Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

VAKEn hyvinvointikiertue ylitti odotukset – Hyvinvointitoimijat tutuiksi- infot kutsuvat yhä enemmän osallistujia

Jaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKE) keväällä 2024 käynnistämä hyvinvointikiertue on saavuttanut merkittävän suosion alueen asukkaiden keskuudessa. Kiertue tarjoaa infotapaamisia senioreille, nuorille ja nuorille aikuisille ja on yllättänyt järjestäjät positiivisesti suurilla kävijämäärillään.

Ihmiset seisovat ryhmissä ja keskustelevat sisätilassa, jossa on korkeita pöytiä.
Nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu Hyvinvointikiertueen tapahtuma Keravan lukiolla 29.2.2024. Taina Lahti

Kiertueen tavoitteena on tarjota ohjausta ja neuvontaa hyvinvoinnin tueksi. Tilaisuus on kaikille avoin, jossa voi saada tietoa ja tukea hyvinvoinnin ylläpitämiseen, eikä siellä järjestetä luentoja. Eri toimijat ovat paikalla kertomassa omasta toiminnastaan. Tilaisuuksiin eri puolille Vantaata ja Keravaa voi tulla paikalle valitsemanaan ajankohtana klo 13–15 välisenä aikana. Tilaisuudessa voi tutustua tarjolla olevaan tietoon ja keskustella ammattilaisten ja järjestötoimijoiden kanssa ja nauttia tarjotusta kahvista ja teestä. Tilaisuudessa ei ole luentoa tai ryhmätoimintaa. 

Senioreille suunnatut tapaamiset ovat keränneet erityisen paljon kiinnostusta, ja järjestäjät toivovat, että myös nuorten ja nuorten aikuisten tapaamiset saavat vastaavaa huomiota. 

VAKE haluaa rohkaista asukkaita hyödyntämään myös viikoittaisia ‘Hyvinvointitoimijat tutuksi’ -tapahtumia, jotka ovat tähän mennessä keränneet vähemmän osallistujia. Tilaisuuksissa on mahdollisuus tutustua eri järjestöjen ja muiden toimijoiden palveluihin eri puolilla Vantaata ja Keravaa. Nämä tapahtumat tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua alueen kuntien ja järjestöjen palveluihin rennossa ja vapaamuotoisessa ympäristössä eri palveluiden yhteydessä. 

“Olemme iloisia nähdessämme, että hyvinvointikiertueemme on herättänyt niin paljon kiinnostusta. Se osoittaa, että olemme oikealla tiellä tarjotessamme tärkeää tietoa ja tukea alueemme asukkaille. Toivomme, että kävijät löytävät myös Hyvinvointitoimijat tutuksi- tapahtumiin ja pääsevät tutustumaan alueen järjestöjen ja muiden toimijoiden palveluihin  myös näiden tapahtumien kautta. Kävijät ovat kokeneet Hyvinvointitoimijat tutuksi- tapahtumat hyödyllisiksi ja ovat kertoneet saaneensa uutta tietoa ja tukea omiin tilanteisiinsa. Mukana olleet toimijat ovat olleet ilahtuneita kasvokkaisista kohtaamisista, ja yhteistyön mahdollisuuksista edistää kävijöiden hyvinvointia”, kertoo erityisasiantuntija Suvi Rapinoja, joka työskentelee VAKEssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen parissa.   

"Olemme pyrkineet vastaamaan tapahtumien kävijämääriin varmistamalla, että paikalla on riittävästi työntekijöitä sekä, että käytössämme olisi mahdollisimman toimivat tilat tilaisuuksien järjestämiseen", kertoo kehittämiskoordinaattori Elina Sarkkinen. Yhteen asukkailta tulleeseen toiveeseen vastataan syyskuussa, kun kiertueella on 12.9. Tikkurilan asukastilalla saatavilla ohjausta ruotsin kielellä.   

Hyvinvointikiertue jatkuu pitkälle syksyyn, ja se on osa hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ja järjestöyhteistyön kehittämistyötä, jota toteutetaan Suomen kestävän kasvun ohjelman hankkeessa. 

Tapahtumat ovat avoimia kaikille ja maksuttomia. Tarkemmat tiedot tapahtumista ja aikatauluista löytyvät VAKE:n verkkosivuilta.  

Hyvinvointitoimijat tutuksi –infoista saa lisätietoa: Hyvinvointitoimijat tutuksi -infot | Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (vakehyva.fi)  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle uudistusohjelman ja palveluverkkosuunnitelman hyväksymistä16.4.2024 13:42:20 EEST | Tiedote

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että se hyväksyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKE) uudistusohjelman vuosille 2023–2030. Uudistusohjelmassa kuvataan hyvinvointialueen toimenpiteet tuottavuuden ja kustannusvaikuttavuuden parantamiseksi sekä talouden tasapainottamiseksi. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle myös Vantaan ja Keravan alueen palveluverkkosuunnitelman vuosille 2024–2034 hyväksymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye