SDP EDUSKUNTA

SDP:n Joona Räsänen: Osinkoverotuksen porsaanreiät tulee nyt vihdoin tukkia

Jaa

Talouselämä kertoi tänään laajassa artikkelissa, miten suurissa terveysyrityksissä työskentelevät lääkärit optimoivat verojaan nykyisen huojennetun osinkoverojärjestelmän avulla. Viime syksynä Yritysvastuujärjestö Finnwatch julkaisi puolestaan tutkimusraportin, holdingyhtiöjärjestelyistä, joiden avulla suurituloiset välttävät listaamattomien yhtiöiden osingoista maksettavia veroja.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

-Nyt on vihdoin aika uudistaa listaamattomien osakeyhtiöiden osinkoverojärjestelmä ja laittaa stoppi tälle yhteiskunnan varakkaimpien henkilöiden verokikkailulle toteaa SDP:n kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan vastaava Joona Räsänen.

Valtiovarainministeriö sekä lukuisat muut asiantuntijatahot ovat jo viimeisen kymmenen vuoden ajan vaatineet lainsäädännön uudistamista tältä osin. Myös SDP esitti lain muuttamista viime syksyn vaihtoehtobudjetissaan valtiovarainministeriön esityksen pohjalta. Nykyjärjestelmä merkitsee menetettyjä verotuloja, heikentää tuottavuuskehitystä ja asettaa eri yhtiöt keskenään erilaiseen asemaan luoden tätä kautta vääristynyttä kilpailua.

Osinkoverotuksen uudistaminen oikeudenmukaisemmaksi palvelee myös talouden tasapainottamista. Kun julkisen talouden tasapainotustarve mitataan tulevina vuosina miljardeissa, niin tulee myös yhteiskunnan kaikista varakkaimmat saada mukaan talkoisiin.

-Ei voi olla niin, että julkisen talouden sopeutuksessa käydään jatkuvasti vain pieni- ja keskituloisten kukkarolla, Räsänen päättää. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Oppositionen lämnade in en gemensam interpellation angående nedkörningar av sjukhusens verksamhet11.4.2024 10:17:43 EEST | Tiedote

SDP, Centern, De gröna, Vänsterförbundet och Rörelse Nu frågar i sin gemensamma interpellation om centralsjukhusens framtid och hur regeringen ämnar trygga tillgången till och tillgängligheten av de social - och hälsovårdstjänster som garanteras i grundlagen för invånarna i alla välfärdsområden i hela landet. Den första undertecknaren av interpellationen är Kim Berg från SDP. Interpellationen går att läsa i sin helhet i detta pressmeddelande.

Oppositio jätti yhteisen välikysymyksen sairaaloiden alasajosta11.4.2024 10:17:43 EEST | Tiedote

SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja Liike Nyt kysyvät yhteisessä välikysymyksessään keskussairaaloiden tulevaisuudesta ja siitä, miten hallitus aikoo turvata perustuslain takaamien sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden kaikkien hyvinvointialueiden asukkaille koko maassa. Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on SDP:n Kim Berg. Lue välikysymysteksti tästä tiedotteesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye