Varkauden Teatteri

Varkauden Teatterin 111-vuotiskevään avaa Mielipuolen päiväkirja lauantaina 3.2.2024.

Jaa

Näyttelijäkaartimme vie katsojan vauhdikkaaseen ja musiikintäyteiseen tragikomediaan.

Putkosen omille teilleen lähtenyt tukka kosii ihanaa Kirstiä.
Kuvassa Jussi Immonen, Pekka Johansson ja Saara Saastamoinen.
Putkosen omille teilleen lähtenyt tukka kosii ihanaa Kirstiä. Kuvassa Jussi Immonen, Pekka Johansson ja Saara Saastamoinen. Kuvat Sampo Luukkainen/Kuwaamo Kuvilla on vapaa käyttöoikeus kun niiden yhteydessä mainitaan krediitit.

Mielipuolen päiväkirja on vauhdikas ja musiikilla täydennetty tragikomedia laskenta-assistentti Putkosen elämän haasteista. Jos aamulla mieheltä katoaa tukka, keskipäivällä toimitusjohtaja avautuu unistaan ja iltapäivällä kopiokone ja printteri moittivat hänen ulkonäköään, niin eikös se olisi ihme, jos illalla ei tapahtuisi mitään katastrofaalista. Vaikka Putkonen on ainakin omasta mielestään erinomainen työntekijä ja ylivoimainen excel-osaaja, työpaikalla hänen kykyjään ei arvosteta. Rakkausrintamallakin jopa hautausmaalla on viimeiset parikymmentä vuotta ollut enemmän liikennettä. Tästä huolimatta Putkonen jaksaa sitkeästi unelmoida menestyksestä ja paremmasta elämästä.
Todella yllättävä pesti kansainvälisen suuryrityksen toimitusjohtajana muuttaa kertaheitolla Putkosen elämän suunnan. Hän joutuu pian huomaamaan, että globaalissa kilpailuyhteiskunnassa kaikki ei välttämättä ole sitä, miltä päällepäin näyttää. Elämä tanssittaa Putkosta mm. Alatalon ja Käärijän tahdissa aina hullumpiin ja hullumpiin tilanteisiin. Mutta kumpi loppujen lopuksi on hullumpi, Putkonen vai maailma?


Ohjaaja Ville-Veikko Valtasen sukellus mielipuolen nahkoihin
On ollut hienoa ja palkitsevaa sukeltaa tämän näytelmän maailmaan. Tuntuu siltä kuin teatterimme lavalla olisi käynnissä jonkinlainen päänsisäinen tunnemyrsky iloineen, riemuineen ja suruineen. Myös Varkauden Teatterin vahva musiikillinen osaaminen tulee taas näkymään vahvasti meidän versiossamme ja näytelmän teemojen ansiosta tuntuu, että olemme tärkeiden asioiden äärellä”, kertoo ohjaaja Ville-Veikko Valtanen.

Mielenkiintoinen yhteensattuma on, että Mielipuolen päiväkirjan lehdistötilaisuus sattuu Varkauden Teatterin 111-vuotispäiväksi. Numerologisestihan 111 on luovuuden mestariluku.

“Teatterina tehtävämme ei ole vain viihdyttää, vaan myös tarjota ajattelun aihetta ja pureskeltavaa. Tässä näytelmässä monet ulottuvuudet täyttyvät. Putkosen tarina on mestarillisesti kirjoitettu tähän päivään. Meidän tulisi kaiken aikaa huomata lähimmäisemme, sillä turvaverkot pettävät usein arvaamattomasti ja nopeasti”, toteaa teatterinjohtaja Juha Vuorinen.

Putkosen roolin tekee Pekka Johansson. Muissa rooleissa taituroivat Jussi Immonen, Miia Immonen,  Jukka-Pekka Löhönen, Pietari Pentikäinen, Tiina Ruutiainen, Saara Saastamoinen, Ville-Veikko Valtanen ja Juha Vuorinen sekä Frank Härkönen.

Näytelmä perustuu löyhästi Nikolai Gogolin kertomuksiin Nenä ja Hullun päiväkirja. Käsikirjoitus on Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän. Ohjaus, videosuunnittelu ja lavastus ovat Ville-Veikko Valtasen. Musiikin toteutus on Sami Ruutiaisen, koreografia Noora Purasen,  pukusuunnittelu Sari Kirjavaisen, valoista vastaa Marko Etelärinne ja äänistä Jussi Heiskanen. Tarpeiston ovat valmistaneet Mirja Ryytty ja Misa Turunen. Kampaukset ja maskeeraukset ovat Miia Immosen. 

Mielipuolen päiväkirja saa keväällä 23 esitystä.  Esityksen arvioitu kesto väliaikoineen on 2 tuntia 20 minuuttia.

Lisätietoja: ohjaaja Ville-Veikko Valtanen, puh. 044 3648860, villeveikko.valtanen@gmail.com

Kuvat Sampo Luukkainen/Kuwaamo.

Liput toimituskuluineen alkaen 25-28 €. Myynti Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364 8830 osoitteessa Laivalinnankatu 29, 78200 Varkaus. Liput ovat myynnissä myös teatterin nettisivulla sekä Ticketmasterin kanavissa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Putkosen omille teilleen lähtenyt tukka kosii ihanaa Kirstiä.
Kuvassa Jussi Immonen, Pekka Johansson ja Saara Saastamoinen.
Putkosen omille teilleen lähtenyt tukka kosii ihanaa Kirstiä. Kuvassa Jussi Immonen, Pekka Johansson ja Saara Saastamoinen.
Lataa
MIelikuvitus auttaa todellisuuden sietämisessä.
Kuvassa Pietari Pentikäinen, Pekka Johansson, Jussi Immonen ja Tiina Ruutiainen.
MIelikuvitus auttaa todellisuuden sietämisessä. Kuvassa Pietari Pentikäinen, Pekka Johansson, Jussi Immonen ja Tiina Ruutiainen.
Lataa
Tukka hyvin, kaikki hyvin.
Kuvassa Jussi Immonen, Pekka Johansson, Ville-Veikko Valtanen ja Pietari Pentikäinen.
Tukka hyvin, kaikki hyvin. Kuvassa Jussi Immonen, Pekka Johansson, Ville-Veikko Valtanen ja Pietari Pentikäinen.
Lataa
Putkosen toimistoarkea. Kuvassa Pekka Johansson.
Putkosen toimistoarkea. Kuvassa Pekka Johansson.
Lataa
Elämä ei ole kohdellut hyvin ihanaa Kirstiäkään. 
Kuvassa Pekka Johansson ja Saara Saastamoinen.
Elämä ei ole kohdellut hyvin ihanaa Kirstiäkään. Kuvassa Pekka Johansson ja Saara Saastamoinen.
Lataa
Putkosen mieli särkyi.
Kuvassa Jussi Immonen, Jukka-Pekka Löhönen, Miia Immonen, Pekka Johansson, Tiina Ruutiainen, Petteri Ryytty, Saara Saastamoinen, Ville-Veikko Valtanen ja Pietari Pentikäinen.
Putkosen mieli särkyi. Kuvassa Jussi Immonen, Jukka-Pekka Löhönen, Miia Immonen, Pekka Johansson, Tiina Ruutiainen, Petteri Ryytty, Saara Saastamoinen, Ville-Veikko Valtanen ja Pietari Pentikäinen.
Lataa
Putkonen etsii pakotietä.
Kuvassa selin Pekka Johansson, sivuprofiilissa Ville-Veikko Valtanen.
Putkonen etsii pakotietä. Kuvassa selin Pekka Johansson, sivuprofiilissa Ville-Veikko Valtanen.
Lataa
Kun mieli ottaa miehestä vallan.
Kuvassa Pekka Johansson.
Kun mieli ottaa miehestä vallan. Kuvassa Pekka Johansson.
Lataa
Printteri ja kopiokone tanssivat Cha Cha Cha:n tahdissä.
Kuvassa Miia Immonen, Jussi Immonen ja Tiina Ruutiainen.
Printteri ja kopiokone tanssivat Cha Cha Cha:n tahdissä. Kuvassa Miia Immonen, Jussi Immonen ja Tiina Ruutiainen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varkauden Teatteri on vuodesta 1913 toiminut ammattiteatteri, joka valmistaa vuodessa 4-5 omaa tuotantoa sekä tuottaa vierailunäytöksiä. Varkauden Teatterissa työskentelee 21 kuukausipalkkaista työntekijää sekä kausittain 10-15 henkilöä projektikohtaisella kiinnityksellä. Varkauden Teatteri tunnetaan laajalti laadukkaista musiikkiproduktioistaan.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye