Avoin infotilaisuus merituulivoimapuisto Tyrskyn ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta 13.2.

Jaa

Vaasan edustalle sijoittuvan merituulivoimahanke Tyrskyn ympäristövaikutusten arviointiohjelma (YVA-ohjelma) on valmistunut ja kommentoitavana 22. maaliskuuta asti. Ohjelma määrittelee, mitä asioita hankkeen ympäristövaikutusten arvioimiseksi selvitetään. Hankkeesta ja arviointiohjelmasta pidetään kaikille avoin infotilaisuus 13. helmikuuta.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämä infotilaisuus Tyrsky-hankkeesta ja sen YVA-ohjelmasta järjestetään tiistaina 13. helmikuuta klo 17.30–20.00. Tilaisuus pidetään Närpiössä Mittistan-talon Frans Henrikson -salissa. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. 

“Hankkeen juuri valmistunut YVA-ohjelma on mittava. Ohjelman mukaisesti hankkeessa arvioidaan sekä merituulipuiston että energiasiirtoreittien vaikutukset. Arviointiohjelma sisältää muun muassa linnusto-, kalasto- ja vesiympäristöselvitykset. Lisäksi tutkitaan esimerkiksi hankkeen maisemavaikutukset sekä selvitetään niin vedenpäälliset kuin vedenalaiset meluvaikutukset”, sanoo Tyrskyn OX2:n projektipäällikkö Mathias Skog. 

YVA-menettely on osallistava ja vuorovaikutteinen prosessi. Ohjelman nähtävilläolon aikana hankkeesta kiinnostuneilla on mahdollisuus esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja YVA-ohjelmasta. YVA-ohjelman nähtävilläolon päätyttyä ELY-keskus antaa lausuntonsa ohjelmasta, ja YVA-prosessi etenee varsinaiseen vaikutusten selvittämiseen eli YVA-selostusvaiheeseen. 

“Selostusvaiheessa OX2 teettää hankkeen YVA-ohjelmassa määritellyt selvitykset. Selvityksen tulokset kootaan YVA-selostukseen ja sen on tarkoitus valmistua arvioilta 2025–2026. Myös tuloksia pääsevät hankkeesta kiinnostuneet kommentoimaan siinä vaiheessa, kun selostus asetetaan ohjelman tapaan nähtäville”, sanoo Skog. 

ELY-keskus tarkistaa hankkeen ympäristövaikutukset kokoavan selostusten ja antaa siitä perustellun päätelmän. Perusteltua päätelmää Tyrskyn YVA-selostuksesta voidaan odottaa arviolta 2026. 

Tyrskyn YVA-ohjelman valmistelu aloitettiin alkuvuodesta 2023. Ohjelman laatimisesta vastasi konsulttitoimisto Afry. 

OX2 sai tutkimusluvan Tyrskyn merituulivoimahankkeelle vuonna 2022. Hanke käsittää enintään 95 tuulivoimalaa. Tyrskyn lisäksi yhtiö kehittää Pohjanlahdella Laine ja Halla -merituulivoimahankkeita. 

Tiedotetta täsmennetty 12.2. Hanke käsittää enintään 95 tuulivoimalaa, ei noin 100 tuulivoimalaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö, Mathias Skog, OX2 Suomi, +358 50 590 2199, mathias.skog@ox2.com

Linkit

OX2 kehittää, rakentaa ja myy maa- ja merituulipuistoja sekä aurinkovoimapuistoja. Lisäksi OX2 hallinnoi valmiita tuuli- ja aurinkovoimapuistoja. OX2:n hankekehitysportfolio koostuu yhtiön itse käynnistämistä sekä muilta toimijoilta hankituista, eri vaiheissa olevista tuuli- ja aurinkovoimahankkeista. Yhtiö kehittää aktiivisesti myös muihin uusiutuvan energian teknologioihin, kuten vedyn tuotantoon ja energian varastointiin, perustuvia hankkeita. OX2 toimii Euroopassa yhdellätoista markkina-alueella: Ruotsissa, Suomessa, Virossa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Kreikassa ja Ahvenanmaalla. Vuodesta 2023 yhtiö on toiminut myös Australiassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli noin 7,6 miljardia kruunua (n. 680 miljoonaa euroa). Yhtiöllä on reilut 500 työntekijää ja sen pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa. OX2 listautui Tukholman pörssin päälistalle huhtikuussa 2022. www.ox2.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2 Finland

OX2 ja Vaasan satama yhteistyöhön merituulipuisto Tyrskyn valmistelussa – kyseessä yhtiön viides satamakumppanuus alueella22.2.2024 11:00:00 EET | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja Vaasan satama ovat sopineet merituulipuisto Tyrskyn valmisteluihin liittyvästä yhteistyöstä. OX2 ja Vaasan satama tulevat yhdessä työskentelemään suunnitteilla olevan merituulipuiston rakentamisen, käytön ja huollon aikana. OX2 ja Vaasan satama sopivat vastaavasta yhteistyötä myös yhtiön toisen alueelle suunnitellun merituulivoimahankkeen Laineen osalta.

OX2 och Vasa hamn samarbetar vid beredningen av den havsbaserade vindparken Tyrsky – detta är bolagets femte hamnpartnerskap i regionen22.2.2024 11:00:00 EET | Tiedote

Bolaget för förnybar energi OX2 och Vasa hamn har kommit överens om samarbete kring beredningen av den havsbaserade vindparken Tyrsky. OX2 och Vasa hamn kommer att arbeta tillsammans under byggandet, driften och underhållet av den planerade havsbaserade vindparken. OX2 och Vasa hamn avtalar om motsvarande samarbete också i fråga om Laine i ett annat havsbaserat vindkraftsprojekt som bolaget planerar i området.

Öppet informationstillfälle om programmet för miljökonsekvensbedömning för den havsbaserade vindparken Tyrsky den 13 februari12.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Programmet för miljökonsekvensbedömningen (MKB-programmet) för det havsbaserade vindkraftsprojektet Tyrsky utanför Vasa har slutförts och kan kommenteras fram till den 22 mars. Programmet fastställer vad som ska utredas för att bedöma projektets miljökonsekvenser. Om projektet och utvärderingsprogrammet hålls den 13 februari ett informationstillfälle som är öppet för alla.

Selvitys: Merituulivoima tuo työtä ja verotuloja pitkäksi aikaa27.9.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Gaia Consulting on selvittänyt uusiutuvan energian yhtiö OX2:n toimeksiannosta Pohjanlahdella sijaitsevien merituulivoimalahankkeidensa investointi- ja käyttövaiheen talous- ja työllisyysvaikutuksia. OX2 on kehittänyt jo noin neljän vuoden ajan kolmea Suomen talousvyöhykkeelle sijoittuvaa merituulivoimapuistoa; Hallaa, Lainetta ja Tyrskyä. Selvityksen mukaan OX2:n kolme merituulivoimapuistoa loisivat koko elinkaarensa aikana eli suunnittelu-, rakennus- ja käyttövaiheissa yli 37 000 henkilötyövuotta ja tuottaisivat kunnille ja valtiolle yhteensä yli 19 miljardia euroa verotuloa. Työllisyysvaikutuksista yli kaksi kolmasosaa syntyy merituulivoimaloiden käyttöaikana. Verovaikutuksista merkittävin osa syntyy sähkön myynnistä merituulivoimaloiden käyttövaiheessa.

OX2 jatkaa hankealueiden satamien kanssa kumppanoitumista – OX2 ja Kaskisten satama yhteistyöhön edistämään merituulivoimapuisto Tyrskyn valmistelua6.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja Kaskisten satama ovat sopineet Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimahanke Tyrskyn valmisteluun liittyvästä yhteistyöstä. OX2 ja Kaskisten satama tulevat työskentelemään yhdessä merituulivoimapuiston niin rakentamisen kuin huolto- sekä käyttötoimintojenkin suunnittelun osalta. Tyrsky on yksi OX2:n kolmesta Pohjanlahdelle sijoittuvasta merituulivoimapuistohankkeesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye