Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ICT-laitteiden inventointi saatu päätökseen

Jaa

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ICT-laitteiden inventointi ja inventoinnin lisäselvitykset on saatu päätökseen. Toimialan 131 144 laitteesta laiterekisteriin inventoitiin 127 033 laitetta eli 97 prosenttia.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ICT-laitteet inventoidaan kerran vuodessa. 
Inventoitavat laitteet koostuvat tietokoneista, näytöistä, projektoreista sekä oheislaitteista.  
Kolmivaiheisessa inventointiprosessissa laitteet inventoidaan toimialan laiterekisteriin. Laitteet, jotka jäävät inventointijakson aikana inventoimatta, selvitetään. Toimialan ICT-laitteista henkilöstön käytössä on noin 10 000 laitetta ja loput ovat oppijoiden käytössä.  
 
”Inventointiprosessi on mittava. Toimialalla on toimintaa yli 600 osoitteessa, ja inventoinnit tehdään muun muassa yli 300 päiväkodissa ja 100 koulussa. Aiemmin inventointi tehtiin hajautetusti ja käsityönä. Prosessin tueksi on viime vuosina rakennettu verkkoon kytkeytyvien laitteiden sähköinen inventointi sekä yhtenäinen tietokanta raportointityökaluineen. Nämä ovat huomattavia parannuksia, ja ne mahdollistavat paitsi automaation, myös inventoinnin etenemisen reaaliaikaisen seurannan koko toimialan tasolla”, toimialajohtaja Satu Järvenkallas toteaa. 
 
Inventoinnin ulkopuolelle jäi vuoden 2023 inventoinnissa ja alkuvuoden 2024 lisäselvityksessä kolme prosenttia laitekannasta. Laitteita on esimerkiksi korjattavana tai matkalla poistoon.

”Toimialalla on tehty paljon työtä asian selvittämiseksi perusteellisesti. Jatkokehitystä tarvitaan, jotta ICT-laitteiden tiedot saadaan kaikissa tapauksissa nopeasti ajan tasalle laiterekisteriin.” 
 
Seuraava inventointiprosessi käynnistyy syksyllä 2024.

”Kehitämme toimialan inventointiprosessia joka vuosi, jotta se olisi mahdollisimman tarkoituksenmukainen yksiköille eikä veisi kohtuuttomasti aikaa perustyöltä. Haluan tässä yhteydessä kiittää kasvatuksen ja koulutuksen toimialan henkilöstöä työstä, jonka ansiosta inventointi on nyt tehty mahdollisimman ajantasaiseksi”, Järvenkallas sanoo. 
 
Lisätietoja: 
Satu Järvenkallas, puh. 09 310 86200 

Avainsanat

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 9.4.20249.4.2024 17:43:23 EEST | Tiedote

Lautakunnan tiistaina 9. huhtikuuta pidetyn kokouksen päätöstiedote on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista on saatavilla toimialan verkkosivuilta. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kokouksessa tarveselvityksen hyväksymisestä sekä antoi lausunnon Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkotikokonaisuus Fregatti-Livornonkadun esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta osoitteeseen Saukonpaadenranta 2. Kaupunkiympäristön toimialan saaman erillisen selvityksen perusteella tilat ovat oppimistilaksi soveltuvia, eivätkä edellytä tilojen käyttäjältä erillisiä säteilysuojautumistoimenpiteitä. Säteilyturvakeskus on esitellyt tilojen käyttöturvallisuutta kasvatus- ja koulutuslautakunnalle 26.3.2024. Esiopetuksen ulkoilu ja koulun välitunnit tullaan pitämään läheisissä puistoissa. Lautakunta edellyttää erityistä huomiota ja tarkkuutta kiinnitettävän tilojen valmistumiseen sovitussa aikataulussa, mikä on edellytys lakisääteisten palvelujen toteuttamisell

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 9.4.20245.4.2024 09:24:34 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 9. huhtikuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa seuraavat tilahankkeet: päätös tarveselvityksen hyväksymisestä sekä lausunto Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkotikokonaisuus Fregatti-Livornonkadun esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta osoitteeseen Saukonpaadenranta 2 päätös varhaiskasvatukselle Mellunkylään osoitteeseen Sakara 3 toteutettavan väistö- ja lisätilapaviljongin tarveselvityksestä päätös päiväkodin perustamisesta Pitäjänmäen peruspiiriin osoitteeseen Kutomokuja 3 päätös Oulunkylän peruspiirissä sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Päiväkummun toiminnan lakkauttamisesta päätös Malmin peruspiirissä sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Bystuganin toiminnan lakkauttamisesta lausunto koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta Vuosaareen osoitteeseen Heteniityntie 4 Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaist

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye