Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle uudistusohjelman ja palveluverkkosuunnitelman hyväksymistä

Jaa

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että se hyväksyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKE) uudistusohjelman vuosille 20232030. Uudistusohjelmassa kuvataan hyvinvointialueen toimenpiteet tuottavuuden ja kustannusvaikuttavuuden parantamiseksi sekä talouden tasapainottamiseksi. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle myös Vantaan ja Keravan alueen palveluverkkosuunnitelman vuosille 20242034 hyväksymistä.  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen logo
Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui Tikkurilassa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluehallitus käsitteli VAKEn uudistusohjelmaa kokoontuessaan tiistaina 16. huhtikuuta Tikkurilassa.

Uudistusohjelman mukaan hyvinvointialue huolehtii riittävistä ja laadukkaista peruspalveluista sekä osaavasta ja hyvinvoivasta henkilöstöstä. Ohjelman tarkoitus on muuttaa koko hyvinvointialueen palvelurakennetta kevyemmäksi ja tuotantoa tehokkaammaksi. Uudistusohjelman avulla VAKE saa taloutensa hallintaan.

VAKEn uudistusohjelma sisältää vuosittaisen kahden prosentin laskennallisen tuottavuustavoitteen suhteessa palvelutarpeen kasvuun. Lisäksi aluehallitus esittää, että aluevaltuusto vahvistaa vuoden 2024 tuottavuustavoitteeksi 16 miljoonaa euroa; taloussuunnitelmavuosille 2024–2026 tuottavuustavoitteeksi 72 miljoonaa euroa sekä noin 300 miljoonan euron arvosta tuottavuustoimia, joita tavoitellaan vuosikymmenen loppuun mennessä. 

Aluevaltuusto käsittelee 29.4. aluehallituksen esitystä uudistusohjelman hyväksymisestä. 

Palveluverkkosuunnitelma

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että se hyväksyy Vantaan ja Keravan alueen palveluverkkosuunnitelman vuosille 2024–2034.

Aluehallituksen esityksen mukaan palveluverkkosuunnitelmaa arvioidaan ja päivitetään valtuustokausittain hyvinvointistrategian yhteydessä ja sitä hyödynnetään talousarviovalmistelussa ja investointisuunnittelussa.

VAKEn palveluverkkosuunnitelma kuvaa alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuslaitoksen palveluiden järjestämistä vuoteen 2034 asti. Palveluverkkosuunnitelma on osa hyvinvointialueen strategista suunnittelua, ja se perustuu alueen väestön tarpeisiin sekä palveluiden saatavuuteen.

Palveluverkolla vastataan alueen väestön kasvaviin palvelutarpeisiin. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on rakenteeltaan hyvin tiivis, eli palveluverkon supistamista ei ole samalla tavalla suunnitelmissa kuin useilla muilla hyvinvointialueilla. Suunnitelmassa näkyy sen sijaan useita investointeja esimerkiksi uusiin vanhustenkeskuksiin, pelastuslaitoksen valmiusasemiin ja palveluiden laajentamiseen nopeasti kasvavalle Kivistön alueelle. 

Suunnitelmassa otetaan kantaa myös siihen, miten turvataan fyysisten ja digitaalisten palveluiden saatavuus ja saavutettavuus. Digitaalisten palveluiden kehittämistä tehdään alueella vain siinä määrin, kuin siitä tunnistetaan olevan aidosti hyötyä.

Palveluverkkosuunnitelma menee aluevaltuuston hyväksyttäväksi 29.4.

Opiskeluhuoltosuunnitelma

Aluehallitus esittää aluevaltuuston hyväksyttäväksi myös Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen opiskeluhuoltosuunnitelman.

Suunnitelma käsittää esiopetuksen, perusopetuksen sekä opiskeluterveydenhuollon piiriin kuuluvien toisen asteen opiskelijoiden opiskeluhuoltopalvelut, ja se perustuu opetuksen ja koulutuksen järjestäjien opiskeluhuoltosuunnitelmiin. 

Oppilas- ja opiskeluhuoltolain lain mukaan hyvinvointialueella tulee olla valtuustokausittain alueellinen opiskeluhuoltosuunnitelma hyvinvointialueen vastuulla olevien opiskeluhuoltopalvelujen järjestämiseksi. 

Koko esityslista liitteineen on luettavissa hyvinvointialueen päätössivustolla Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (cloudnc.fi). Tarkastettu pöytäkirja kokouksesta on luettavissa päätössivustolla tiistaista 23.4.2024 klo 12 alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye