SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tytti Tuppurainen: Puheenjohtaja Lindtmanin aloite EU:n puolustusyhteistyöstä on otettava Suomen tavoitteeksi

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Euroopan puolustus on Suomen asia. Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen toteaa, että SDP:n puoluejohtaja Antti Lindtmanin aloite Suomen päättäväiseksi toimintalinjaksi on perusteltu ja oikea-aikainen. Suomi on korostanut turvallisuutta tärkeänä osana omaa EU-politiikkaansa. Suomi on katsonut saavansa turvaa ja samalla tehnyt vähintään oman osansa Euroopan yhteisen turvallisuuden puolesta.

Puheenjohtaja Lindtmanin aloitteen mukaisesti Euroopan komissioon tarvitaan puolustuskomissaarin salkku, neuvostoon puolustusministerien kokoonpano ja parlamenttiin puolustusvaliokunta. EU:n jäsenmaiden on lisättävä puolustuksen voimavaroja ja samalla huolehdittava, että lisävarat käytetään tehokkaasti ja yhdessä määriteltyjen strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Satojen miljardien eurojen käytössä ei ole varaa tuhlata päällekkäisiin hankintoihin ja samalla laiminlyödä todelliset tarpeet.

Euroopan unionin puolustusyhteistyö ei ole vaihtoehto Natolle, vaan osa euroatlanttista turvallisuusyhteisöä. Sillä pitää vahvistaa sidettä Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja muihin unioniin kuulumattomiin Nato-maihin. Tuppurainen muistuttaa pitkäaikaisesta vaatimuksesta Euroopan paremmasta puolustuskyvystä, jota päättäväinen EU-yhteistyö tukisi.

Tuppuraisen mukaan Suomi on ollut yhteistyön malli EU:ssa ja on sitä Natossa. Puolustusasioissa meillä on paitsi paljon tavoitteita myös paljon annettavaa. Puolustusasiain komissaarin tehtävän perustaminen ja sen tehtävän tavoittelu ovat Suomen etu. Ja Suomen etu on Euroopan etu.

Tuppurainen ja Lindtman ovat osallistuneet Suomen SDP:n edustajina Euroopan sosiaalidemokraattien PES:n puoluekokoukseen Roomassa. Suomi ja SDP ovat saaneet tukea ja kiitosta määrätietoisuudestaan sisarpuolueilta.

Yhteyshenkilöt

Tytti TuppurainenEduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja

Puh:09 432 3186

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan demarit: Rajaturvallisuuslakia korjattiin SDP:n tavoitteiden mukaisesti8.7.2024 19:33:41 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan demarijäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning ovat tyytyväisiä hallintovaliokunnassa saavutettuihin parannuksiin koskien hallituksen esittämää lakia väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi. Niin sanotussa rajaturvallisuuslaissa on kyse poikkeuslaista, jolla vastataan Venäjän välineellistetyn maahantulon muodossa harjoittamaan painostukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye