Svenska handelshögskolan

Kauppakorkeakoulu Hankenin suosio nousi jälleen tänä vuonna

Jaa

Kauppakorkeakoulu Hankenin ruotsinkieliseen kandidaattiohjelmaan tuli kevään yhteishaussa 2488 hakemusta (2023: 2148 hakemusta). Näistä 1680 tuli Helsinkiin (2023: 1410) ja 808 Vaasaan (2023: 738).

Kauppakorkeakoulu Hanken Helsingissä
Kauppakorkeakoulu Hanken Helsingissä Hankenin arkisto

–  Olemme erittäin tyytyväisiä ruotsinkieliseen kandidaattiohjelmaan tulleiden hakemusten suureen määrään. Uuteen englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan tuli aiemmin tänä vuonna 1337 hakemusta. Hankenin hyvä maine ja valmistuneiden erinomainen työllistymisaste ovat varmasti osasyy suureen kiinnostukseen molempia kandidaattiohjelmiamme kohtaan, sanoo johtaja Linda Gerkman.

Viime vuosina noin 20 prosentilla ruotsinkieliseen kandidaattiohjelmaan hyväksytyistä opiskelijoista on ollut suomi äidinkielenä.  

– Näemme tämän loistavana mahdollisuutena saada ruotsinkielisiä taloustieteilijöitä työmarkkinoille ja tarjoamme näille opiskelijoille laajaa tukea ja ruotsinkielistä kielikoulutusta ensimmäisinä vuosina. Ruotsista tulevien opiskelijoiden kiinnostus näyttää olevan yhtä suurta kuin viime vuonnakin. Heillä on aikaa hakea huhtikuun puoliväliin saakka, kertoo Ida Borgar, hakijapalveluiden päällikkö.

Myös Hankenin englanninkieliseen maisteriohjelmaan tehtiin aiemmin tänä vuonna kaikkien aikojen ennätys 1738 hakijalla. Hankenin tohtoriohjelma on myös ollut suosittu. Tänä vuonna hyväksyttiin 22 tohtoriopiskelijaa yhteensä 174 hakijasta.

Tässä artikkelissa esitetyt hakemusnumerot ovat alustavia.

Lisätietoja:
Linda Gerkman
Johtaja, koulutus ja digitaaliset palvelut
Puhelin: +358 40 352 1366
Sähköposti: linda.gerkman@hanken.fi

Tietoja julkaisijasta

Kauppakorkeakoulu Hanken on Suomen vanhin kauppakorkeakoulu, joka toimii
Helsingissä ja Vaasassa. Se on johtava, kansainvälisesti akkreditoitu yliopisto, jolla on yli
sadan vuoden kokemus koulutuksesta ja tutkimuksesta talouden ja kauppatieteiden aloilta.
Kaikki Hankenin opetus perustuu sen korkeatasoiseen tutkimukseen. Hankenilla on läheiset
suhteet yritysmaailmaan ja yli 14 000 alumnin verkosto yli 70 maassa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svenska handelshögskolan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye