Fliiga

Westend Indians lähetti mestarit kesälomalle, SPV kavensi voitot jatkoajalla

Jaa

Westend Indians varmisti toisena joukkueena ja toisena espoolaisena paikan F-liigan välierissä, kun se löi kotonaan TPS:n 5-4 ja vei ottelusarjan 4-1. Illan toisessa parissa SPV kukisti vieraissa Nokian KrP:n jatkoajalla 5-4 ja kavensi sarjan tilanteeksi 2-3.

Otahallin ensimmäisen maalin osui selkä seinää vasten pelannut TPS, mutta jo avauserässä Samuli Junnila ja Valtteri Kainulainen nostivat Indiansin edelle. Toisessa erässä kotijoukkue johti jo 3-1 ja erän puolivälissä 4-2, mutta Waltteri Vesterinen korkean pompun kautta ja ja Jere Niemelä suorasta hyökkäyksestä laukoivat TPS:n vielä kerran tasoihin tietämättä vielä maalien jäävän Palloseuran kauden viimeisiksi. Päätösjakson ainoa osuma ja katkopelin voittomaali nähtiin erän puolivälissä: Komealla kiepsahduksella vapautunut Leevi Auranen syötti Valtteri Kainulaiselle, ja Heimo-kapteeni kruunasi nousunsa vasenta laitaa sijoituksella takatolpan viereen.

Nokian KrP kävi kolme kertaa yhden maalin johdossa, mutta SPV kuittasi joka kerta, ja seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua Jeri Heikkilä laukoi Peliveljet ensi kertaa johtoon. KrP:n paine ilman maalivahtia toi kuitenkin kuvion alimmalle miehelle Joona Rantalalle tilaa, ja tuttu tarkka kaukolaukaus viuhui tolpan juureen. Jatkoaika ehti vanheta kaksitoista ja puoli minuuttia ennen kuin Riku Hakanen nousi vasemmalta KrP-puolustuksen pimeälle puolelle ja tälläsi rystyltä Juuso Keskisen syötön ohi maalivahti Roni Tuonosen.

SPV:n ja Nokian KrP:n kuudes kohtaaminen nähdään Seinäjoella tiistaina. Maanantaina on vuorossa ottelu Happee–Classic Jyväskylässä

Naisten välierissä Classic näytti SSRA:lle urheilun julmuutta, kun se siirtyi sarjassa jo 2–0-johtoon kaatamalla oululaiset näiden kotikaukalossa 3-2.

Oona Lehtinen laukoi SSRA:n johtoon heti ottelun alussa, ja paikkoja oli useampaankin vieraiden maalin kehysten kilistessä. Päätöserän aluksi Johanna Pirttimaan kaukolaukaus kimposi puolustajan mailasta verkkoon ja lukemiksi jo 2-0, mutta sitten pelin kulku kääntyi. Classic rankaisi Pirttimaan 2+2 minuutin jäähystä Suvi Hämäläisen salamakavennuksella, ja erikoistilanteesta syntyi myös tasoitus erän puolivälissä. Syötön alivoimalla katkaisseen Kristiina Kauppilan nousu pysähtyi, mutta takaa tullut Janina Rinne nappasi irtopallon ja kuljetti sen ohi vastaan syöksyneen Flavia Niemelän. Classicin voittomaali syntyi kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun pallo karkasi SSRA-puolustajan lavasta oman maalin takana Julia Woivalinille, joka sujautti sen etukulmaan. SSRA rakensi vielä loppuun kuudella viittä vastaan huimat tasoituspaikat, mutta viimeisen sekunnin laukauskin karkasi ohi maalin.

Maanantaina on vuorossa toinen osaottelu parissa FBC Loisto–TPS, jota TPS johtaa 1-0.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fliiga

Oilers voitokas 2000-päisen yleisön edessä – mestaruus katkolla lauantaina Helsingin jäähallissa24.4.2024 20:49:07 EEST | Tiedote

Oilers siirtyi jo voiton päähän F-liigan miesten mestaruudesta, kun se kaatoi Helsingin jäähallissa Classicin 8-6 ja johtaa finaalisarjaa voitoin 3-2. Ottelua seurasi 1 936 katsojaa. Kulta on katkolla espoolaisille lauantaina jälleen Helsingin jäähallissa. Veljeskaksikko Justus Kainulainen – Rasmus Kainulainen rakensi Öljymiehille nopean kahden maalin johdon Lassi Torisevan verkon heilahdettua ensimmäisen kerran jo seitsemän sekunnin kohdalla, ja toisessa erässä muutti kahdesti osunut Aaro Astala lukemiksi jo 4-0. Siihen asti ohittamattomalta tuntuneen Oilers-vahti Markus Laakson taika murtui Eemeli Akolan ja Nico Salon kaventaessa kaukolaukauksilla vain 33 sekunnin välein. Heikki Iiskolan 5–2-osumaan vastasi Classic vielä Albert Koskisen kuitilla, mutta erän loppu oli tamperelaisille tumma. Oilersin toinenkin ylivoima päättyi maaliin Tuomas Iiskolan onnistuessa, ja vielä puolitoista minuuttia ennen erätaukoa sinetöi Justus Kainulainen jo hattutemppunsa Matias Veikkolan oivaltavasta vi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.