SDP EDUSKUNTA

Sahateollisuuden Murhenäytelmä Satakunnassa: SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru vaatii nopeita toimia työpaikkojen turvaamiseksi Merikarvialla

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Metsä Group on päättänyt sulkea Merikarvian sahan, ja sen toiminta tulee päättymään kesäkuun loppuun mennessä, aiheuttaen vakavia seurauksia alueen työvoimalle ja yhteisölle. SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru pitää sahan sulkemista todella valitettavana. Kyseessä on sahateollisuuden murhenäytelmä Satakunnassa, sanoo Kiuru.

Tammikuussa käynnistyneet muutosneuvottelut päättyivät yhtiön päätökseen lopettaa Merikarvian saha. Lopettaminen vaikuttaa kaikkiin sahan 79 työntekijään ja päätökset työntekijöiden irtisanomisista tapahtuvat kesäkuun loppuun mennessä.

– Merikarvian sahan sulkeminen on äärimmäisen valitettava uutinen, ja se vaikuttaa suoraan paikalliseen työvoimaan ja yhteisöön. Tarvitsemme pikaisia toimia hallitukselta ja alueellisilta toimijoilta, jotta sahan lopettamisen myötä menetetyt työpaikat pystytään turvaamaan ja korvaamaan uusilla. Meidän on yhdessä varmistettava, että Merikarvian sahan työntekijät saavat tarvittavaa tukea ja oikeudenmukaisen kohtelun. Alueelle on kehitettävä mahdollisimman pikaisesti uusia työpaikkoja ja sahan työntekijöille on tarjottava mahdollisuus siirtyä sujuvasti uusiin työtehtäviin, korostaa Kiuru.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye