SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuppurainen: Miksi Orpo vaikenee EU-politiikan merkittävästä suunnan muutoksesta?

Jaa

Suomi hyppäsi ennallistamisasetuksessa viime hetkellä jarrumieheksi Unkarin rinnalle ja on nyt hidastamassa ympäristönsuojelua koko Euroopassa. Suomen suunta on muuttunut merkittävästi, mutta pääministeri Orpo hukkasi tilaisuuden avata asiaa suomalaisille, sanoo Tytti Tuppurainen. 

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Ennallistamisasetus on mahdollista kaataa Suomen ja Unkarin äänillä, ja näin vaikeuttaa luonnonsuojelua koko Euroopassa.

- Ennallistamisasetuksen torppaamisella Orpo heikentää koko Euroopan luonnonsuojelua ja luontokadon hillinnän välineitä aikana, jolloin luontokato on yksi suurimmista uhkista, Tuppurainen sanoo.

Hän ihmettelee oikeistohallituksen päätöstä muuttaa Suomen EU-politiikan linjaa näin merkittävästi.

- Unkarin vanavedessä kulkeminen on merkittävä muutos Suomen eurooppa-politiikassa, ja tätä linjanmuutosta moni odotti pääministerin avaavan Ykkösaamussa. Hänellä on velvollisuus avata suomalaisille, miksi Suomen linja Euroopassa on muuttunut, Tuppurainen jatkaa.

- Ainakin viime aikoihin saakka Suomi on tunnettu maailmalla maana, jossa arvostetaan puhdasta luontoa ja edistetään sen suojelua. Suomen linja tahriintuu ennallistamisasetuksen viime hetken linjattomuudessa, Tuppurainen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tytti TuppurainenEduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja

Puh:09 432 3186

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Joona Räsänen: Marttinen, katso peiliin!19.4.2024 21:27:18 EEST | Tiedote

Tuoreessa Ilta-Sanomien haastattelussa Matias Marttinen kritisoi Antti Lindtmanin oikeudenmukaisempaa vaihtoehtoa julkisen talouden sopeuttamisesta. SDP:n kansanedustaja Joona Räsäsen mukaan Matias Marttisen kommentit SDP:n suuntaan ovat hupaisia. Varsinkin kun nykyisen hallituksen aikana valtion velkaantuminen ei ole vähentynyt, vaan päinvastoin kiihtynyt viime vaalikauteen verrattuna. Ennen vaaleja annetut lupaukset velkaantumisen lopettamisesta ovat osoittautuneet pelkiksi tyhjiksi sanoiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye