kokonaisturvallisuutta sekä vähentämään ihmisille, rakennuksille ja muulle omaisuudelle aiheutuvia vahinkoja. Tavoitteena on myös vähentää ilotulitteista aiheutuvien muiden haittojen, kuten melun, savun sekä jätteiden määrää, ja siten parantaa yleistä viihtyvyyttä ja siisteyttä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos tuottaa turvallisuutta ja auttaa hädän hetkellä. Palvelumme ovat onnettomuuksien ehkäisy, pelastustoiminta ja ensihoito sekä väestönsuojelu ja varautuminen. Yhdellätoista pelastusasemallamme ja neljällä meriasemallamme työskentelee noin 800 henkeä, joista noin 600 pelastus- ja ensihoitopalveluissa.Vuonna 2022 pelastuslaitoksella oli 8632 pelastustoimen ja 64000 ensihoidon hälytystehtävää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye