Helsingin tapahtumasäätiö

Helsingissä uuttavuotta juhlitaan Kansalaistorin suurtapahtumassa

Jaa

Vuodenvaihtumista juhlitaan jälleen yhdessä Kansalaistorin suurtapahtumassa. Illan konsertin pääesiintyjinä nähdään Käärijä, BESS ja Vilma Alina. Lapsiperheille on luvassa ohjelmaa alkuillassa, ja koko juhla päättyy näyttävään pyronäytökseen. Tapahtuma aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen.

Kuvassa kirjasto Oodin eteen rakennettu lava, josta ammutaa punaisen värisiä pyroja. Lavan edessä paljon ihmisiä.
Ilotulituksen korvaava pyronäytös on koettavissa koko tapahtuma-alueella Kansalaistorilta ​​Töölönlahden tapahtumapuistoon asti. Atte Malaska

Helsinki kutsuu kaupunkilaiset juhlimaan vuodenvaihtumista Kansalaistorilla toteutuvaan suurtapahtumaan. Loppuillan suurkonsertissa juhlakansaa viihdyttää DJ Xmies, Lyömättömät, Vilma Alina, BESS ja uudenvuoden hetken juhlijoiden kanssa jakava Käärijä. Helsingin pormestari Juhana Vartiainen toivottaa vuoden 2024 tervetulleeksi ennen Käärijän esiintymistä. Illan kruunaa näyttävä pyronäytös, joka on koettavissa koko tapahtuma-alueella Kansalaistorilta Töölönlahden tapahtumapuistoon asti.

“Helsingin uudenvuoden juhlaan on etsitty aktiivisesti ilotulituksen korvaavaa näyttävää tapaa juhlistaa vuodenvaihtumisen hetkeä. Tänä vuonna kokeillaan pyronäytöstä, joka on ilotulitusta ekologisempi ja vähemmän säästä riippuvainen. Pyroshow ammutaan lavalta, lavan reunoilta ja tapahtuma-alueelta saksinostureilta. Pyrotehosteet nousevat noin 70 metrin korkeuteen ja näytös on koettavissa koko tapahtuma-alueella Kansalaistorilta ​​Töölönlahden tapahtumapuistoon asti”, kertoo uudenvuoden juhlaa järjestävän Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula.

Pieniä lapsia ei suositella tuotavaksi suurkonserttiin

Aattoillan juhlinnan käynnistää klo 17.30 alkaen koko perhettä osallistava Skidit-disko, ja lastenohjelman viimeistelee pienten oma pyronäytös klo 18. Loppuillan suurkonserttiin ei suositella saapumaan alle 12-vuotiaiden lasten kanssa.

“Tapahtuma-alueen turvallisuusjärjestelyitä on kehitetty viime vuodesta järjestyksenvalvojien sijoittelua ja ohjeistusta parantamalla. Järjestyshäiriöihin puututaan aktiivisesti ja ilotulitteita pyritään poistamaan mahdollisimman tehokkaasti tapahtuma-alueelta. Järjestyksenvalvojat ja tapahtuman tuotanto tekevät tiivistä yhteistyötä myös poliisin kanssa ja viranomaiset ovatkin kieltäneet omien ilotulitteiden ampumisen Helsingin keskustassa, mukaan lukien tapahtuma-alue. Myöhäisillan suurkonsertti ei kuitenkaan ole pienten lasten paikka”, tapahtuman turvallisuuspäällikkö Björn Åkerblom kertoo.

Tapahtuma aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen

Tapahtuma aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä kevyeen ja ajoneuvoliikenteeseen Kansalaistorin läheisyydessä noin klo 22–01.30. Tarkempi ohjeistus on luettavissa osoitteessa helsinginuusivuosi.fi

Tapahtuma aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä julkiseen liikenteeseen klo 21.45–02.  Mannerheimintie on suljettu Eteläisen Hesperiankadun ja Arkadiankadun välillä klo 22–02. Kaikki bussiliikenne ajetaan Kamppiin klo 21.45–02, Elielinaukion bussiterminaali ei ole käytössä. Tarkemmat poikkeustiedot löytyvät linjoittain HSL:n reittioppaasta ja verkkosivuilta:  www.hsl.fi.

Helsingin uudenvuoden ohjelma:

Klo 17.30–18.00
Lasten uusivuosi: Skidit-disko & pienten pyronäytös

Klo 22.00–00.10
DJ Xmies / Lyömättömät / Vilma Alina / BESS / Pormestarin puhe / Käärijä

Klo 00
Pyronäytös

Juhlakonsertti ja yleisön tunnelmia välitetään suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 22.45–00.05.

Helsingin uudenvuoden juhlan järjestää Helsingin kaupunki. Perinteeksi muodostunutta juhlaa on järjestetty 1930-luvulta lähtien. Tapahtuman tuottaa Helsingin tapahtumasäätiö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Anna Mäkelä, anna.makela@eventshelsinki.fi, puh. 050 581 4153

Kuvat

Kuvassa kirjasto Oodin eteen rakennettu lava, josta ammutaa punaisen värisiä pyroja. Lavan edessä paljon ihmisiä.
Ilotulituksen korvaava pyronäytös on koettavissa koko tapahtuma-alueella Kansalaistorilta ​​Töölönlahden tapahtumapuistoon asti.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye