Commu

Mikä on Suomen yhteisöllisin kunta?

Jaa

Suomen yhteisöllisin kunta -kilpailussa asukkaiden hyvät teot ratkaisevat. Suomen yhteisöllisimmälle kunnalle on luvassa palkintopotti, jonka kuntalaiset voivat käyttää yhteiseen hyvään. Maaliskuussa kilpailua johti Kristiinankaupunki, kirittäjinä Karstula, Isokyrö, Harjavalta, sekä Ypäjä, Merikarvia ja Pelkosenniemi.

Commu on auttamisen sovellus, jossa voi pyytää ja antaa naapuriapua. Ypäjä, Kristiinankaupunki, Merikarvia, Karstula, Harjavalta, Pelkosenniemi ja Isokyrö ovat yhteisöllisyyden edelläkävijöitä Suomessa, ja tarjoavat asukkailleen naapuriapusovellusta auttamista ja avun pyytämistä helpottamaan.
Commu on auttamisen sovellus, jossa voi pyytää ja antaa naapuriapua. Ypäjä, Kristiinankaupunki, Merikarvia, Karstula, Harjavalta, Pelkosenniemi ja Isokyrö ovat yhteisöllisyyden edelläkävijöitä Suomessa, ja tarjoavat asukkailleen naapuriapusovellusta auttamista ja avun pyytämistä helpottamaan.

Commu on kotimainen auttamisen sovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueen asukkaiden kanssa. Sovelluksella on 60,000 käyttäjää ympäri Suomen. Myös kunnat ja kaupungit ovat ottaneet sovelluksen käyttöön edistääkseen yhteisöllisyyttä alueellaan. Commussa mukana olevat kunnat kilpailevat Suomen yhteisöllisin kunta -tittelistä sekä 500€ palkintopotista. 

“Ypäjä, Kristiinankaupunki, Merikarvia, Karstula, Harjavalta, Pelkosenniemi ja Isokyrö ovat yhteisöllisyyden edelläkävijöitä Suomessa. Suomen yhteisöllisin kunta -kilpailulla haluamme kannustaa alueiden asukkaita auttamaan toisiaan matalalla kynnyksellä ja palkita aktiivisesta yhteisöllisyyden lisäämisestä”, kertoo Karoliina Kauhanen, joka on yksi Commun perustajista.

Nyt kuntien kannattaa panostaa yhteisöllisyyteen, sillä jokainen mukaan liittynyt kunta kerryttää palkintopottia 100€. Voittavan kunnan asukkaat saavat päättää itse, miten käyttävät palkinnon.

“Voittopotilla voisi esimerkiksi perustaa lähikouluun stipendin, jolla palkitaan avuliaita koululaisia hyvistä teoista”, Kauhanen kertoo. 

Yleisimmät auttamisen tavat Commussa ovat juttuseura ja vertaistuki, ruoka-apu, auttaminen lemmikkien hoidossa sekä arjen talkoot kuten lumien kolaaminen tai kimppakyydit. Karstulan hyvinvointikoordinaattori Tiina Saarisen mukaan Commun tarjoaminen asukkaille on konkreettinen tapa vahvistaa me -henkeä kunnassa.

"Karstulassa Commun avulla on mahdollista antaa ja saada apua, verkostoitua sekä tutustua uusiin ihmisiin", Saarinen kertoo. "Kuntana haluamme tukea karstusen me-hengen voimistumista ja olla Suomen yhteisöllisin kunta."

Harjavallan kaupungin hyvinvointikoordinaattori Riikka Lammi korostaa, että jokaisen apu on tärkeää.

"Yhteisöllisyyskilpailu tekee auttamisen vaikutuksesta vieläkin näkyvämpää ja samalla voi houkutella myös tuttavat mukaan. Kaikki voivat varmasti jotenkin auttaa ja miten mukavaa onkaan, kun tarvitsevat saavat apua. Olemme yhdessä tekemässä vahvaa Harjavaltaa”, Lammi kertoo.

Mitä enemmän yhteisöllisyyttä, sitä enemmän hyvää

Kilpailuaika on 5.2.-28.5.2024. Kilpailun voittaja julkistetaan Kansainvälisenä Naapuripäivänä 28.5. Kilpailun mittarina toimii alueella Commussa tehdyt hyvät teot, asukaslukuun suhteutettuna.

“Jokainen Commuun luotu auttamisen ilmoitus, oli se sitten avunpyyntö tai avun tarjous, kerryttää pisteitä. Lisäksi pisteitä saa aloitetuista keskusteluista. Eniten pisteitä saa kun käy auttamassa naapuria esimerkiksi koiran ulkoilutuksessa tai kaupassa käynnissä ja vahvistaa sen Commun kautta”, Kauhanen kertoo. 

Kunta, jonka asukkaat ovat olleet ahkerimpia auttajia ja keränneet hyvillä teoillaan eniten pisteitä, voittaa palkintopotin. Commu koostaa joka kuun lopussa julkisen raportin siitä, mikä alue johtaa.

"Commun yhteisöllisyyskisa tarjoaa Ypäjän asukkaille loistavan mahdollisuuden tulla yhteen ja tehdä hyviä tekoja, vahvistaen samalla kunnan yhteisöllistä henkeä ja hyvinvointia", kertoo Ypäjän sivistys- ja hyvinvointijohtaja Sini Lilja. "Yhteisöllisyyskisan väkilukuun suhteutetut pisteet varmistavat, että jokainen hyvä teko, suuri tai pieni, tunnustetaan ja arvostetaan – tämä korostaa yhteisöllisen vastuun ja osallistumisen merkitystä."

Näin annat apua ja pyydät apua Commussa: 

  1. Lataa Commu -sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta.
  2. Rekisteröidy sähköpostillasi ilmaiseksi. Halutessasi voit vahvistaa henkilöllisyytesi pankkitunnistautumisella tai mobiilivarmenteella.
  3. Valitse sovelluksen kartalta avunpyyntö tai luo oma auttamisen ilmoituksesi. Voit auttaa niin lähialueellasi kuin etänä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Commussa voi pyytää ja antaa naapuriapua. Sovelluksessa on käytössä pankkitunnistautuminen, mikä tekee auttamisesta helppoa ja turvallista.
Commussa voi pyytää ja antaa naapuriapua. Sovelluksessa on käytössä pankkitunnistautuminen, mikä tekee auttamisesta helppoa ja turvallista.
Lataa
Commun nuoret yrittäjät haluavat edistää yhteisöllisyyttä konkreettisin keinoin rakentamalla Commun. Kuvassa perustajat Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren.
Commun nuoret yrittäjät haluavat edistää yhteisöllisyyttä konkreettisin keinoin rakentamalla Commun. Kuvassa perustajat Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren.
Lataa

Linkit

Commu on kotimainen auttamisen sovellus, lataa Commu nyt!

Commu on kolmen nuoren yrittäjän rakentama mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua. Commussa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset kohtaavat toisensa auttamisen, talkoilun ja vapaaehtoistyön merkeissä. Commuun on jo rekisteröitynyt yli 50,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commu tarjoaa yrityksille helpon tavan tehdä vapaaehtoistoimintaa ja osallistaa henkilöstöä hyviin tekoihin, sekä yhdistyksille tavan löytää vapaaehtoisia ja hallinnoida vapaaehtoistoimintaa. Kunnille Commu tarjoaa valmiin naapuriapualustan, jossa asukkaat voivat pyytää ja antaa apua, lisäten yhteisöllisyyttä ja vähentänen yksinäisyyttä. Lataa Commu nyt!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

“Hyvät teot ovat vastuullisuutta parhaimmillaan” - Pohjolan Voiman tiimit jalkautuivat auttamaan hoivakodissa, siivoustalkoissa ja linnunpönttöjen nikkaroinnissa10.4.2024 08:39:32 EEST | Tiedote

Energiayhtiö Pohjolan Voiman henkilöstö jalkautui auttamaan lähiyhteisöjään Helsingissä. Päivän aikana yli 20 tiimiläistä siivosi Töölönlahden puistoja ja rantareittejä, vietti aikaa ikäihmisten luona Hoivakoti Helenassa sekä nikkaroi linnunpönttöjä. Auttamisen kohteet löytyivät Commu-sovelluksen kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye