SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Ministerin vastaus osoittaa hallitukselta puuttuvan tilannetajua

Jaa

Turkistarhaajien vapaaehtoisesta luopumistuesta jätettyyn kirjalliseen kysymykseen annettu ministerin vastaus ei tyydytä maa- ja metsätalousvaliokunnan sd-ryhmän vastaavaa Piritta Rantasta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

– Ministerin vastaus osoittaa sen, että hallitukselta puuttuu tässäkin asiassa tilannetaju. Ministerin vastauksena tarjotaan sellaista vaihtoehtoa, joka ei millään muotoa vastaa alan tilanteeseen. Esittämäni kysymys vapaaehtoisen luopumistuen rakentamisesta turkistuotannosta luopuville yrittäjille oli erittäin aiheellinen ottaen huomioon alan epävarmuudet johtuen mm. lintuinfluenssan aiheuttamista vahingoista ja eettisestä paineesta lopettaa koko elinkeino Suomessa, toteaa Rantanen.

Kirjallisessa kysymyksessä vaadittiin myös hallitukselta tekoja ja toimia, ettei syksyn 2023 kaltainen tilanne toistuisi enää turkistarhoilla. Lintuinfluenssan takia satojatuhansia eläimiä on jouduttu lopettamaan, mikä tietää valtiolle korvausvelvollisuutta. Tämäkään vastaus ei aiheuttanut Rantasessa riemunkiljahduksia.

– Hallitus antaa vain lisätukea valtion pussista erilaisiin toimiin tarhoilla, mutta kokonaisvaltainen torjuntamalli puuttuu kokonaan. Hallitus siis lisää valtion menoja tuosta vain, vaikka taloustilanne on muka heikko? Logiikka ja kuuluisa tilannetaju poistaa taas läsnäolollaan hallituksen toimissa. Missä ovat hallituksen kokonaisratkaisuesitykset alan ongelmiin, kysyy Rantanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Piritta RantanenKansanedustaja, eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja

Puh:050 545 1123

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Joona Räsänen: Marttinen, katso peiliin!19.4.2024 21:27:18 EEST | Tiedote

Tuoreessa Ilta-Sanomien haastattelussa Matias Marttinen kritisoi Antti Lindtmanin oikeudenmukaisempaa vaihtoehtoa julkisen talouden sopeuttamisesta. SDP:n kansanedustaja Joona Räsäsen mukaan Matias Marttisen kommentit SDP:n suuntaan ovat hupaisia. Varsinkin kun nykyisen hallituksen aikana valtion velkaantuminen ei ole vähentynyt, vaan päinvastoin kiihtynyt viime vaalikauteen verrattuna. Ennen vaaleja annetut lupaukset velkaantumisen lopettamisesta ovat osoittautuneet pelkiksi tyhjiksi sanoiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye