Maajohtaja Mikko Uotila: Palkkahallinnon ulkoistaminen vapauttaisi tärkeitä asiantuntijaresursseja monessa keskisuuressa ja suuressa yrityksessä

Jaa

Euroopan johtava henkilöstöratkaisujen tarjoaja SD Worx on nimittänyt Mikko Uotilan Suomen SD Worxin uudeksi maajohtajaksi. Uotilan mukaan tulevaisuudessa yhä useampi suomalainen organisaatio tulee ulkoistamaan palkkahallintonsa, sillä palkkahallinnon hoitaminen omin voimin on kustannustehotonta ja sisältää myös riskejä.

Suomen SD Worxin maajohtaja Mikko Uotila
Suomen SD Worxin maajohtaja Mikko Uotila SD Worx

SD Worxin liiketoiminta Suomessa on jatkanut kannattavaa kasvua, mikä on vahvistanut yrityksen asemaa markkinajohtajana HR- ja palkkapalveluiden alalla. Tehtävässään Uotila vastaa SD Worxin liiketoiminnan visiosta ja strategiasta Suomessa sekä niiden toteutumisesta.

Moderneille HR- ja palkkaratkaisuille sekä ulkoistuspalveluille on Suomessa jatkuva kysyntä, sillä ne ovat edellytys menestykselle nykypäivän dynaamisessa toimintaympäristössä. Laadukkaat HR- ja palkkapalvelut eivät ole vain vaihtoehto vaan välttämättömyys, joka tukee yrityksen ja organisaation ydinliiketoiminnan kehitystä ja kasvua.

”SD Worx yhdistää Suomessa kansainvälisen yrityksen laajan tarjoaman ja resurssit paikalliseen, valtakunnalliseen läsnäoloon ja palvelukehitykseen. Tavoitteemme on olla asiakkaillemme luotettu neuvonantaja ja aito kumppani tarjoten moderneja HR- ja palkkapalveluita, jotka vastaavat asiakkaidemme nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin”, Mikko Uotila toteaa.

Palkkahallinnon ulkoistaminen lisää tehokkuutta ja laatua

Uotilan mukaan tulevaisuudessa yhä useampi suomalainen organisaatio tulee ulkoistamaan palkkahallintonsa, sillä palkkahallinnon hoitaminen omin voimin voi sisältää yrityksille merkittäviäkin riskejä.

“Esimerkiksi palkanlaskenta ei ole vain yksittäinen rutiinitehtävä: se on yrityksen yksi tärkeimmistä toiminnoista, joka vaatii syvällistä palkanlaskennan ja yrityksen toimialan asiantuntemusta. Jos yritys hoitaa palkanlaskennan ilman riittävää osaamista ja resursseja, voi palkanlaskennassa esiintyä kriittisiä ongelmia.”

Ulkoistamiselle on Suomessa jo pitkät perinteet. Esimerkiksi logistiikan ja kiinteistöpalveluiden ulkoistaminen on jo pitkään ollut arkipäivää. Myös palkkahallinnon ulkoistaminen kuitenkin vapauttaisi monen organisaation resurssit ydinliiketoiminnan kehittämiseen.

“Vaikka Suomessa on vielä paljon erityisesti keskisuuria yrityksiä, jotka hoitavat palkanlaskennan itse, yritykset hyötyisivät merkittävästi ulkoistamisesta. Sisäisesti hoidettuna palkkahallinto voi olla kustannustehotonta ja myös sen laadussa on usein tehostamisen varaa.”

Kasvua sekä orgaanisesti että yritysostoilla

Mikko Uotilalla on pitkä ja monipuolinen kokemus vaativista johtotehtävistä ICT-alalta eri yrityksistä. Ennen nimitystään SD Worxin Suomen maajohtajaksi hän toimi CGI:llä johtotehtävissä kahdeksan vuoden ajan. Uransa aikana hän on toiminut liiketoiminnan johtotehtävissä myös Evryllä ja Digialla.

Uotila kertoo, että SD Worx on uudistamassa myynti- ja asiakasvastuuorganisaatiotaan. Uudistuksen tavoite on luoda entistä proaktiivisempia kumppanuuksia asiakkaiden kanssa.

“Uskon vahvasti tiimityöhön ja avoimeen kommunikaatioon, mikä on perusta sille, miten voimme kehittää ja kasvattaa liiketoimintaamme Suomessa – sekä orgaanisesti että yritysostoilla.”

SD Worxin Pohjoismaiden, Britannian ja Irlannin alueesta vastaavan johtaja Magnus Engmanin mukaan Mikko Uotilan kokemus vaativista johtotehtävistä eri palveluyrityksissä ja vahva läsnäolo sekä Suomessa että kansainvälisissä konserneissa antavat hänelle erinomaiset valmiudet johtaa SD Worxin toimintaa Suomessa jatkuvan kasvun polulla.

“Uotilan vahva tausta menestyksekkäiden tiimien johtamisessa, liiketoiminnan strategisessa suunnittelussa ja asiakassuhteiden kehittämisessä tuovat yritykseemme uutta näkemystä ja lujittavat asemaamme markkinajohtajana”, Engman toteaa. Hän toimi Suomen SD Worxin vt. maajohtajana ennen Mikko Uotilan nimitystä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen SD Worxin maajohtaja Mikko Uotila
Suomen SD Worxin maajohtaja Mikko Uotila
Lataa

Tietoja SD Worxista

Nykypäivän uudessa hybridityön maailmassa ihmiset haluavat inspiroitua työstään ja olla vapaita keskittymään siihen, mikä on tärkeää. Organisaatiot tarvitsevat dynaamisia, motivoituneita työntekijöitä, joita älykäs teknologia voimaannuttaa. SD Worx on yksi Suomen johtavista henkilöstö- ja palkkahallinnon ratkaisujen tarjoajista, jonka avulla henkilöstöhallinnosta tulee lisäarvoa tuottava tekijä yrityksille, organisaatioille ja niiden henkilöstölle. SD Worx tarjoaa henkilöstöratkaisuja koko työsuhteen elinkaaren ajaksi aina palkanmaksusta osaajien rekrytointiin, palkitsemiseen ja kehittämiseen. SD Worx tehostaa suorituskykyä neljällä keskeisellä osaamisalueella: ohjelmistoilla, ulkoistuspalveluilla, konsultoinnilla sekä data-analytiikalla.  

SD Worx on luotettava johtava eurooppalainen kokonaisvaltaisten henkilöstöratkaisujen tarjoaja kaikille organisaatioille ja näiden työntekijöille. Yli 90 000 pientä ja suurta organisaatiota ympäri Eurooppaa luottavat SD Worxiin ja sen yli 75 vuoden kokemukseen. SD Worx laskee noin 5,7 miljoonan työntekijän palkat ja on maailman viiden parhaan HR-ratkaisutoimittajan joukossa. SD Worxin yli 7 500 työntekijää toimivat seuraavissa maissa: Alankomaat, Belgia (pääkonttori), Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kroatia, Luxemburg, Mauritius, Norja, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro. SD Worxin konsolidoitu liikevaihto vuonna 2023 oli 1,058 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SD Worx

Kysely: Suomalaisten työmotivaatio on Länsi-Euroopan heikoimmalla tasolla, vaikka olemme maailman onnellisin kansa22.4.2024 07:35:00 EEST | Tiedote

Tuoreen eurooppalaisen kyselyn mukaan suomalaiset ovat muihin eurooppalaisiin verrattuna tyytymättömiä työhönsä. Suomalaisten motivaatio ja intohimo ovat Euroopan heikoimmasta päästä: ainoastaan Serbiassa työntekijät ovat vähemmän motivoituneita työhönsä. Tämä siitä huolimatta, että Suomi on seitsemättä vuotta peräkkäin valittu maailman onnellisimmaksi kansaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye