SDP EDUSKUNTA

SDP:n Helena Marttila: Yhteinen investointirahasto on toivottu avaus

Jaa

Ehdotus EU:n yhteisestä investointirahastosta on todella tervetullut. On päivänselvää, että nykytila on erittäin ongelmallinen ja haitallinen Suomen taloudelle, joka on pieni ja vientivetoinen, Helena Marttila sanoo.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Nykyisen valtiontukipolitiikan ongelmat ovat keskusteluttaneet laajasti myös talousvaliokunnassa, mutta valitettavasti hallituksella ei edelleenkään näytä olevan B-suunnitelmaa sen varalta, että nykytila olisi tullut jäädäkseen. Investointirahasto on konkreettinen avaus, joka veisi tilannetta eteenpäin Suomelle suotuisaan suuntaan, talousvaliokunnan jäsen Helena Marttila sanoo.

- EU:n 2030-luvun ilmastopolitiikka päätetään tulevalla parlamenttikaudella. Myös EU:n budjetin ja tukimekanismien on vauhditettava vihreää siirtymää ja ohjata johdonmukaisesti kohti ilmastotavoitteita. Suomalaiset yritykset ovat vastuullisuuden edelläkävijöitä ja esimerkiksi kvantti- ja tekoälyteknologiassa koko maailman kärkeä. Olisi oikein, että tukipolitiikka suosisi edelläkävijyyttä, eikä esimerkiksi maantieteellistä sijaintia, Marttinen muistuttaa.

- EU:n toimintaympäristö on muuttunut radikaalisti ja todennäköisesti pitkäaikaisesti pandemian ja sodan myötä. Myös yritysten toimintaympäristö on muuttumassa enemmän kuin vuosikymmeniin, ja meneillään olevan muutos tuo aivan varmasti suomalaisille yrityksille paljon mahdollisuuksia. Suomen on tehtävä aktiivista vaikuttamistyötä, jotta yrityksemme voivat pärjätä kilpailuissa ja investointirahasto on toivottua aloitteellisuutta. Vahvempi EU on Suomen tavoite ja ehdottomasti kansallinen etumme. Nyt ei todellakaan ole aika käpertyä sisäänpäin ja vain toivoa parasta, Marttila päättää.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johan Kvarnström: Hallitus leikkaa sotesta entisestään ja rikkoo lupauksensa siitä, ettei koulutuksesta leikata17.4.2024 11:09:31 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) toteaa, että hallitus pahentaa terveydenhuollon kriisiä entisestään uusilla säästövaatimuksilla, jotka ovat vaarassa tulla pitkällä aikavälillä erittäin kalliiksi, ja vaikuttavat kaikista ankarimmin jo ennestään haavoittuvassa asemassa oleviin. Lisäksi hän on kauhuissaan siitä, että hallitus kaikista lupauksista huolimattaan leikkaa koulutuksesta ja luopuu maksuttomasta toisesta asteesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye