SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eskelinen ihmettelee ministeri Ranteen käsitystä avoimuudesta Länsiradan suhteen

Jaa

Ministeri Lulu Ranteen (ps) vastaus kansanedustajien jättämään kirjalliseen kysymykseen Länsiradan rakentamisesta ihmetyttää. Ministeri toteaa että hankkeen muutoksista suunnitteluratkaisuihin ja rahoitukseen keskustellaan asianomaisten kesken ja kansanedustajilla on mahdollisuus kysyä asiasta eduskunnan kyselytunnilla. Ministeri lisää, että osakassopimuksessa hankeyhtiöltä edellytetään avointa viestintää.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

- Ihmettelen ministerin kantaa hankkeesta käytävään faktapohjaiseen keskusteluun, en usko kyselytunnin olevan paras foorumi hankkeen edistämiselle, toteaa Seppo Eskelinen.

Ministeri Ranteen mainitsema Turun tunnin junan suunnittelua varten tehty osakassopimus asettaa valtion ja osakaskuntien yhteiseksi tavoitteeksi, että suunnitteluhankkeesta ja hankeyhtiön toiminnasta tiedotetaan avoimesti. Valtio ja kunnat neuvottelevat tällä hetkellä hallitusohjelman mukaisesta rakentamisen aloittamisesta tietyillä osuuksilla. Hankkeen suunnitteluratkaisuja ollaan karsimassa kustannusten laskemiseksi ja kustannustehokkuuden lisäämiseksi.

- Suurhanke on pitkävaikutteinen valtion ja kuntien talouteen sekä Suomen junaliikenteen kehittymiseen. Orpon hallitus on vasta toteuttamassa siitä pientä osaa. Mielestäni avoin, julkinen keskustelu yksityiskohdista on paikallaan ennen päätöksiä eikä ministeri voi valtion edustajana piiloutua hankeyhtiön taakse. Hänen pitäisi tuoda asioita aktiivisesti julkiseen keskusteluun, päättää Eskelinen.

Kansanedustajat jättivät kirjallisen kysymyksen KK 69/2024 hallitukselle vastattavaksi 5.3.2024. Itse kysymyksen ja ministerin vastauksen voi lukea eduskunnan verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Filatov: Omaishoitajille on taattava yhdenvertaiset tuet ja palvelut18.4.2024 17:42:36 EEST | Tiedote

Omaishoidon tukemisen vastuulliset tahot ovat vähentyneet hoivavastuun siirryttyä kunnilta hyvinvointialueille, mutta eduskunnan II varapuhemies, kansanedustaja Tarja Filatov (sd) peräänkuuluttaa tukeen yhdenvertaisuutta: – Omaishoidon tukien suuruudessa ja rakenteessa on merkittäviä eroja eri alueiden ja hoitoisuusryhmien välillä. Näiden erojen vertailu on tärkeää, jotta voidaan varmistaa oikeudenmukainen tuki omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen eri puolilla maata. Tarvitaan avointa ja helposti saatavilla olevaa tietoa omaishoidon tuesta, jotta omaishoitajat voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja pitää puolensa saadakseen tuen, johon heillä on oikeus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye