Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote tavoittelee kansainvälistä laaduntunnustusta

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) tavoite on saada vuoteen 2026 mennessä koko organisaation kattava kansainvälisesti akkreditoitu laaduntunnustus. Laaduntunnustus kertoo, että hyvinvointialueen toiminta on lain, asetusten ja hyvien hoitokäytäntöjen sekä näyttöön perustuvan tutkitun tiedon mukaista.

Ulkoisen auditoinnin tavoitteena on hakea näyttöä mm. laadunhallinnan tilasta, laadunhallinnan ja toiminnan johtamisesta sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden varmistamisesta. 

– Auditoinneissa ei arvioida yksittäisiä työsuorituksia, vaan tavoitteena on löytää toiminnasta ja prosesseista niitä kohtia, jotka vielä vaativat kehittämistä, sekä nostaa esille vahvuuksia ja hyviä käytäntöjä, kertoo Keusoten laatupäällikkö Minna-Maarit Immonen

Labquality Oy tuottaa ulkoiset laaduntunnustusauditoinnit Keusotelle SHQS-standardin mukaisesti. SHQS (Social and Health Quality Standard) on kansainvälinen standardi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen organisaatioille. Se pohjautuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen lainsäädäntö- ja viranomaisvaatimuksiin sekä kansallisiin suosituksiin ja yleisiin laadunhallinnan periaatteisiin. 

– Meillä on toteutettu systemaattisesti SHQS-laatuohjelman mukaisia itsearviointeja ja sisäisiä auditointeja jo vuodesta 2021 lähtien. Näihin tuloksiin perustuen meillä on hyvät valmiudet ulkoisiin laaduntunnustusauditointeihin, Immonen kertoo. 

Tavoitteena laadukkaat, turvalliset ja yhdenvertaiset palvelut 

SHQS-laaduntunnustus on osoitus korkeatasoisesta ja laadukkaasta toiminnasta. Laaduntunnustus tarkoittaa sitä, että organisaation rakenteet ovat ulkoisten auditoijien sekä SHQS-laatuneuvoston toimesta todettu täyttävän laadukkaan sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisen kriteerit. 

– Tavoitteemme on saada koko organisaation kattava laaduntunnustus vuoteen 2026 mennessä. Sen hakeminen ja ylipäänsä laatutyömme systemaattinen kehittäminen on osoitus siitä, että tarkastelemme toimintaamme kriittisesti, etsimme kehittämistä vaativia osa-alueita ja olemme valmiita tekemään tarvittavia muutoksia. Perimmäinen tavoite on tietysti laadukkaat, turvalliset ja yhdenvertaiset palvelut, Immonen kiteyttää. 

Ulkoiset laaduntunnustusauditoinnit käynnistettiin Keusotessa tammikuussa esiauditoinneilla. Varsinaiset auditoinnit käynnistyvät maaliskuussa 2024. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna-Maarit Immonen
laatupäällikkö
p. 050 497 2581
minna-maarit.immonen@keusote.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye