Järvi-Suomen Energia

Sähkön toimitusvarmuutta parannetaan Sulkavalla

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Sulkavalla vuonna 2024.

Sulkavalla, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna Sulkavan pohjoispuolella Partalasta Mäntyseen. Maakaapelia asennetaan yhteensä 37 kilometriä.

Sähkön toimitusvarmuus paranee alueella merkittävästi, sillä vanha ilmajohtoverkko kulki metsässä ja vahingoittui helposti. Käyttöikänsä päähän tullutta ilmajohtolinjaa puretaan nyt noin 30 kilometrin matkalta.

Investoinnin arvo on noin 1,7 miljoonaa euroa. Sähkön toimitusvarmuus paranee varsinaista työmaata laajemmalla alueella, sillä alueelle syntyy nyt rengasyhteys.

- Vikatilanteessa sähköä voidaan siis syöttää myös toisesta suunnasta, kertoo Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Jiri Jääskeläinen.

Urakoitsijana toimii Elvera Oy. Kaivuutyöt on tarkoitus aloittaa toukokuussa. Valmista on määrä olla vuoden loppupuolella. Purku- ja viimeistelytyöt jatkuvat kevääseen 2025.

Sulkavalla käynnistyy tänä vuonna muitakin sähköverkon parannushankkeita. Niistä tiedotetaan myöhemmin.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Yhtiö investoi vuoden 2024 aikana sähköverkkoon yli 40 miljoonaa euroa, millä rakennetaan tänä vuonna vajaat 1000 kilometriä uutta toimitusvarmaa verkkoa. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye