SDP EDUSKUNTA

SDP:n Riitta Mäkinen huojentunut etsivän nuorisotyön leikkausten perumisesta

Jaa

SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinen on huojentunut hallituksen esittäessä tuoreessa lisätalousarviossaan noin 3 miljoonan euron lisäystä etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan tänä vuonna. Tämän vuoden budjetissa oli 4,6 miljoonan leikkaus nuorisotyöhön.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

– Hyvä, että hallituksessa on ymmärretty etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan merkitys syrjäytymisvaarassa olevien nuorten osalta. Pidin asiaa esillä koko viime syksyn ja tein siitä myös talousarvioaloitteen. Hienoa, että yhteinen viesti on mennyt perille, sanoo Mäkinen.

Etsivät nuorisotyöntekijät ja valmentajat ovat kanssakulkijoita niille nuorille, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet sosiaalisesti merkityksellisiä elämänpolkuja rakentavan toiminnan – koulutuksen, työelämän, lähiyhteisöjen ja hyvinvointia tukevien palveluiden – ulkopuolelle.

– Lähes 10 % 15–29-vuotiaista nuorista ei ole työssä eikä koulutuksessa. Tilanne on kestämätön nuorille ja Suomen taloudelle. Oppivelvollisuuden laajentaminen on vähentänyt koulun keskeyttämistä, mutta osaa nuorista on tuettava vielä vahvemmin, kertoo Mäkinen.

Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ovat vaikuttavia palveluja, jotka ohjaavat nuoria ja aikuisia elämässä eteenpäin ja tukevat koulupolun nivelvaiheissa. Etsiviä nuorisotyöntekijöitä on Suomen kaikissa kunnissa ja työpajatoimintaa 90 %:ssa kunnista. Palvelut tavoittivat vuonna 2022 noin 43 000 henkilöä ohjaten heitä koulutukseen, työelämään tai muihin palveluihin. Jyväskylässä Nuorten Taidetyöpaja on erinomainen esimerkki vaikuttavasta ja laadukkaasta työstä ja yhteistyöstä oppilaitosten kanssa on saatu aikaan hienoja tuloksia.

– Etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan resurssit on turvattava. Palveluihin pääsy ja palveluketjut on saatava kuntoon, päättää Mäkinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Oppositionen lämnade in en gemensam interpellation angående nedkörningar av sjukhusens verksamhet11.4.2024 10:17:43 EEST | Tiedote

SDP, Centern, De gröna, Vänsterförbundet och Rörelse Nu frågar i sin gemensamma interpellation om centralsjukhusens framtid och hur regeringen ämnar trygga tillgången till och tillgängligheten av de social - och hälsovårdstjänster som garanteras i grundlagen för invånarna i alla välfärdsområden i hela landet. Den första undertecknaren av interpellationen är Kim Berg från SDP. Interpellationen går att läsa i sin helhet i detta pressmeddelande.

Oppositio jätti yhteisen välikysymyksen sairaaloiden alasajosta11.4.2024 10:17:43 EEST | Tiedote

SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja Liike Nyt kysyvät yhteisessä välikysymyksessään keskussairaaloiden tulevaisuudesta ja siitä, miten hallitus aikoo turvata perustuslain takaamien sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden kaikkien hyvinvointialueiden asukkaille koko maassa. Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on SDP:n Kim Berg. Lue välikysymysteksti tästä tiedotteesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye