Business Finland

Kutsu mediatilaisuuteen ti 26.3. klo 13: Uusia vetyinvestointeja Suomeen – tähtäimessä Suomen omavaraisuus ammoniakin tuotannossa

Jaa

Suomalainen Green North Energy on tehnyt aiesopimukset kahden kaupungin kanssa vihreiden vety- ja ammoniakkilaitosten osalta. Yhteensä yli miljardin euron suunnitelluilla investoinneilla tähdätään vihreän siirtymän vauhdittamiseen, huoltovarmuuden paranemiseen ja lukuisten uusien työpaikkojen syntymiseen Suomeen.

Investoinneissa Green North Energy hyödyntää Business Finlandin tuella kehittämäänsä tuotantokonseptia, jota se soveltaa jo Naantaliin rakentuvassa pilottilaitoksessa.

Vihreä siirtymä
Vihreä siirtymä

Pidämme aiheesta mediatilaisuuden tiistaina 26.3.2024 klo 13–14 Business Finlandin tiloissa (Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki).

Ohjelma

13.00 Ympäristöministeriön kansliapäällikön Juhani Damskin puheenvuoro

13.10 Business Finlandin Hiilineutraali tulevaisuus -mission johtajan Helena Sarénin puheenvuoro

13.20 Green North Energyn toimitusjohtajan Jussi Ylisen ja Elomaticin hallituksen puheenjohtajan Patrik Rautaheimon puheenvuorot

13.35 Kaupunginjohtajien puheenvuorot

13.50 Kysymyksiä ja vastauksia

14.00 Tilaisuus päättyy

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään maanantaina 25.3. klo 15 sähköpostitse: piia.leinonen@elomatic.com

Green North Energy on vuonna 2021 perustettu vihreän energian hankekehitysyhtiö, joka mahdollistaa vihreää vetyä ja ammoniakkia valmistavien laitosten toimintaa. Yhtiön suurimmat yritysomistajat ovat insinööri- ja konsulttitoimisto Elomatic Oy sekä Flexens Oy Ab. Yhtiön pilottilaitos valmistuu vuonna 2027 Naantaliin. 

Yhteyshenkilöt

Piia Leinonen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Elomatic, puh. +358 40 350 3719, piia.leinonen@elomatic.com

Helena Sarén
Mission Lead, Zero Carbon Future, Business Finland, puh. +358 40 3433324, helena.saren@businessfinland.fi

Linkit

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa 37 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

Ulkomaiset matkailijat käyttivät Suomessa vuoden aikana 3,8 miljardia euroa9.4.2024 08:06:14 EEST | Tiedote

Ulkomaiset matkailijat tekivät viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana (maaliskuu 2023 - helmikuu 2024) yhteensä 4,7 miljoonaa matkaa Suomeen ja käyttivät keskimäärin 807 euroa matkaa kohden, eli yhteensä noin 3,8 miljardia. Matkoista 73 prosenttia oli vapaa-ajan matkoja ja 27 prosenttia työmatkoja. Tiedot käyvät ilmi Visit Finlandin yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tuottamasta kuukausitilasto Matkailijamittarista.

Green North Energy monistaa Business Finlandin rahoittamaa vetylaitoskonseptiaan Poriin ja Kemiin – tähtäimessä Suomen omavaraisuus ammoniakin tuotannossa26.3.2024 14:00:00 EET | Tiedote

Suomalainen Green North Energy on tehnyt aiesopimukset vihreiden vety- ja ammoniakkilaitosten perustamisen selvityksestä Porin ja Kemin kaupunkien kanssa. Yhtiö pystyy hyödyntämään Business Finlandin tuella kehittämäänsä tuotantokonseptia, jota se soveltaa jo Naantaliin rakentuvassa pilottilaitoksessa. Yhteensä yli miljardin euron suunnitelluilla investoinneilla tähdätään vihreän siirtymän vauhdittamiseen, huoltovarmuuden paranemiseen ja uusien työpaikkojen syntymiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye