Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Kovat pakkaset rikkovat pakkausjätteen keräyskalustoa, viivästyksiä Rinki-ekopisteiden tyhjennyksissä

Jaa

Kovat pakkaset ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen paljon pakkausjätteen kuljetuksessa käytettävien autojen rikkoutumisia ympäri Suomen. Myös kartonki- ja muovipuristimet kärsivät kylmästä säästä. Mikäli lähiekopiste täyttyy, tulee pakkausjätettä säilyttää kotona seuraavaan tyhjennykseen saakka.

Pakkausjätteen keräyksessä käytettävää kalustoa on rikkoutunut kovien pakkasten vuoksi.
Pakkausjätteen keräyksessä käytettävää kalustoa on rikkoutunut kovien pakkasten vuoksi.

Vuodenvaihteessa saapuneiden kovien pakkasten vuoksi pakkausjätteiden keräyskalustoa on rikkoutunut ympäri maata. Kalustorikot voivat aiheuttaa alueellisia viiveitä Rinki-ekopisteiden tyhjennyksiin.

”Erityisen herkkiä pakkasen aiheuttamille vaurioille ovat keräilyssä käytettävien kuorma-autojen nostolaitteet sekä kartonki- ja muovijätteen keräykseen tarkoitetut puristimet. Urakoitsijamme ovat ilmoittaneet, että rikkoutunut kalusto palaa korjausten jälkeen mahdollisimman pian takaisin jätteiden keräilyyn”, kertoo Ringin pakkauskeräyksestä vastaava operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Ekopisteen täyttyessä pakkausjätettä tulee säilyttää kotona

Mikäli ekopisteen keräyssäiliö on täynnä, jätteitä ei tule jättää maahan. Ekopisteen ympäristöön jätetyt jätteet vaikeuttavat siivoamista ja tyhjentämistä ja saattavat levitä ympäristöä roskaamaan

”Säiliöiden täyttyessä pyydämme ihmisiä pitämään pakkausjätteensä kotona ja tuomaan ne ekopisteisiin sään lauhduttua. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa vaivaa”, Tammivuori sanoo.

Useista Rinki-ekopisteistä on saatavilla arviot tyhjennys- ja siivousajoista osoitteessa rinkiin.fi/ekopisteet. Poikkeusolot voivat vaikuttaa arvioihin.

Anna palautetta

Asukkaiden palaute ekopisteiden toiminnasta on tärkeää. Rinki seuraa pisteiden täyttymistä ja siisteyttä päivittäin valvonnan ja punnitusten avulla.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös osoitteessa rinkiin.fi/asiakaspalvelu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Tuottajayhteisöille ja yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Yli 4 800 pakkausten tuottajavastuullista yritystä hoitaa velvoitteensa kuulumalla tuottajayhteisöön. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston, jonne kuluttajat voivat tuoda maksutta käytetyt pakkauksensa kierrätettäviksi. Rinki-ekopisteissä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja noin 1000 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

S-Market Lehtimäen Rinki-ekopiste on väliaikaisesti suljettu27.3.2024 12:08:52 EET | Tiedote

Alajärven Lehtimäen Rinki-ekopiste on väliaikaisesti suljettu. Ekopiste siirtyy purettavan S-Marketin kiinteistöltä tien toiselle puolelle. Ekopiste avataan uudessa paikassa toivottavasti pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Siihen asti pyydämme pitämään pakkausjätteen kotona tai viemään sen muille lähialueen ekopisteille. Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa haittaa. Mitä Rinki-ekopisteelle voi tuoda? Kotitalouksille tarkoitetuille Rinki-ekopisteille voi tuoda maksutta kodin pakkausjätettä. Pakkausmateriaalien lajitteluohjeet löytyvät osoitteesta rinkiin.fi. Ohjeet ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa. Kaikki muut kuin pakkausjätteet, esimerkiksi huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan. Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Lajittelu kannattaa – kun pakkaukset tuodaan Rinki-ekopisteeseen oikein lajiteltuna, materiaali saadaan kiertoon. Kierrätys säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä sen ansiosta vähe

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye