Atradius

Kriittiset mineraalit Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla

Jaa

Puhtaan energian kysynnän kasvaessa myös kriittisten mineraalien, kuten litiumin, koboltin ja harvinaisten maametallien, tarve lisääntyy, sillä kriittisiä mineraaleja tarvitaan muun muassa akuissa, tuuliturbiineissa ja aurinkopaneeleissa.

Atradius

Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla (LAC-alue) on runsaat mineraalivarannot. Esimerkiksi yli puolet maailman litiumvarannoista sijaitsee Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueella, pääasiassa Argentiinassa, Boliviassa ja Chilessä. Mineraalivarantojen hyödyntäminen edellyttää kuitenkin tasapainoa talouden, ympäristön ja sosiaalisen vastuun välillä:

  1. Ympäristövaikutukset: Kaivostoiminta on erittäin energia- ja vesi-intensiivistä, siinä käytetään raskaita koneita, ja syntyy paljon jätettä sekä avolouhoksia.
  2. Sosiaaliset ongelmat: Kaivostoiminta vaikuttaa haitallisesti alkuperäiskansoihin. Heidän oikeuksiensa ja hyvinvointinsa varmistaminen on ratkaisevan tärkeää.
  3. ESG-standardit: Hallitusten ja alan sääntelyviranomaisten on valvottava ympäristö-, sosiaali- ja hallintostandardien noudattamista koko kriittisten mineraalien arvoketjussa.
  4. Kiinan osallistuminen: Latinalaisen Amerikan alueella toimii aktiivisesti kiinalaisia yrityksiä, jotka eivät välttämättä noudata kansainvälisiä sääntelystandardeja.

Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueella on suuria rakenteellisia heikkouksia, kuten haastava liiketoimintaympäristö, suuri sosioekonominen eriarvoisuus ja rajallinen integroituminen maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin. Nämä rasittavat alueen kasvupotentiaalia ja vetovoimaa investointikohteena.

Perusodotuksemme on, että Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen kriittisistä mineraaleista saamat vientitulot kasvavat merkittävästi jo tällä vuosikymmenellä. LAC-alueesta voi tulla globaalin energiamurroksen liikkeellepaneva voima, mikäli ympäristövastuullisuus, sosiaalinen osallisuus ja ESG-standardit otetaan huomioon.

Lue raporttimme kokonaisuudessaan  täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Meistä

Luottovakuuttamisen, takausten ja perintäpalveluiden asiantuntijoina olemme sitoutuneet rakentamaan vahvoja asiakassuhteita.

Atradius on merkittävässä roolissa tukiessaan kansainvälisesti toimivien suomalaisten yritysten liiketoimintaa. Kansainvälinen verkostomme mahdollistaa sen, että pystymme vastaamaan suomalaisten asiakkaidemme moninaisiin tarpeisiin sekä koti- että vientimarkkinoilla.

Olemme kansainvälinen yritys; toimimme 52 eri maassa ja meillä on tiedot yli 240 miljoonan yrityksen maksutapakäyttäytymisestä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atradius

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye