Kiinteistöliitto

Etäosallistuminen pysyvästi tarjolle taloyhtiöiden yhtiökokouksiin

Jaa

Taloyhtiöiden kannattaa pitää etäosallistumista pysyvästi tarjolla vaihtoehtona kevään yhtiökokouksissa. Etäosallistuminen yleistyi tuntuvasti koronapandemian aikana, mutta Kiinteistöliitto kannustaa taloyhtiöitä säilyttämään etäosallistumismahdollisuuden, vaikka tautitilanne ei sitä enää edellytäkään.

”Korona-aikana yleistynyt etäosallistuminen on lisännyt yhtiökokousten osallistujamääriä, ja sen vuoksi käytäntö kannattaa ehdottomasti säilyttää”, sanoo Kiinteistöliiton vanhempi lakimies Pauliina Haapsaari.

Kun taloyhtiö järjestää yhtiökokouksen, johon osakkailla on mahdollisuus osallistua myös etäyhteyden välityksellä, on tällaisesta osallistumismahdollisuudesta oltava maininta yhtiökokouskutsussa.

”Kutsussa voidaan ohjeistuksen lisäksi esimerkiksi pyytää etäosallistujia ilmoittautumaan etukäteen sähköpostitse, jolloin he saavat osallistumislinkin kokoukseen”, Haapsaari neuvoo.

Yhtiökokoukseen osallistuminen tavallistakin tärkeämpää taloudellisesti epävakaina aikoina

Yhtiökokoukseen osallistuminen on osakkaille tärkeä keino huolehtia omaisuudestaan. Erityisen tärkeää osallistuminen on taloudellisesti epävakaina aikoina, jolloin moni taloyhtiö joutuu tekemään yhtiökokouksessaan vaikeita päätöksiä esimerkiksi hoitovastikkeiden nostamisesta kasvaneiden kustannusten vuoksi.

”Haastavina aikoina on tavallistakin tärkeämpää, että osakkaat osallistuvat taloyhtiönsä yhtiökokoukseen ja saavat yhtiön johdolta ajantasaisen katsauksen yhtiön tilanteesta”, Pauliina Haapsaari muistuttaa.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu noin 30 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye