SPR Veripalvelu

Veripalvelun tutkimusapurahat 2024 nyt haettavissa

Jaa

Veripalvelun tutkimusrahaston vuoden 2024 apurahojen haku tutkijoille on avautunut. Apurahojen tavoitteena on tukea tutkimusta, joka liittyy Veripalvelun nykyisiin ja tuleviin valmisteisiin ja palveluihin. Hakuaika on 5.4.– 12.5.2024. Apuraha voi olla suurimmillaan jopa 150 000 euroa.

Apurahat on tarkoitettu ensi sijassa Veripalvelun ulkopuolella toteutettaviin tieteellisiin hankkeisiin, jotka tukevat Veripalvelun tutkimusstrategian painopisteitä:

•    Verihuoltoketjun vaikuttavuus
•    Solujen ja kudosten sopivuuden vaikuttavuus
•    Veripalvelun valmisteiden ja palveluiden kehittäminen

Hankkeissa voidaan käsitellä esimerkiksi verenluovutusta, kudosten tai solujen luovutusta, verivalmisteita, soluterapioita, transplantaatiota tai kudossopivuutta. Soveltuvia tieteenaloja ovat esimerkiksi biolääketiede ja kliininen lääketiede, tekniikan ala, sekä hoito-, yhteiskunta- ja terveystaloustieteet.

Vuonna 2024 rahoitusta jaetaan enintään 500 000 euroa. Vähintään 300 000 euroa on varattu tutkimuksiin, jotka keskittyvät joko verenluovutuksen ja verihuoltoketjun vahvistamiseen muuttuvassa ympäristössä tai vaihtoehtoisesti veren, solujen ja elinten luovuttajien ja luovuttamisen laaja-alaiseen ja monitieteelliseen tutkimukseen. Näille tutkimusalueille voidaan jakaa myös yksi 150 000 euron kolmivuotinen suurapuraha.

Rahoitusta voi hakea tutkimuskuluihin, palkkoihin, henkilökohtaiseksi apurahaksi tai tutkijavierailuun Suomeen tai Suomesta. Rahoitusta voidaan myöntää 1–3 vuodeksi kerrallaan.

Hakuohjeet ja hakulomake löytyvät Veripalvelun verkkosivuilta: veripalvelu.fi/tutkimusrahasto

Hakemukset käsittelee arviointitoimikunta. Veripalvelun johtokunnan tekemät päätökset apurahojen jakamisesta ilmoitetaan hakemuksessa nimetyille vastuullisille tutkijoille syksyllä 2024.

Tutkimusrahaston apurahoilla on vuodesta 2021 lähtien rahoitettu muun muassa verenluovutuksen ja verenkäytön tutkimusta sekä soluterapioiden, verisolujen ja elinsiirtojen tutkimusta noin 500 000 eurolla vuosittain. Myönnetyt apurahat löytyvät Veripalvelun verkkosivuilta.

Veripalvelun tutkimusrahasto on Suomen Punaisen Ristin perustama rahasto, jonka varojen käytöstä SPR:n hallitus päättää vuosittain. Rahaston tarkoituksena on tukea Veripalvelun tutkimusstrategian toteutumista. 

Lisätietoja:
Jukka Partanen 
Tutkimusjohtaja, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu
Puh. +358 29 300 1759
jukka.partanen@veripalvelu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veripalvelun tutkimusrahaston apuraha on tarkoitettu tieteellisille hankkeille, jotka tukevat Veripalvelun tutkimusstrategian kohteita: verihuoltoketjun vaikuttavuutta, solujen ja kudosten sopivuuden vaikuttavuutta sekä Veripalvelun valmisteiden ja palveluiden kehittämistä. Suomen Punaisen Ristin hallitus päättää vuosittain rahaston varojen käytöstä ja Veripalvelun johtokunta päättää apurahojen myöntämisestä arviointitoimikunnan esityksen pohjalta.

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60,5 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

5 kysymystä verenluovutuksesta ja terveydestä – lääkäri vastaa26.4.2024 11:24:19 EEST | Tiedote

Pressmeddelanden på svenska: www.blodtjanst.fi. Uusia verenluovuttajia tarvitaan lisää, jotta Suomessa pysyy nyt ja tulevaisuudessa riittävä luovuttajakunta turvaamaan potilaiden hoitoa. Moni verenluovutusta harkitseva kaipaa tietoa siitä, miten verenluovutus vaikuttaa terveyteen ja voiko itse luovuttaa. Veripalvelun lääkäri Janina Forstén vastaa yleisimpiin verenluovutusta koskeviin kysymyksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye