Kokkolan kaupunki

Maakuntakomppania harjoittelee moniviranomaistoimintaa

Jaa

Porin prikaati johtaa 22.-24.3.2024 Kokkolassa järjestettävän maakuntakomppanian harjoituksen.

Maakuntakomppania harjoittelee yhdessä poliisin ja rajavartiolaitoksen kanssa.

Harjoitus toteutetaan tulevana viikonloppuna Santahaassa ns. Lataamon alueella sekä Lohtajalla. 

Viikonlopun harjoitukseen osallistuu alueen reserviläisiä, kouluttajia Maanpuolustuskoulutus (MPK) Pohjanmaan maanpuolustuspiiristä sekä ammattisotilaita Porin prikaatista. Harjoituksen päätavoitteena on kouluttaa ja harjaannuttaa reserviläisiä paikallispuolustuksen eri toimintoihin, kuten johtamistehtäviin sekä vaarallisten henkilöiden etsintään ja kiinniottoon

Alue on suljettu yleisöltä, harjoitusten aikana kaupungissa voi näkyä tavallista enemmän eri viranomaisia. Seuraavat moniviranomaisharjoitukset ovat 19.-21.4.2024 ja 24.-26.5.2024

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye