Hedin Automotive Oy

Autovuokraamo MABI Mobility AB vahvistaa asemaansa Pohjoismaissa

Jaa

MABI Mobility AB, joka on osa Hedin Mobility Groupia, ottaa ison askeleen eteenpäin kasvustrategiassaan tekemällä sopimuksen tunnetun suomalaisen autovuokraamoketju Scandia Rentin koko osakekannan hankkimisesta.

MABI on yksi Ruotsin johtavista vuokra-autotoimijoista Ruotsissa. Nyt toteutettava strateginen yrityskauppa vahvistaa MABIn verkostoa ja liiketoimintamahdollisuuksia Pohjoismaissa. Laajentumalla Suomeen MABIn asiakkaillensa tarjoamien vuokra-autojen ja liikkumisen palveluiden saatavuus ja joustavuus paranee entisestään. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 toisella vuosineljänneksellä.

Yhdistämällä MABIn resurssit Scandia Rentin olemassa olevaan verkostoon ja paikallistuntemukseen asiakkaat voivat jatkossa nauttia entistä laajemmasta autovalikoimasta ja sujuvammasta autonvuokrauskokemuksesta.

Scandia Rentillä on vahva asema Suomen autovuokramarkkinalla ja liittyessään osaksi MABIa se voi kehittää palveluitaan ja tarjota entistä parempia liikkumisen ratkaisuja. Yritysosto on tärkeä virstanpylväs MABIn tavoitteessa olla ykkösvalinta tietoisille asiakkaille tarjoamalla kestäviä liikkumisen ratkaisuja. Yrityskaupan toteuduttua MABIn on tarkoitus vahvistaa myös Hedin Automotiven ja Hedin-konsernin kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa Suomessa.

”Olemme erittäin iloisia tulevasta Scandia Rentin yrityskaupasta ja mahdollisuudesta laajentaa toimintaamme Suomeen”, sanoo MABI Mobility AB:n toimitusjohtaja André Schleemann.

”Yritysosto vahvistaa asemaamme yhtenä vuokra-automarkkinan johtavana toimijana ja antaa meille mahdollisuuden tarjota entistä parempaa ja kattavampaa palvelua sekä enemmän valinnanvaraa asiakkaillemme.”

”Odotamme, että pääsemme osaksi MABIa ja pääsemme kehittämään palveluitamme tarjotaksemme entistä parempia liikkuvuuden ratkaisuja asiakkaillemme. Yrityskaupan myötä pääsemme hyödyntämään MABIn osaamista jatkaaksemme kasvua ja laajentumista Suomen markkinassa”, sanoo Scandia Rentin toimitusjohtaja Timo Raimovaara.

Liiketoiminta jatkuu nykyisen franchise-ketjun kautta, mikä varmistaa saumattoman ylimenokauden ja asiakaspalvelun jatkuvuuden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mabi Mobility AB
André Schleemann, Toimitusjohtaja
andre.schleemann@mabi.se

Scandia Rent
Timo Raimovaara, Toimitusjohtaja
Puh. +358 50 547 4007
timo.raimovaara@scandiarent.fi

Kuvat

MABI Mobility AB on osa Hedin Mobility Groupia ja se on yksi Ruotsin suurimmista yksittäisistä autovuokraamoista. Yrityksen perustamisesta Tukholmassa vuonna 1989 se on kasvanut jatkuvasti ja sillä on 180 toimipistettä ja 9 600 ajoneuvoa Ruotsissa, Alankomaissa, Belgiassa ja Sveitsissä. Yrityksen tavoitteena on tarjota asiakkaillensa joustavia ja luotettavia vuokrauskokemuksia kilpailukykyiseen hintaan tinkimättä laadusta, turvallisuudesta, palvelusta tai saatavuudesta.

Scandia Rent on suomalainen perheyritys, jolla on yli 100 toimipistettä valtakunnallisesti. Yrityksen historia ulottuu 1940-luvulle, jolloin se oli ensimmäinen vuokrausyritys Suomessa. Vuosikymmenien kokemus tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden korkealuokkaiseen asiakaspalveluun ja laajaan valikoimaan.

Hedin Automotive Oy on Hedin Mobility Groupin Suomen maayhtiö. Yhtiön autoliiketoiminnasta vastaavat Hedin Automotive Finland Oy ja Bavaria Finland Oy, jotka myyvät vuosittain yli 40 000 autoa ja suorittavat yli 300 000 huoltokäyntiä. Hedin Automotive Oy edustaa Suomessa yhdeksäätoista automerkkiä: Alfa Romeo, BMW, Citroën, Fiat, Ford, Hongqi, INEOS Grenadier, Jeep, Kia, Maxus, Mazda, MINI, Mitsubishi, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Škoda ja Subaru. www.hedinautomotive.fi

Hedin Mobility Group on yksi Euroopan suurimmista autokaupan toimijoista, jolla on yli 8 000 työntekijää ja toimintaa 13 maassa. Vuonna 2022 liikevaihto oli 4,8 miljardia euroa ja konserni myi yli 180 000 ajoneuvoa. Hedin Mobility Group toimii kolmella pääliiketoiminta-alueella: maahantuonnissa, vähittäiskaupassa ja liikkuvuusratkaisuiden tarjoana. Konserni toimii BYD:n, Dodgen ja RAMin, Fordin ja Ford F-150:n, Hongqin, INEOS Grenadierin, MG:n sekä Renaultin, Dacian ja Alpinen maahantuojana. Yli 40 merkin tuotevalikoiman ja noin 270 oman jälleenmyyjäliikkeen eurooppalaisen jälleenmyyjäverkoston ansiosta konserni tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaille täyden palvelun tarjontaa uusista ja käytetyistä henkilöautoista, hyötyajoneuvoista ja kuorma-autoista. www.hedinmobilitygroup.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hedin Automotive Oy

Hedin Automotive jatkaa Suomen yhtiöiden ja toimintojen uudelleenorganisointia21.5.2024 09:34:36 EEST | Tiedote

Autoinsinööri Jussi Valkeapää (35 v.) on nimitetty Jälkimarkkinointijohtajaksi 1.6.2024 alkaen. Jussin vastuualueena on kaikkien Hedin Automotiven Suomen yhtiöiden jälkimarkkinoinnin liiketoiminta, prosessit ja kehittäminen. Uuden tehtävänsä ohella Jussi jatkaa myös vauriokorjaamotoimintojen johtajana. Jälkimarkkinointijohtajana hän raportoi Martti Muonalle ja Hedin Mobility Groupin jälkimarkkinointijohtaja Peter Jürgensenille.

Corvetten maahantuonti Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa Hedin Mobility Groupille4.4.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Hedin Mobility Group on erittäin innoissaan, että konserni on valittu ikonisen amerikkalaisen urheiluauto Corvetten viralliseksi maahantuojaksi Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Corvetten ja Hedin Mobility Groupin jännittävä yhteistyö merkitsee myös tärkeää virstanpylvästä Hedin Mobility Groupin missiossa tuoda arvostettuja ja korkean suorituskyvyn kulkuneuvoja pohjoismaiselle markkinalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye