Suomen Omakotiliitto ry

Tuore Vuoden Omakotivaikuttaja edistää hyvää asumista ja pientalorakentamista

Jaa

Omakotiliitto juhlistaa Omakotiviiikkoa 25.­­–31.3. ja palkitsi sen kunniaksi tänään Vuoden Omakotivaikuttajan. Tunnustuksen sai Pientaloteollisuus PTT ry:n johtaja Kimmo Rautiainen.

Kimmo Rautiainen
Omakotiliitto palkitsi Vuoden Omakotivaikuttaja Kimmo Rautiaisen 25.3. Henna-Kaisa Sivonen

Kimmo Rautiainen on työllään edistänyt merkittävästi valtakunnallista pientalorakentamista ja pientalojen kaavoitusta, todetaan valintaperusteissa. Hän on toiminut Pientaloteollisuus PTT ry:n johtajana vuodesta 2010 ja tehnyt valtakunnallista yhteistyötä eri tahojen kanssa pientaloasumisen puolesta.

Rautiainen tapaa säännöllisesti kuntien edustajia pientalojen kaavoituksen edistämiseksi. Hän toimii keskeisenä henkilönä myös vuoden pientalomyönteisimmän kunnan valintatyöryhmässä. Omakotiliitto on valinnut pientalomyönteisen kunnan aina kesän kynnyksellä vuodesta 2017 lähtien.

”Pientaloasukkaiden edunvalvonnassa Kimmo Rautiainen tekee tiivistä yhteistyötä Omakotiliiton kanssa ja on järjestämässä päättäjille suunnattuja pientaloaiheisia webinaareja ja tapaamisia kansanedustajien kanssa”, kiittelee Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander.

”Valinta Vuoden Omakotivaikuttajaksi on suuri kunnia ja lämmittää erityisesti, koska sen on tehnyt pientaloasukkaita edustava Omakotiliitto”, iloitsee Kimmo Rautiainen.

”Pientaloasumisen edistäminen on minulle tärkeää, koska voin omalla työlläni auttaa ihmisiä toteuttamaan omia asumisen unelmiaan. Mielestäni ihmisten viihtyvyys on ykkösasia. Pientaloasujat ovat tutkitusti tyytyväisimpiä omaan asumiseensa ja omakotitalossa asuminen on etenkin lapsiperheiden toiveissa – tämä pitäisi ottaa paremmin huomioon asuntopolitiikassa ja kaavoituksessa”, Kimmo Rautiainen toteaa.

Rautiaiselle on tärkeää myös kehittää rakennuksista energiatehokkaita ja vähäpäästöisiä. Hän on toiminut aiemminkin muun muassa kotitalouksien energiatehokkuutta edistävissä hankkeissa.

Omakotiliitto haluaa Vuoden Omakotivaikuttajan tunnustuksella nostaa esiin henkilöitä, joiden toiminta edistää parempaa pientalo- ja vapaa-ajan asumista ja rakentamista. Tämä tavoite on myös Suomen Omakotiliiton toiminnan ytimessä.

Tunnustus jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Sen luovuttivat Kimmo Rautiaiselle Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander, puheenjohtaja Ari Rehnfors ja talous- ja kehityspäällikkö Katja Keränen 25.3.2024.

Omakotiviikko näkyy Omakotiliiton sosiaalisen median kanavissa. Tänä vuonna erityisenä teemana nostetaan esiin oman kodin parhaita puolia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kimmo Rautiainen
Omakotiliitto palkitsi Vuoden Omakotivaikuttaja Kimmo Rautiaisen 25.3.
Lataa
Palkinnonjakotilaisuudessa Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander (vas.), Pientaloteollisuus PTT:n johdon assistentti Jenni Tuomola, Kimmo Rautiainen, Omakotiliiton puheenjohtaja Ari Rehnfors ja Talous- ja kehityspäällikkö Katja Keränen.
Palkinnonjakotilaisuudessa Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander (vas.), Pientaloteollisuus PTT:n johdon assistentti Jenni Tuomola, Kimmo Rautiainen, Omakotiliiton puheenjohtaja Ari Rehnfors ja Talous- ja kehityspäällikkö Katja Keränen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Omakotiliitto edustaa pientalo- ja vapaa-ajan asukkaita, toimii kohderyhmän edunvalvojana ja tarjoaa monipuolisia jäsenpalveluita. Olemme valtakunnallinen, poliittisesti riippumaton ja yleishyödyllinen kansalaisjärjestö, jossa on yli 230 jäsenyhdistystä, joihin kuuluu jo 70 000 jäsentä (kotitaloutta). Suomessa on yhteensä noin 1,2 miljoonaa omakotitaloa, joissa asuu noin 2,7 miljoonaa ihmistä. Lisäksi Suomessa on noin 0,5 miljoonaa vapaa-ajan asuntoa, joita käyttää 2,4–2,9 miljoonaa ihmistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Omakotiliitto ry

Omakotiliiton tavoite EU-vaaleissa kohtuuhintainen ja kestävä pientaloasuminen19.3.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen Omakotiliitto nostaa esiin pientaloasujien arkeen vaikuttavia asioita tulevissa Euroopan parlamentin vaaleissa kesäkuussa. Omakotiliiton kolme päätavoitetta ovat kohtuulliset asumiskustannukset, pientaloasumisen edistäminen sekä kohtuullinen ja kannustava sääntely. Omakotiliitto vaikuttaa EU-tasolla monella tapaa, muun muassa aktiivisena jäsenenä Euroopan kiinteistönomistajien liitossa UIPI:ssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye