Commu

Yritysvapaaehtoisuus tekee hyvää niin työyhteisölle kuin lähiyhteisölle - Loimua auttoi löytöeläimiä ja lapsiperheitä

Jaa

Yhä useampi yritys haluaa auttaa konkreettisesti lähiyhteisöjä tarjoamalla henkilöstölleen mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä työajalla. Kaukolämpöyhtiö Loimua jatkoi aktiivista panostustaan lähiyhteisöjen hyväksi järjestämällä hyvien tekojen tempauksen Hämeenlinnassa. Loimuan tiimit järjestivät paikallisille lapsiperheille metsäkylvyn yhdessä Parasta Lapsille ry:n kanssa sekä auttoivat löytöeläimiä järjestämällä siivoustalkoot Rengossa Hämeenlinnan seudun eläinsuojeluyhdistyksessä.

Loimuan tiimit auttoivat löytöeläimiä järjestämällä raivaustalkoot HSEY:n pientilalla.
Loimuan tiimit auttoivat löytöeläimiä järjestämällä raivaustalkoot HSEY:n pientilalla.

Yritysvapaaehtoisuus on ollut kaukolämpöyhtiö Loimuan arkea jo useamman vuoden ajan. Loimuan Tommi kollegoineen auttoi raivaamaan ja siivoamaan Rengossa sijaitsevaa Hämeenlinnan seudun eläinsuojeluyhdistys ry:n löytöeläinkotia.

"Auttamisesta tulee hyvä fiilis. Tällaisen päivän jälkeen tietää että on tehnyt jotain merkityksellistä ja saanut autettua eläimiä", Tommi kertoo. "Tiimissä on mukavampaa auttaa. Saamme enemmän aikaan ja pystymme samalla pitämään hauskaa tiimin kesken."

HSEY:n Ronja Johansson herkistyi seuratessaan talkootyötä.

"Loimuan väki on ollut äärettömän reipasta, heistä on ollut aivan valtava apu. Minä ja eläimet olemme valtavan kiitollisia, saimme tänään paljon aikaiseksi yhdessä. Ei voi muuta kuin kiittää", Johansson kertoo.

Samaan aikaan Loimuan tiimit järjestivät paikallisille ja ukrainalaisille lapsiperheille kesäisen metsäretken eväineen Aulangon ulkoilualueella. Hämeenlinnalainen Sari saapui Aulangolle kahden alakouluikäisen tyttärensä kanssa. 

"Kesäloma-aika on monelle lapsiperheelle vaikeaa. Kaikilla ei ole varaa käydä joka päivä huvipuistoissa tai retkillä", hän kertoo. "Tämä päivä oli ihana hengähdystauko. Oli ihanaa kun lapset pääsivät leikkimään muiden perheiden kanssa ja sain itse hetken levätä."

Yritysvapaaehtoisuus tekee hyvää niin työyhteisölle kuin lähiyhteisölle

Loimua on jo useamman vuoden ajan järjestänyt vastaavia tempauksia, kuten keräyksiä ja siivoustalkoita sekä kesätapahtumia alueen lapsiperheille yhteistyössä auttamisen sovellus Commun kanssa. Loimuan viestintäpäällikön Hanna Saurojan mukaan lapsiperheiden ja eläinten auttaminen nousivat henkilöstöltä itseltään.

”Olemme jälleen innokkaasti tekemässä pieniä auttamisen tekoja paikkakuntamme järjestöjen kanssa. Tällä kertaa halusimme jalkautua kahteen erilaiseen, henkilöstömme kiinnostuksen kohteen mukaiseen tekemiseen", Sauroja kertoo. "Auttaminen on osa meidän arkipäivän vastuullisuutta, ja vahvistaa paikallista näkyvyyttämme. Meillä kaikki halukkaat pääsevät mukaan työpäivän lomassa näihin hyvän mielen tempauksiin.”

Commun perustaneen hämeenlinnalaisen Karoliina Kauhasen mukaan yritysvapaaehtoisuus on konkreettinen ja merkityksellinen tapa tehdä hyvää lähiyhteisöissä.

"Yritysvapaaehtoisuus on tärkeää, koska se osoittaa yritysten olevan sitoutuneita paikallisyhteisöjensä hyvinvointiin. On upeaa nähdä, kuinka Loimua panostaa auttamiseen tekemällä hyviä tekoja laajasti ja säännöllisesti”, Kauhanen kertoo. “Tällaiset teot rakentavat yhteisöllisyyttä ja lisäävät sekä yhteisöjen että henkilöstön hyvinvointia. Loimua näyttää esimerkkiä siitä, miten yritystoiminta voi olla enemmän kuin vain liiketoimintaa – se voi olla voima hyvän tekemiseen."

Loimua Oy tuottaa kaukolämpöä ja myy sekä jakelee kaukolämpöä ja maakaasua. Näiden lisäksi tarjoamme energia-, valvomo-, käyttö- sekä kunnossapitoratkaisuja kiinteistöille sekä teollisuudelle.Kehitämme toimintaamme kasvattamalla edelleen kotimaisten polttoaineiden osuutta tuotannossamme ja parantamalla energiatehokkuuttamme. Loimualla on 85 000 lämmitys- ja jäähdytyspalvelujen loppuasiakasta Kanta-Hämeessä, Keski-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Heinolassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Loimua auttoi paikallisia lapsiperheitä Hämeenlinnassa järjestämällä kesäistä ohjelmaa metsässä sekä eväsretken.
Loimua auttoi paikallisia lapsiperheitä Hämeenlinnassa järjestämällä kesäistä ohjelmaa metsässä sekä eväsretken.
Lataa
Loimuan tiimit auttoivat raivaamaan löytöeläinkodissa lisää tilaa eläimille.
Loimuan tiimit auttoivat raivaamaan löytöeläinkodissa lisää tilaa eläimille.
Lataa

Linkit

Commu on kotimainen auttamisen tori - lataa Commu nyt!

Commu on kolmen nuoren yrittäjän rakentama mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua. Commussa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset kohtaavat toisensa auttamisen, talkoilun ja vapaaehtoistyön merkeissä. Commuun on jo rekisteröitynyt yli 70,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commu tarjoaa yrityksille helpon tavan tehdä vapaaehtoistoimintaa ja osallistaa henkilöstöä hyviin tekoihin, sekä yhdistyksille tavan löytää vapaaehtoisia ja hallinnoida vapaaehtoistoimintaa. Kunnille Commu tarjoaa valmiin naapuriapualustan, jossa asukkaat voivat pyytää ja antaa apua, lisäten yhteisöllisyyttä ja vähentäen yksinäisyyttä. Lataa Commu nyt!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Pälkäne panostaa yhteisöllisyyteen - asukkaat voivat nyt pyytää ja antaa apua naapuriapusovelluksellla11.6.2024 07:50:00 EEST | Tiedote

Pälkäne ja auttamisen sovellus Commu aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja lisätä alueen asukkaiden hyvinvointia. Pälkäneen asukkaat voivat nyt pyytää apua ja tarjoutua auttamaan naapureitaan mobiilisovelluksen avulla. Projekti on osa Yhteinen Pälkäne 2 -hanketta, joka toimii keskeisessä roolissa hankkeen toteutuksessa.

Nämä ovat Suomen yhteisöllisimmät kunnat - Suomen yhteisöllisin kunta valittiin ensimmäistä kertaa28.5.2024 07:50:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa järjestetty kilpailu nosti esiin hyvien tekojen ja yhteisöllisyyden voiman. Kilpailun finalistit olivat Harjavallan kaupunki, Forssan kaupunki, Ypäjä, Pelkosenniemi, Kristiinankaupunki, Merikarvia, Pälkäne, Karstula ja Isokyrö. Kilpailun tarkoituksena oli löytää kunnat, joissa panostetaan yhteisöllisyyteen ja joissa naapuriapu kukoistaa eniten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye