Osuuskunta KPY

Osuma Henkilöstöpalvelut nousi henkilöstöalan suurimpien joukkoon

Jaa

Kuopiossa sijaitseva Osuma Henkilöstöpalvelut on noussut henkilöstöalan 20 suurimman yrityksen joukkoon, sijoittuen suoraan listauksen 17. sijalle.  Henkilöstöalan liikevaihdon kehitystä seuraava lista julkaistaan Henkilöstöala Hela ry:n toimesta. Osuman sijoituksen myötä listalla on pitkästä aikaa toimija Itä-Suomesta. Useimmat listalla olevista yrityksistä ovat päätoimipaikaltaan Helsingissä tai Tampereella.

Osuma Henkilöstöpalvelut on toiminut vuodesta 2016 lähtien ja sillä on toimistot Kuopion lisäksi Iisalmessa, Tampereella ja Helsingissä. Kuvassa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Ville Auvinen.
Osuma Henkilöstöpalvelut on toiminut vuodesta 2016 lähtien ja sillä on toimistot Kuopion lisäksi Iisalmessa, Tampereella ja Helsingissä. Kuvassa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Ville Auvinen.

Osuma Henkilöstöpalvelut tarjoaa laajasti henkilöstöpalveluita metallialasta hotelli- ja ravintola-alaan, maanrakennuksesta palveluiden markkinointiin ja myyntiin. Yritys on toiminut vuodesta 2016 lähtien ja sillä on toimistot Kuopion lisäksi Iisalmessa, Tampereella ja Helsingissä. Vuonna 2023 Osuma-konsernin kautta työllistyi yhteensä 890 henkilötyövuotta, ja konserni maksoi palkkoja vuoden 2023 aikana yhteensä 15,2 miljoonaa euroa.

Osuma kasvoi viime vuonna merkittävästi, vaikka toimiala yleisesti ottaen kärsi laskusuhdanteesta. Markkina laski keskimäärin 13 prosenttia, mutta Osuman liikevaihto kasvoi 39 prosenttia.

”Olemme rohkeasti kasvaneet panostamalla markkinointiin, myyntiin, digitalisaatioon sekä vastuullisuuteen. Jatkuva kehittyminen on ollut meille tärkeää. Meillä on laaja toimialakirjo, ja palkanlaskennassa noudatamme peräti yli 30 eri työehtosopimusta. Tämä monipuolisuus mahdollistaa joustavan toiminnan, ja vaikka yksi toimiala hiljenee, voimme silti olla vahva tekijä kokonaisuudessaan,” summaa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Ville Auvinen.

Oma Osuma -sovellus tehostaa työnvälitystä

Digitalisaatio on yksi Osuman keskeisistä kehittämisen painopisteistä. Yritys on juuri julkaissut Oma Osuma -sovelluksen, joka automatisoi työnvälitystä. Sovellus mahdollistaa nopeat keikkatyön välitykset lumenpudotuksesta ravintolan ruuhkahuippuihin. Työnhakijat ja työntekijät voivat hoitaa henkilöstöasioita kätevästi puhelinsovelluksen avulla.

”Digitalisaation lisäksi näemme yhteiskuntavastuullisuuden äärimmäisen tärkeänä. Nuorten työllistäminen ja työmahdollisuuksien tarjoaminen ovat olennainen osa yrityksemme toimintaa. Sovellus tukee myös tätä tavoitettamme. Olemme monelle nuorelle ponnahduslauta työelämään, ja mahdollistamme siirtymän pätkätöistä vakituiseen työsuhteeseen. Näemme myös sijaintimme Kuopion Savilahdessa tärkeänä osana osaajien verkostoa ja mahdollisuutena tiiviiseen oppilaitosyhteistyöhön,” toteaa Auvinen.

Henkilöstöala merkittävä työllistäjä


Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2022 vuokratyöntekijöiden osuus palkansaajista oli 2,7 prosenttia. Alalla toimii yli 2000 yritystä (Tilastokeskus, työllistämistoiminta TOL 78). Henkilöstöalan palveluiden liikevaihto oli tammikuussa 2024 noin 117 miljoonaa euroa.  Laskua alalla verrattuna viime vuoden tammikuuhun on 7,7 prosenttia.  

Henkilöstöala on eturintamassa taloussuhdanteiden muutosten keskellä. Tulevaisuuden ennakoiminen on muuttunut aiempaakin vaikeammaksi. Auvinen arvioi henkilöstöalan kasvavan 5–10 vuoden aikajänteellä selvästi nykyistä suuremmaksi.

”Meillä on kovat kasvusuunnitelmat. Tämä vuosi on kuitenkin kasvun kannalta koko alalla haastava. Toimialalla on nyt selvästi hiljaisempaa. Vaikka ala on noin 13 prosenttia pienempi kuin viime vuonna samaan aikaan niin olemme kuitenkin pysyneet liikevaihdollisesti lähellä viime vuoden toimintaamme. Keskitymme nyt perusliiketoiminnan ylläpitämiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen, jotta olemme valmiita, kun ala lähtee jälleen nousuun,” kertoo Auvinen.

OSUUSKUNTA KPY

140-vuotias KPY on arvopohjainen osuuskunta, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö. KPY:n liiketoiminta koostuu Momentum-strategiasta, jossa sijoitetaan kasvuhakuisiin yrityksiin sekä Nova-strategiasta, joka keskittyy yhteisöllisyyttä ja työpäiväkokemusta kehittäviin toimitilakiinteistöihin. Momentum ja Nova -strategioilla on vahva keskinäinen synergia liike-elämänvoiman vauhdittajana.

KPY on omistusyhtiöidensä arvon kasvattamiseen aktiivisesti osallistuva kotimainen ja pitkäjänteinen omistajakumppani. KPY on Osuma Henkilöstöpalveluiden vähemmistöomistaja vajaan 30 prosentin omistajuudella.

OSUMA HENKILÖSTÖPALVELUT

Osuma Henkilöstöpalvelut uudistaa henkilöstövuokrausalaa kohti osaajaa arvostavampaa toimintaa. Yrityksessä kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että työtä tarjoava yritys sekä osaaja olisivat toisilleen juuri oikea osuma. Siksi Osuman palveluita käyttävät tottuneesti myös monet osaamisintensiivisten ja asiantuntija-alojen yritykset. Perustamisvuodestaan 2016 lähtien yritys on kasvanut jatkuvasti. Osuma palvelee monia eri ammattialoja ja kaiken kokoisia yrityksiä ympäri Suomen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

140-vuotias KPY on arvopohjainen osuuskunta, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö.

Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme ja palveluitamme.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (Momentum-strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (Nova-strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

KPY-konsernin liiketulos parantui merkittävästi edellisestä vuodesta9.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

KPY-konsernin tilikauden 2023 operatiivinen tulos kehittyi myönteisesti. Konsernin liikevaihto, käyttökate ja liiketulos vahvistuivat edellisvuoteen verrattuna. Tytäryhtiöistä Novapolis ylsi erinomaiseen tulokseen liiketoimintaa kasvattaen ja kannattavuuttaan edelleen vahvistaen. Konsernin painopiste on ollut Novapoliksen aktiivisen kehittämisen ja tuloksen lisäksi Voimatelin ja Enfon kannattavuuden parantamisessa. Strategian mukainen työ kannattavuuden vahvistamiseksi jatkuu.

Märit Sareyko Epicalin uudeksi toimitusjohtajaksi20.3.2024 10:16:16 EET | Tiedote

Pohjoismaissa toimiva datakonsultointiyritys Epical saa uuden toimitusjohtajan, kun muun muassa Valtech Nordicsin toimitusjohtajana toiminut ja Stora Enson CIO:n tehtävää aiemmin hoitanut ruotsalainen Märit Sareyko aloittaa uudessa toimessa 1. huhtikuuta. Hän korvaa tehtävää aiemmin hoitaneen Mikko Valorinnan. Sareyko tuo Epicaliin osaamista muutosjohtamisesta ja syvällistä ymmärrystä pohjoismaisesta IT-markkinasta. Hän lähtee kehittämään yrityksen tuottavuutta sekä ylläpitämään Epicalin erinomaista asiakastyytyväisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye