Kvaliti Oy

Lastenkirjoja läheisen menetyksestä

Jaa

Läheisen ihmisen menettäminen suistaa lapsen elämän raiteiltaan ja muuttaa hänen elämänsä pysyvästi. Lastenkirjojen avulla aihetta voi lähestyä luontevasti ja turvallisesti, lapsen iän ja kehitystason mukaisesti. Merja Jalon, Raili Mikkasen ja Sinituuli Viljasen eri ikäisille lapsille suunnatuissa uutuuskirjoissa aihetta käsitellään monipuolisesti.

Kvalitilta on ilmestynyt alkuvuonna kolme eri ikäisille lapsille suunnattua uutuuskirjaa, jotka käsittelevät läheisen ihmisen menetystä eri tavoilla.
Kustantamo Kvaliti julkaisi alkuvuonna kolme eri ikäisille lapsille suunnattua uutuuskirjaa, jotka käsittelevät läheisen ihmisen menetystä eri tavoilla.

Kvalitin kevät 2024 >>>

Lastenkirjoilla on tärkeä rooli lukutaidon ja -innon kehittymisessä, mutta niiden avulla voidaan myös käsitellä suuria tunteita aiheuttavia asioita. Nämä kolme uutuuskirjaa käsittelevät surua ja ikävää – unohtamatta rakkautta ja toivoa.

Raili Mikkanen, Harri Tarkka (kuv.): KETTUPERHONEN
Kaunis, herkkä ja samalla myös haikea satu ketun ja perhosen yhdessä viettämästä rakkaudentäyteisestä kesästä, josta jää muistoksi kaksi kettuperhosta, Onni ja Ilo.
Finlandia Junior -palkitun kirjailija Raili Mikkasen koskettava ja empatiaa opettava satu herää eloon Harri Tarkan herkän kuvituksen avulla. Ikäsuositus: 5-8

Sinituuli Viljanen, Keanne van de Kreeke (kuv.): MIKSI MUMMU EI OLE ENÄÄ MINUN MUMMUNI?
Mummu on minun paras ystäväni. Mummu on kuin aurinko. Hän on aina iloinen, ja kun hän nauraa, hän valaisee kaiken ympärillään. Hän on kuin kesä: lämmin ja ihana. Hän on täynnä iloa, värejä ja naurua. Eräänä syksynä mummu kuitenkin muuttuu. Mummu kyllä näyttää edelleen minun mummultani. Hän tuoksuu minun mummultani, ja hän kuulostaa minun mummultani. Jokin on kuitenkin toisin kuin ennen. Mummu on erilainen. Hän ei enää ole minun mummuni. Hän ei enää ole samalla tavalla iloa, värejä ja naurua.
Miksi mummu ei ole enää minun mummuni? kertoo isovanhemman muistisairaudesta lapsen näkökulmasta. Ikäsuositus: 4-9

Merja Jalo, Eeva Tötterström (kuv.): SYDÄMEEN SATTUU
Varpu on innoissaan. Hän on päässyt terapiatalli Ponimaahan avustajaksi Aaronin Tuulikki-äidin ansiosta. Aaron joutuu kohtalokkaaseen auto-onnettomuuteen ja kokee suuren menetyksen – niin suuren, että siitä on mahdotonta päästä yli omin voimin. Viha, suru ja itsesyytökset pitävät hänet hereillä öisin vielä vuosi tapahtuman jälkeen. Voivatko terapiatallin hevoset auttaa häntä?
Merja Jalon Terapiatalli Ponimaa -kirjasarjassa käsitellään erilaisia asioita, joiden hoidossa voidaan käyttää ratsastusterapiaa. Ratsastusterapia on tärkeä, ja ennen kaikkea tuloksellinen kuntoutus- ja hoitomuoto moniin psyykkisiin ja fyysisiin sairauksiin. Aihetta on kuitenkin sivuttu hyvin vähän lapsille ja nuorille suunnatussa fiktiivisessä kirjallisuudessa. Terapiatalli Ponimaa täyttää tämän aukon. Ikäsuositus: 8-12

Kvalitin kevät 2024 >>>

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: info@kvaliti.com

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kvalitilta on ilmestynyt alkuvuonna kolme eri ikäisille lapsille suunnattua uutuuskirjaa, jotka käsittelevät läheisen ihmisen menetystä eri tavoilla.
Kustantamo Kvaliti julkaisi alkuvuonna kolme eri ikäisille lapsille suunnattua uutuuskirjaa, jotka käsittelevät läheisen ihmisen menetystä eri tavoilla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kvaliti on lasten- ja nuortenkirjoihin erikoistunut kustantamo, joka panostaa laadukkaisiin – mutta samalla myös hauskoihin! – kirjoihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kvaliti Oy

Kvalitin kesän ja syksyn 2024 kirjat on julkaistu17.4.2024 11:32:44 EEST | Tiedote

Kvalitin loppuvuoden runsas lasten- ja nuortenkirjakattaus on julkaistu. Merja ja Marvi Jalon suosittu Onnenkepparit-sarja jatkuu nyt Kvalitin kustantamana kokonaan värikuvitettuna. Pirjo Ilmastin ensiaputaitoja lapsille opettava innovatiivinen tietokirja sisältää tietopitoisen asiatekstin lisäksi helposti muistettavia loruja. Nauruhermoja kutkuttava, Tanskassa jo yli miljoona kirjaa myynyt Sallin isä -sarja saa rinnalleen perheen pienimmille suunnatun, Sallin pikkuveljen tähdittämän Eetu-sarjan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye