Utvecklingen av nätverket av tjänster fortskrider

Jaa

Välfärdsområdesstyrelsen startade om beredningen av utvecklingen av nätverket av tjänster i Västra Nylands välfärdsområde och överlämnade beredningsuppgiften till välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté. Dessutom beslutade välfärdsområdesstyrelsen att inleda förhandlingar om en utträdesersättning med delägarna i Oy Apotti Ab.

Välfärdsområdesstyrelsen antecknade för kännedom välfärdsområdesdirektörens utkast till förslag om utveckling av nätverket av tjänster i enlighet med servicestrategin. I den följande fasen fortsätter välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté med beredningen och olika intressenter kan delta i kommenteringen av förslaget.

Välfärdsområdet har inlett beredningen av utträdet ur Oy Apotti Ab

Västra Nylands välfärdsområde har blivit delägare i Oy Apotti Ab den 1 januari 2023 genom aktierna i bolaget som överfördes i överlåtelsen av rörelse i samband med välfärdsområdesreformen. I Västra Nylands välfärdsområde används social- och hälsovårdens klient- och patientdatasystem Apotti endast i Grankulla. Välfärdsområdesstyrelsen beslutade den 11 september 2023 att konkurrensutsätta välfärdsområdets klient- och patientdatasystem, varför det inte längre finns grunder för Västra Nylands välfärdsområde att fortsätta som delägare i Apotti. Även Östra Nylands välfärdsområde och Mellersta Nylands välfärdsområde har planerat ett utträde ur bolaget. Förhandlingarna om de små delägarnas utträde har inletts 2023 och på sitt senaste sammanträde beslutade välfärdsområdesstyrelsen inleda förhandlingar med de övriga delägarna om en utträdesersättning som definieras i utträdesavtalet.

Otakantaa.fi öppnar

Västra Nylands välfärdsområdes invånare, anställda, kommunerna i området och övriga intressenter kan delta i diskussionen om välfärdsområdets framtida nätverk av tjänster. En invånarafton ordnas i alla kommuner i välfärdsområdet. En begäran om utlåtande skickades till kommunerna och till övriga viktiga intressenter. Vem som helst kan kommentera förslaget till nätverket av tjänster i tjänsten Otakantaa.fi. fram till den 29 april.

Invånaraftnarna för utvecklingen av nätverket av tjänster börjar kl. 18:

  • Ingå 3.4, Kyrkfjärdens skola, gymnastiksalen (nya skolan), Museivägen 7  
  • Lojo 4.4, Puu-Anttila, Festsalen, Storlojogatan 2 
  • Hangö 8.4, Stadshusets festsal, Berggatan 1 
  • Högfors 10.4, Bio Laika, Valurinkatu 2C 
  • Grankulla 11.4, Kasavuoren koulu matsalen/allaktivitetslokalen, Kasabergsvägen 1 
  • Vichtis 15.4, Nummelanharjun koulu, matsalen, Hiidenvedentie 3 
  • Sjundeå 17.4, Hotelli Siuntio, auditoriet Vaahtera, Lepopirttivägen 80 
  • Raseborg 22.4, F.d. sjukvårdsskolan, Raseborgsvägen 5 (Ekenäs) 
  • Esbo 23.4, Estraden, Mainingin koulu, auditoriet, Dyningsvägen 23 och
  • Kyrkslätt 24.4, Jokirinteen oppimiskeskus, matsalen, Åängsvägen 5. 

Föredragningslistans övriga beslutsärenden godkändes i enlighet med förslagen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia LaihoLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja / Ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse

Puh:050 433 6461mia.laiho@eduskunta.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten16.4.2024 19:33:09 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten för 2023. De väsentliga avvikelserna gällde nettoutgifterna för serviceproduktionen, vilket förklaras med underskottet som fördes upp i budgeten för HUS-sammanslutningen. Dessutom har välfärdsområdets upplåning och investeringar varit lägre än budgeterat. Vid sitt sammanträde godkände välfärdsområdesfullmäktige dem båda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye