SPR Veripalvelu

Verenluovutusta luvassa Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä – nuoria miehiä toivotaan pääosaan

Jaa

Veripalvelu jalkautuu jo seitsemättä kertaa Åbo Svenska Teateriin keskiviikkona 13.3.2024. Verenluovutus teatraalisissa puitteissa on mahdollista klo 12-18. Jokakeväinen tempaus järjestetään tänä vuonna opiskelijayhteistyön hengessä.

Verenluovuttajia Åbo Svenska Teaterissa
Kuva: Veripalvelu

Joka vuosi tarvitaan yli 20 000 uutta verenluovuttajaa, sillä säännöllisen verenluovutuksen joutuu vuosittain lopettamaan iso joukko luovuttajia iän, sairauksien tai muiden syiden takia.

- Turku on opiskelijakaupunki, ja olemmekin jo pidemmän aikaa yrittäneet saada opiskelijoita houkuteltua verenluovutukseen, sanoo Veripalvelu Turun aluepäällikkö Pekka Kukko.

Erityisesti nuoria miehiä kaivataan verenluovuttajiksi. He voivat tyypillisesti luovuttaa nuoria naisia useammin, esimerkiksi pari - kolme kertaa vuodessa, ilman että se vaikuttaa veren rauta-arvoihin.

- Toivomme heitä nyt runsain joukoin haalaritapahtumaamme teatterille, ja toki kaikki muutkin ovat lämpimästi tervetulleita! Nuorille naisille suosittelemme verenluovutusta enintään kerran vuodessa, Veripalvelusta kerrotaan.

”Pisara toivoa”

Myös Åbo Svenska Teaterilla on pitkä perinne yhteistyöstä paikallisten opiskelijoiden kanssa.

- Meille on hyvin luontevaa kutsua opiskelijoita tähän verenluovutustempaukseen, sillä myös teatterilla on aktiivista yhteistyötä seudun opiskelijoiden kanssa. Opiskelijoille on jo pitkään ollut erikoishinnat saman illan teatteriesityksiin, kertoo Åbo Svenska Teaterin tiedottaja Maria Olin.

Veripalvelun ja Åbo Svenska Teaterin verenluovutustilaisuus järjestetään teatterin päänäyttämöllä tänä vuonna jo seitsemättä kertaa.

- Kannamme mielellämme oman kortemme kekoon, kun tarvitaan uusia, nuoria verenluovuttajia. Tämä tapahtuma on muodostunut jo jokakeväiseksi hienoksi perinteeksi! Olin iloitsee.

Paikalle on tulossa Åbo Akademin ylioppilaskunnasta joukko opiskelijoita sloganilla ”Ge någon hopp, kom och donera en dropp!" – eli ”Tule antamaan jollekin pisara toivoa!”.

- Meiltä on perinteisesti käynyt teatteriluovutuksessa 20-40 opiskelijaa, ja toivottavasti mahdollisimman moni pääsee myös tänä vuonna, Oscar Björkell Åbo Akademin ylioppilaskunnan hallituksesta kannustaa.

Myös ammattikorkeakoulu Noviasta on tänä vuonna tulossa opiskelijaedustus.

- On kunnia että saamme olla mukana tällaisessa. Haluamme luonnollisesti kantaa kortemme kekoon ja kannustaa opiskelijoitamme lähtemään luovuttamaan. Jokainen pisara on tärkeä ja voi kirjaimellisesti pelastaa jonkun hengen, sanoo ylioppilaskunta Noviumin puheenjohtaja Lina Olenius.

Åbo Svenska Teaterin verenluovutustilaisuuteen kannattaa varata aika etukäteen osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Paikalle voi myös tulla ilman ajanvarausta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

5 kysymystä verenluovutuksesta ja terveydestä – lääkäri vastaa26.4.2024 11:24:19 EEST | Tiedote

Pressmeddelanden på svenska: www.blodtjanst.fi. Uusia verenluovuttajia tarvitaan lisää, jotta Suomessa pysyy nyt ja tulevaisuudessa riittävä luovuttajakunta turvaamaan potilaiden hoitoa. Moni verenluovutusta harkitseva kaipaa tietoa siitä, miten verenluovutus vaikuttaa terveyteen ja voiko itse luovuttaa. Veripalvelun lääkäri Janina Forstén vastaa yleisimpiin verenluovutusta koskeviin kysymyksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye