Tampereen yliopisto kiinnostaa hakijoita – hakijamäärä kasvoi

Jaa

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon haki yhteensä yli 31 000 hakijaa. Yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestettiin yliopistojen avoimen väylän haku, jossa Tampereen yliopiston hakukohteisiin jätettiin yli 370 hakemusta. Opiskelupaikkoja syksyllä alkavaan koulutukseen on tarjolla yli 3 450.

Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto

Kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon jätettiin yhteensä 31 631 hakemusta (2023: 28 954). Ensisijaisia hakemuksia Tampereen yliopistoon oli 12 240. (2023: 11 178). Kokonaishakijamäärän sekä ensisijaisten hakemusten määrän perusteella Tampereen yliopisto oli toiseksi suosituin yliopisto kevään toisessa yhteishaussa.  Avoimen väylän haussa Tampereen yliopistoon jätettiin yhteensä 377 hakemusta (2023: 374). 

Tampereella haettavana oli suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia. Lisäksi avoimen väylän haussa oli mahdollista hakea myös tekniikan alan englanninkielisiin hakukohteisiin. 

Suosituimpia hakukohteita toisessa yhteishaussa kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivat ensisijaisten hakemusmäärien perusteella aikaisempien vuosien tapaan kauppatieteiden (1466), lääketieteen lisensiaatin (1377) ja psykologian (1063) koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden, yhteiskuntatutkimuksen sekä tuotantotalouden koulutukset kiinnostivat laajasti.

Tampereen yliopistossa oli ensimmäistä kertaa mahdollista hakea erityisopettajakoulutukseen. Hakukohteeseen jätettiin 815 hakemusta, joista 203 oli ensisijaisia. 

Maisterihaussa ensisijaisten hakemusten määrän perusteella suosituin hakukohde oli Johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelma Porissa (218).  Tämän lisäksi suosittuja hakukohteita olivat sosiaalityön maisteriohjelma, rakennustekniikan DI-ohjelma sekä markkinoinnin opintosuunta kauppatieteiden maisteriohjelmassa.

Avoimen väylän haussa eniten hakijoita oli kauppatieteiden (45), sosiaalityön (35), yhteiskuntatutkimuksen (30) ja tietojenkäsittelytieteiden (28) koulutuksiin.

Tampereen yliopiston koulutuksen vararehtori Marja Sutela on ilahtunut hakijamäärästä. Tampereen yliopiston vetovoima opiskelupaikkana on vuosi toisensa jälkeen säilynyt vahvana. 

– On hienoa, että myös ensimmäistä kertaa haussa ollut erityisopettajakoulutus keräsi erittäin hyvin hakemuksia. Näyttää, että koulutuksella on selkeästi tilausta. Lämmin kiitos kaikille hakijoille ja onnea ja menestystä hakuprosessin seuraaviin vaiheisiin!

Opiskelijavalintaprosessin eteneminen  

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa osa opiskelijoista valitaan ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Todistusvalinnassa opiskelupaikan saaneet saavat tiedon Opintopolku.fi-palvelussa pääsääntöisesti ennen kunkin hakukohteen valintakoetta, mutta viimeistään 27.5. Tampereen yliopisto järjestää kampuksillaan lähes 30 valintakoetta touko-kesäkuun aikana. 

Maisterihaussa valitaan soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneet opiskelijat suoraan ylempään korkeakoulututkintoon. Maisterihaussa valinta perustuu pääsääntöisesti hakijan toimittamiin hakudokumentteihin.   

Muut kuin todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 4.7. Opintopolku.fi-palvelussa.

Lisätietoa 

Lisätietoja hakijoille hakuprosessin etenemisestä ja valintakokeista antaa yliopiston hakijapalvelut:   
hakijapalvelut.tau@tuni.fi, 0294 520 400 (ma-pe klo 12-14)   

Lisätietoa Tampereen yliopiston valintakokeista  

Lisätietoa hakijamääristä, opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen

Koulutuksen vararehtori Marja Sutela, 040 721 5204, marja.sutela@tuni.fi
Opiskelija- ja hakijapalvelut, palvelupäällikkö Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus@tuni.fi   

Avainsanat

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 22 000 opiskelijaa ja henkilöstöä yli 4 000. Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Toksikogenomiikka mahdollistaa turvallisemmat kemikaalit ilman eläinkokeita16.4.2024 08:45:00 EEST | Tiedote

Elämme jatkuvasti kasvavan kemikaalimäärän ympäröimänä. FM Laura Saarimäki tarttui tilanteen luomaan haasteeseen ja paneutui väitöstutkimuksessaan kemikaalien turvallisuusarviointiin. Hän selvitti, kuinka toksikogenomiikkaa voitaisiin hyödyntää kemikaalien terveyshaittojen perusteellisessa selvittämisessä ilman perinteisiä eläinkokeita. Tämä luo reitin kohti nopeampaa ja kestävämpää kemikaalien turvallisuusarviontia.

Väitös: Muuttaako netti tietokäsityksiämme?15.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

"Kato vaikka googlesta" oli yleinen vastaus noin vuosikymmen sitten, kun nuorelta kysyttiin jotain. Googlen puoleen kääntyminen kaikenlaisissa tiedon tarpeissa tuntui nousevan uudeksi tietokäytännöksi. Väitöskirjassaan KM Tore Ståhl tutki, ilmaiseeko googlaaminen taustalla olevaa luottamusta internetpohjaiseen tietoon ja liittyykö tämä muuttuneeseen näkemykseen tiedosta ja tietämisestä, eli muuttuneisiin episteemisiin uskomuksiin.

Väitös: Tekonivelinfektioiden hoitotuloksissa on vaihtelua leikkaustekniikoiden välillä11.4.2024 08:15:00 EEST | Tiedote

Tekonivelinfektio on vakava tekonivelleikkauksen jälkeinen komplikaatio, joka kehittyy arviolta 1–2 prosentille potilaista. Tekonivelinfektioiden tehokas hoito perustuu uusintaleikkaukseen sekä mikrobilääkehoitoon. Lääketieteen kandidaatti Rasmus Liukkonen selvitti väitöstutkimuksessaan tekonivelinfektioiden epidemiologiaa ja hoitomenetelmien käyttöä. Lisäksi hän vertaili, miten hoidon ennuste eroaa eri leikkausmenetelmien välillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye