Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

"Olen iloinen ja ylpeä saadessani edustaa Brysselissä hyvinvointialueemme ja samalla koko Suomen nuorisoa."

Jaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nuorisovaltuuston jäsen, 16-vuotias Vida Amoah, edustaa suomalaisia nuoria Euroopan nuorisoviikon päätapahtumassa Brysselissä. Puhe parlamentissa käsittelee muun muassa suomalaista nuorisovaltuustomallia ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia.

Hymyilevä Vida Amoah seisoo ulkona lehtipuun ja kukkien edessä.
Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nuorisovaltuuston jäsen Vida Amoah pitää puheen 12.4.2024 Euroopan nuorisoviikon päätapahtumassa Brysselissä. Kuva: Markus Wennäkoski

Euroopan komissio järjestää joka toinen vuosi nuorten kunniaksi Euroopan nuorisoviikon, jonka tarkoituksena on edistää nuorten yhteiskunnallista osallistumista ja aktiivista kansalaisuutta Euroopassa ja sen ulkopuolella. Viikko tarjoaa ainutlaatuisen foorumin nuorten näkemysten, kokemusten ja ehdotusten esittämiseen suoraan poliittisille päättäjille.

Päätapahtumaan 12.4.2024 on kutsuttu 20 nuorta ympäri Eurooppaa. Euroopan unionin alueiden komitea on nimittänyt vantaalaisen Vida Amoahin 16, edustamaan tapahtumassa Suomea.

Amoah pitää puheen parlamentissa ja valottaa suomalaisen nuorisovaltuustomallin merkitystä sekä nuorten äänen korostamista paikallis- ja aluepäätöksenteossa. Kuntien ja hyvinvointialueiden nuorten osallisuuden eteen tekemä työ saa näin myös ainutlaatuista näkyvyyttä Euroopan tasolla.  

"Olen iloinen ja ylpeä saadessani edustaa Brysselissä hyvinvointialueemme nuorisoa ja samalla koko Suomen nuorisoa. On huikeaa päästä levittämään nuorten osallisuuden ilosanomaa näin vaikutusvaltaiselle instituutiolle", sanoo Vida Amoah. 

Aktiivisella toimijalla matkaseurana hallinnon asiantuntija

Amoah on aktiivinen nuorisovaltuustotoimija: hän kuuluu sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen että Vantaan kaupungin nuorisovaltuustoon. Hyvinvointialueen nuorisovaltuuston ensimmäisenä puheenjohtajana Amoah toimi vuosina 2022–2023.  

Vaikka muut EU-tapahtumaan kutsutut nuoret ovat täysi-ikäisiä, sai Amoah komissiolta erityisluvan osallistua 16-vuotiaana, edellyttäen, että hänellä on täysi-ikäinen saattaja. Tästä syystä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallinnon asiantuntija ja nuorisovaltuuston koordinaattori Henna Salosyrjä matkustaa Brysseliin Amoahin seurana.

Tutustu lisää aiheeseen:

Lue Euroopan nuorisoviikosta.

Lue Euroopan nuorisoviikon päätapahtumasta 12.4.2024.  

Lue Vida Amoahin kutsuneesta Euroopan alueiden komiteasta.

Lue Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nuorisovaltuustosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle uudistusohjelman ja palveluverkkosuunnitelman hyväksymistä16.4.2024 13:42:20 EEST | Tiedote

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että se hyväksyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKE) uudistusohjelman vuosille 2023–2030. Uudistusohjelmassa kuvataan hyvinvointialueen toimenpiteet tuottavuuden ja kustannusvaikuttavuuden parantamiseksi sekä talouden tasapainottamiseksi. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle myös Vantaan ja Keravan alueen palveluverkkosuunnitelman vuosille 2024–2034 hyväksymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye